De troeven van een Visio Face & Skin Anlayser huidanalyse

Afgelopen weekend was ik te gast bij Huidcoach Kathleen.

Zij organiseerde in haar instituut een Huidanalyse Dag met een nieuw toestel – de Visio Face.

Met de Visio Face krijg je onmiddellijk een beeld van je huidconditie:

Zonbeschadiging, pigmentproblemen, beschadigde haarvaatjes, rimpels en onzuivere huid (poriën) worden duidelijk zichtbaar.

Eigenlijk maakt dit toestel een heel erg gedetailleerde foto van je gelaat. Het toestel maakt zowel een standaard- als kruisgepolariseerde foto die de huidconditie net onder het huidoppervlak laat zien.

De Visio Face kan bepaalde zones van je gelaat uitvergroten om ze samen met je Huidcoach nauwkeuriger te bekijken én te bespreken.

Op basis hiervan zal je Huidcoach een gepersonaliseerd verzorgingsprogramma voor thuis en in het instituut opstellen.

Eerst was het wel even schrikken – hélp, ziet mijn huid er écht zo uit???

Van nature uit heb ik veel sproetjes, in de zomer véél meer dan in de winter, dus ik was wel erg benieuwd hoe dit op de Visio Face zichtbaar zou zijn… Zo dus:

VISIO FACE

Op deze foto zie je ook dat ik aan de bovenrand van mijn lippen al redelijk wat zonbeschadiging heb opgelopen – ik weet dus nu dat ik mijn lippen beter zal moeten verzorgen met een lipbalsem met SPF filter.

Om zonbeschadigingen aan te pakken is het heel belangrijk dat de huid goed kan doorbloeden.

Enkele tips:

– Reinig je huid altijd met zo warm mogelijk water of leg een nat kompres een 30tal seconden in de microgolf. Dit gaat de huid een goede doorbloeding geven. Hierdoor krijgen al de huidlagen een boost met zuurstof. Wat een enorm herstellende werking heeft.

– Gebruik dagelijks samen met je dagcrème een zonnecrème. Ook als de zon wat minder schijnt is het nog belangrijk om goed beschermt te zijn.

Aan het begin van de analyse vroeg Kathleen me wat mij het meest stoorde aan mijn huid. Dat is zonder twijfel de (hormonale) acné op mijn kin en de twee fronsrimpels op mijn voorhoofd.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik dat de huid rondom mijn ogen de laatste tijd ook erg droog aanvoelt, maar dat is mede door mijn hooikoorts – en het niet stoppen met wrijven in mijn ogen van de jeuk! ;-)

Op deze foto kan je zien dat mijn huid rondom de ogen inderdaad iets donkerder is.

uv linkerkant

Hieronder kan je twee uitvergrote foto’s zien:

1. van de poriën op mijn kin
2. van mijn 2 fronsrimpeltjes

VISIO FACE DETAIL

Op de eerste foto kan je een paar groene en een paar rode aanduidingen vinden, de groene zijn kleine poriën en de rode zijn iets grotere/diepere poriën.

Om deze grotere poriën te verkleinen kreeg ik het advies om mijn huid met regelmaat te peelen. Dit toch wel een 2x per week met een zachte peeling op basis van enzymen.

Op de tweede foto kan je in detail mijn 2 fronsrimpels zien, met de Visio Face kan Huidcoach Kathleen perfect meten hoe ‘diep’ mijn fronsrimpels zijn en weet ze meteen ook hoe ze deze verder kan behandelen.

Naast de analyse met de Visio Face deed Huidcoach Kathleen ook nog een analyse met de Skin Analyser waarmee ze de hydratatie, voeding, PH-waarde en de gevoeligheid van de huid kan meten.

Dit gebeurt heel simpel door een meetpennetje te plaatsen op een bepaald punt op mijn wang.

skin analyser

Hieruit bleek dat mijn huid iets meer hydratatie kon gebruiken, ik zat nét buiten de aanbevolen waardes. Ook bleek dat mijn huid iets gevoeliger is dan de standaard huidjes.

Wat zijn nu de troeven van de Visio Face & Skin Analyser huidanalyse:

• Absolute precisie en betrouwbaarheid van de metingen
• Onmiddellijke interpretatie van de resultaten van uw huid
• De meest geschikte verzorging wordt onmiddellijk voorgeschreven
• De data worden opgeslagen voor een langdurige en gepersonaliseerde follow-up

Op deze manier kan je je huid een nieuwe start geven met een deskundige huidanalyse.

Conclusie van mijn bezoek:

Eigenlijk viel mijn huidanalyse nog mee (ik had erger verwacht). Zeker als je weet dat ik qua huidverzorging héél erg basic ben.

Naast mijn dagcrème mét SPF (die ik wel braaf iedere dag gebruik) doe ik vrij weinig om mijn huid extra te verzorgen.

Ik durf ‘s avonds gerust mijn gezicht gewoon te reinigen met een simpel washandje en warm water, ik denk er gewoon niet altijd aan om mijn toner en mijn reiniging nog te gebruiken voor ik mijn gezicht was – dit doe ik wel als ik me ‘zwaarder opmaak’ voor een avondje uit of een andere gelegenheid.

Hier stond Kathleen wel van te kijken, dat de conditie van mijn huid – ondanks mijn very basic verzorging – er toch zo goed uit zag.

Ze had er niet echt een verklaring voor waarom mijn huid er dan toch zo goed uit zag.

Ik heb die verklaring wel: Ik neem dagelijks zes tabletjes Beauty Essentials. Hiermee voed ik mijn huid van binnenuit, wat VEEL belangrijker is dan wat je op je huid smeert.

Wil je meer weten over Beauty Essentials en waarom ik dit product aanraad. Klik dan hier voor meer informatie.

Kathleen was zo onder de indruk dat ze vroeg of ze ons product ook in haar instituut mocht verkopen.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?