skip to Main Content

De bewegingspiramide, tijd voor actie!

Ik heb het vast al wel eens laten vallen, sinds kort train ik in de plaatselijke fitness met een Personal Trainer – fantastische kerel, maar damn – hij laat me afzien!

Daarvoor was ik al ruim een jaar lid van de fitness en ging/ga ik toch een 2-3 keer per week sporten.

Maar voor alle dames die iets aan hun conditie willen doen en niet echt weten hoe te starten… kwam ik iets geweldigs tegen: de bewegingspiramide :-)

Jup, naast de voedingsdriehoek hebben we dus ook een bewegingspiramide.

Natuurlijk gaat het voor vele vrouwen in eerste instantie voor een mooier figuur, maar daarnaast werkt de bewegingspiramide (nu ja, jij toch, als je het volgt) preventief tegen heel wat chronische aandoeningen én het helpt je sneller te herstellen.

Want een fit lichaam is krachtiger dan een lichaam dat uit vorm is.

activitypyramid

Hoe werkt het?

De onderste laag doe je zo vaak je kunt, liefst elke dag, de bovenste laag probeer je dan weer te vermijden.

Hoe ga je ermee van start?

Best start je eerst twee tot drie weken met de onderste laag en behaal je zo een ‘gezonde bewegingsnorm‘. 10.000 bewegingsmomenten per dag.

Herinner je je nog de hype rond de 10.000 stappen per dag?. Meer bewegen en minder zitten dus ;-)

Daarna ga je naar stap 2: De fitheidsnorm. Hier ga je proberen van minstens 150 minuten per week matig te sporten. Dat is ongeveer een twintigtal minuutjes per dag.

Haalbaar toch?

Twijfel je hieraan? Kies dan voor een sport die je GRAAG doet, dan doe je het vanzelf langer ;-)

Nog een stapje verder ga je aan je spiernorm werken. Twee keer per week zou je krachtoefeningen of flexibiliteitsoefeningen moeten doen. Dit kan yoga, pilates, powerplate, fitness, zumba, … en nog zoveel meer zijn.

Ok, we gaan van start.

Fase 1: Neem de trap wat vaker ipv de lift, ga eens te voet naar de bakker en de slager, neem een omweg naar je werk/huis, parkeer je wagen een straat verder, sta zoveel mogelijk recht, wandel een blokje om na het avondeten, of tijdens je middagpauze, leuk nu in de zomer, je auto zelf wassen ipv naar de carwash te gaan, het huis poetsen (en dan zeker met het speed cleaning boek!), speel met je kindjes.

Terwijl je dit leest besef jij (ik toch) dat je eigenlijk al best veel beweegt op een dag?

Fase 2: Ga joggen, fietsen, zwemmen, fitnessen, neem deel aan groepslessen als extra motivatie. Wat vooral belangrijk is om af te wisselen, anders belast je telkens dezelfde spiergroep en kan het zijn dat je het snel beu wordt en opgeeft, niet doen!

Fase 3: En ja hoor, je bent al aardig in vorm nu ;-) In fase 3 kunnen we met gewichten trainen, op de powerplate je lijf lekker door elkaar schudden, denk eraan dat je met herhalingen werkt van 10-15 keer en reeksen van 2-5 keer. Heb je pijn? Stop dan of werk met lichtere gewichten. Yoga en pilates zijn dan weer toppers voor je flexibiliteit in de hand te werken.

Ready?

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x