skip to Main Content

Bescherm jij je huid wel goed?

Daar is de lente, daar is de zon!

Maar hoe schadelijk is de lentezon voor ons? Iedere vrouw kent ‘de gevaren’ van de zon wel… Toch beschermen we ons niet genoeg ertegen.

Amper 5% van de Belgen beschermt zijn huid het hele jaar door. En daarmee scoren we slechter dan de gemiddelde Europeaan.

Terwijl het ook in de lente, herfst en winter erg belangrijk is om je huid te beschermen tegen de zon.

Maar veel mensen denken nog vaak:

‘Het is koud, het is niet nodig om zonbescherming te gebruiken’

OF

‘Mwah, het zonnetje schijnt niet zo fel vandaag, ik kan wel zonder bescherming’

Smeren of niet smeren?

Alles hangt natuurlijk af van hoe vaak, waar en op welk tijdstip je in de zon zit.

Stel dus dat je voor je job voortdurend buiten bent, dan is een laagje zonnecrème absoluut geen overbodige luxe.Maar zelfs met een kantoorjob ‘binnen’ is het belangrijk om ook zonbescherming te gebruiken.

Als je ‘s middags gezellig je lunch nuttigt in de zon en je huid dus plots blootstelt aan de zon, dan raad ik je aan zeker en vast te smeren. Na de winterperiode is je huid nog erg gevoelig. Plots langere blootstelling aan de zon, kan snel roodheid en schade geven. Zon dus best geleidelijk aan, geef je huid de kans om een beetje ‘eelt’ op te bouwen.

Hoe bescherm je je huid goed?

Om je huid voldoende te beschermen, is het belangrijk om onnodige UV-blootstelling te vermijden, steeds zonnecrème te gebruiken en een zonnebril te dragen. Ook adviseer ik om steeds om je schouders te bedekken bij veel zon.

Ook in de winter is een dagcrème met een factor geen overbodige luxe, want ook dan kan de zon schadelijk zijn. Hier hoef je natuurlijk nog geen dikke laag zonnecrème te gebruiken, een dagcrème SPF15 of 20 is dan al voldoende.

Herlees ook even dit artikel dat ik een tijd geleden al schreef:

‘Veilig zonnen doe je zo!’

Cijfertjes..

9 op de 10 Belgen kennen de gevaren, maar amper 5% beschermt zich het hele jaar door.

Dokter Thomas Maselis, voorzitter van Euromelanoma België, vindt de cijfers alarmerend:

5% is veel te weinig natuurlijk, want blootstelling aan de zon en gebrek aan zonnebescherming hebben een opstapelend, blijvend effect op onze huid. Met de sensibiliseringscampagne ‘Je hebt maar één huid, bescherm ze!’ willen we mensen hun huid laten zien als hun meest kostbare kleding.

Tijdens de preventieweek van 8-12 mei, gekoppeld aan de campagne, kan je terecht bij heel wat dermatologen voor een gratis huidonderzoek.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x