Deze vitaminen zijn belangrijk voor een mooie, gezonde huid

We beseffen het niet altijd maar onze huid is ons grootste orgaan en is de eerste bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Ze krijgt het hard te verduren en daarom is het belangrijk om er zorg voor te dragen.

Ik heb het al vaker gezegd (waarschijnlijk tot vervelens toe), maar een mooie, gezonde huid ontstaat van BINNEN in ons lichaam en niet zozeer door wat we er OP smeren. Ons lichaam is immers constant bezig om oude huidcellen te vervangen door nieuwe en heeft daarvoor massa’s “bouwstenen” nodig.

In de eerste plaats zijn dit de aminozuren threonine, serine, proline en glycine. Deze zijn onmisbaar voor een stevige, elastische huid. Bij een tekort aan deze aminozuren, kan ons lichaam gewoon geen mooie, egale huid “bouwen”.

Je kan tekorten gelukkig gemakkelijk aanvullen met een kwalitatief aminozurencomplex zoals Beauty Essentials (bij mijn weten het enige aminozurencomplex dat zowel 100% natuurlijk is EN alle 20 aminozuren levert). Klik hier als je een voorraadje in huis wil halen.

Naast aminozuren spelen ook vitaminen een belangrijke rol. Hier zijn 4 vitaminen die bijdragen aan een mooie huid:

Vitamine D

Vitamine D is gemakkelijk binnen te krijgen omdat onze huid deze zelfs uit zonlicht kan krijgen. Vitamine D is niet enkel belangrijk voor onze huid maar ook voor onze beenderen en tanden. Het helpt ook om psoriasis te verminderen.

Voedingsmiddelen die veel vitamine D bevatten zijn vette vis, eierdooiers, champignons en varkensvlees.

Vitamine C

Vitamine C komt veel voor in de buitenste laag van onze de huid, de epidermis. Het zorgt er voor dat cellen dicht bij elkaar blijven en speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen, het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Dit is de reden waarom vitamine C bijna altijd in anti-aging producten verwerkt wordt.

Daarnaast is vitamine C natuurlijk een krachtig anti-oxidant, dat schadelijke vrije radicalen bestrijdt. Vrije radicalen brengen schade toe aan onze huid en lichaam en moeten dus zo snel mogelijk onschadelijk worden gemaakt. Dit is de rol van de anti-oxidanten.

Voedingsmiddelen die veel vitamine C bevatten, zijn natuurlijk citrusvruchten zoals sinaasappels, grapefruit en citroenen maar ook (rode) paprika, broccoli, aardbeien en boerenkool.

Vitamine E

Vitamine E is ook een krachtig anti-oxidant, waardoor het verwerkt wordt in de vele anti-aging productjes. Daarnaast helpt vitamine E om ultraviolet zonlicht te filteren. Dit licht is verantwoordelijk voor donkere plekken op de huid, overmatig rimpels en zelfs huidkanker.

Vitamine E werkt ontstekingsremmend en is goed bij een droge huid.

Voedingsmiddelen die veel vitamine E bevatten zijn amandelen, spinazie, boerenkool, plantaardige oliën en zaden.

Vitamine K

Vitamine K speelt een belangrijke rol in het klontermechanisme van het bloed, vermindert zwellingen en kneuzingen en helpt bij het genezen van littekens, zwangerschapsstriemen en donkere vlekken op de huid.

Voedingsmiddelen die veel vitamine K bevatten zijn groene bladgroenten, kool, pruimen en broccoli.

We weten allemaal dat vitaminen belangrijk zijn voor een goede werking van ons lichaam en dat de belangrijkste bron van vitaminen groenten en fruit zijn. Overdrijf daar dus gerust mee.

Veel groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie, minder bewerkte koolhydraten zoals pasta, brood en gebak en dagelijks 4 tot 6 tabletjes Beauty Essentials is alles wat je nodig hebt om rimpeltjes te verminderen en jouw huid te laten stralen zoals nooit tevoren ;-)

Toen ik dit artikel voor je aan het maken was, kwam er een vraag van Lenie binnen over Beauty Essentials: “wat zit er buiten de aminozuren nog in?” – Wel… niets! Geen vulstoffen, hulpmiddelen of anti-klontermiddelen. Beauty Essentials is 100% puur natuur!

Alle informatie over het product vind je via deze link

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren