skip to Main Content

Denk jij bij anti-aging ook aan je haar?

Als we aan anti-aging denken, dan denken we eigenlijk onmiddellijk aan onze huid.

Maar hoe zit dat met je haar?

Net zoals je huid verliest het met de jaren wel wat van zijn kracht en vitaliteit. Daarom heeft ouder wordend haar ook een iets andere verzorging nodig dan voorheen om er mooi en verzorgd uit te zien.

De laatste tijd is de haarverzorgingsmarkt meer bezig met anti-aging voor het haar.

Ze focussen zich meer op de stimulatie van haargroei, om zo onder andere haaruitval tegen te gaan. Ze gaan ook steeds verder om de hoofdhuid beter te beschermen.

L’Oréal gaat zelfs nog een stapje verder en is sinds kort op de markt met een serum dat kaalheid terugdringt. Na een regelmatig gebruik van een paar maanden, zouden de haardichtheid veel beter moeten zijn.

Ook Schwarzkofp is bezig met anti-aging voor het haar (het filmpje is wel in het Duits):

Er wordt verteld dat je haren dunner worden met het ouder worden. Dat is een normale reactie natuurlijk, maar je kan het wel voller houden door er op jonge(re) leeftijd ook al genoeg aandacht aan te schenken.

Verder verandert bij het ouder worden ook de structuur van het haar.

De cellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van melanine (zorgt voor kleur in je haar) worden niet meer aangemaakt door de stamcellen, waardoor kleurloos (grijs) haar ontstaat. Daar kun je zelf verder weinig aan doen.

Ouder wordend haar is bovendien doffer en droger doordat er minder talgproductie is (het natuurlijk beschermingslaagje).

Net zoals in anti-aging van de huid, spelen hier Q10 en collageen een belangrijke rol.

Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in het menselijke lichaam en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid… én je haar!

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om ons lichaam jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen.

Threonine is een aminozouur dat helpt bij de opbouw van collageen. Net zoals alle andere ‘onderdelen’ van ons lichaam, worden ook onze haren opgebouwd uit aminozuren.

Klik hier verder voor een kort overzicht van de aminozuren die belangrijk zijn voor dik, glanzend haar en sterke haarfollikels.

Ben jij ook bezig met anti-aging voor je haar? Waarom wel/niet? Laat het ons weten op onze facebookpagina!

Groetjes,

Amy x

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x