De voordelen van een granaatappel voor je gezondheid en je huid!

De griep is al een paar weken in het land – gelukkig zijn we er hier nog van gespaard gebleven.

Wil je er ook voor zorgen dat je de griep deze keer overslaat? Dan is het een goed idee om de granaatappel een kans te geven.

Ok, het is een vrucht waar ik liever niet zelf aan begin om te pellen en los te maken (gelukkig kan je tegenwoordig ook kant en klare zakjes granaatappelpitjes kopen ;-)

Granaatappels bevatten veel kalium en vitamine C en daarnaast bevatten ze ook antioxidanten. Hierdoor zouden de pitjes ontstekingsremmend zijn, de bloeddruk verlagen en ook overgangsklachten (!!!) kunnen verminderen.

Nog nooit een granaatappel gegeten?

De smaak is iets of wat zoetzuur en fris en lekker in salades of in de yoghurt bij het ontbijt.

Je kunt het sap van de vrucht drinken, dan pers je de vrucht gewoon uit zoals een sinaasappel, maar je kunt ook de pitjes van de granaatappel eten.

Hieronder kan je een leuke en heel gemakkelijke how-to video zien over het ontpitten van een granaatappel

Klik ook nog even verder naar dit artikel dat ik eerder al schreef over de verschillende gezondheidsvoordelen van een granaatappel.

Maar hier houdt het nog niet bij op…

… want granaatappel is heel wat meer dan een krachtige ziektevechter, het bevat ook een anti verouderingsstof voor zowel mannen als vrouwen.

De actieve verbindingen in granaatappels blijken ‘keratinocyten’, hoorncellen te stimuleren, die aanwezig zijn in een jonge en gezonde huid. Ze helpen daarnaast ook de productie te stimuleren van collageen en elastine in de huid.

Een andere verbinding, punicide zuur of punicalagin, is een Omega-5 vetzuur dat helpt je huid te hydrateren en vochtverlies te voorkomen, waardoor je huid een vollere en meer jeugdige uitstraling krijgt.

Het creëert een verjongend effect op de elasticiteit, textuur, toon, verzachting van rimpels en een afname van roodheid en donkere ouderdomsvlekken.

Als je na het bekijken van bovenstaande video aan de slag wilt om je huid van binnenuit te ondersteunen… raad ik je aan om alvast te beginnen met gezond eten: met veel verse groenten en fruit – vooral de granaatappel dan ;-) maar ook vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen (en hoe je ze veilig en 100% natuurlijk weer kan aanvullen), klik dan hier voor meer informatie.

Groetjes

Amy

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?