Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Deze 4 vitaminen zijn belangrijk voor een gezonde huid

We beseffen het niet altijd maar onze huid is ons grootste orgaan en is de eerste bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ze krijgt het hard te verduren en daarom is het belangrijk om er zorg voor te dragen.

In dit artikel bespreek ik 4 vitaminen die belangrijk zijn voor een mooie, gezonde huid.

Vitamine D

Vitamine D is gemakkelijk binnen te krijgen omdat onze huid deze zelfs uit zonlicht kan krijgen. Vitamine D is niet enkel belangrijk voor onze huid maar ook voor onze beenderen en tanden. Het helpt ook om psoriasis te verminderen.

Voedingsmiddelen die veel vitamine D bevatten zijn vette vis, eierdooiers, champignons en varkensvlees.

Vitamine C

Vitamine C komt veel voor in de buitenste laag van onze de huid, de epidermis. Het zorgt er voor dat cellen dicht bij elkaar blijven en speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in onze huid.

Dit is de reden waarom vitamine C bijna altijd in anti-aging producten verwerkt wordt.

Daarnaast is vitamine C natuurlijk een krachtig anti-oxidant, dat schadelijke vrije radicalen bestrijdt. Vrije radicalen brengen schade toe aan onze huid en lichaam en moeten dus zo snel mogelijk onschadelijk worden gemaakt. Dit is de rol van de anti-oxidanten.

Voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten, zijn natuurlijk citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruit en citroenen maar ook (rode) paprika, broccoli, aardbeien en boerenkool.

Vitamine E

Vitamine E is ook een krachtig anti-oxidant, waardoor het verwerkt wordt in de vele anti-aging productjes. Daarnaast helpt vitamine E om ultraviolet zonlicht te filteren. Dit licht is verantwoordelijk voor donkere plekken op de huid, overmatig rimpels en zelfs huidkanker.

Vitamine E werkt ontstekingsremmend en is goed bij een droge huid.

Voedingsmiddelen die veel vitamine E bevatten zijn amandelen, spinazie, boerenkool, plantaardige oliën en zaden.

Vitamine K

Vitamine K speelt een belangrijke rol in het klontermechanisme van het bloed, vermindert zwellingen en kneuzingen en helpt bij het genezen van littekens, zwangerschapsstriemen en donkere vlekken op de huid.

Voedingsmiddelen die veel vitamine K bevatten zijn groene bladgroenten, kool, pruimen en broccoli.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie