skip to Main Content

Dit zijn de 6 beste voedingsmiddelen om jouw lever te reinigen (en buikvet te verliezen)

Als je minder lichaamsvet wil, is het belangrijk om jouw lever goed te “onderhouden”. De lever is immers hét vetverbrandende orgaan in ons lichaam: het breekt vetten af en daarom is een gezonde lever belangrijk voor een snel metabolisme.

Hier zijn de 6 beste voedingsmiddelen om jouw lever een duwtje in de rug te geven zodat je optimaal buikvet kan verliezen:

1. Avocado

Avocado’s bevatten massa’s gezonde enkelvoudige onverzadigde vetten en ondersteunen de lever door de stof glutathion, een krachtig anti-oxidant en ontgifter.

Glutathion is belangrijk bij het zuiveren van de lever en het wordt opgebouwd uit de aminozuren glutaminezuur, glycine en cysteïne. Zorg er dus voor dat jouw lichaam altijd over voldoende van deze aminozuren beschikt (bijvoorbeeld door dagelijks 4-6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen) zodat er voldoende glutathion geproduceerd kan worden, voor een gezonde lever.

Zoek je inspiratie om avocado’s in jouw eetpatroon in te passen? Hier zijn 10 lekkere receptjes met avocado

2. Komkommer(sap)

Komkommer is een fantastische groente om buikvet te bestrijden vanwege zijn zuiverende werking. Daarnaast hydrateert het jouw lichaam omdat het grotendeels uit water bestaat. Je kan een komkommer juicen en het sap drinken of natuurlijk komkommers toevoegen aan jouw menu. Hier vind je enkele recepten met komkommer ter inspiratie (wat dacht je van een Thaise tomaat-komkommersalade?)

3. Groene thee

Groene thee wordt niet voor niets een “natuurlijke vetverbrander” genoemd: het verbetert het metabolisme en vermindert de eetlust door het grote gehalte aan polyfenolen (en dan vooral de stof EGCG).

Drink dus tijdens de dag regelmatig een kopje groene thee (liefst losse groene thee met echte theeblaadjes) en daarnaast voldoende water.

4. Olijfolie

We weten allemaal dat olijfolie super gezond is. Het ondersteunt de reinigende werking van de lever en is een veel betere keuze dan margarine of andere plantaardige oliën.

Als je denkt dat je een trage lever hebt, doe dan het volgende: drink ’s morgens op nuchtere maag het sap van een halve citroen, gemengd met een theelepel olijfolie. Het citroensap laat jouw lever “schrikken” terwijl de olijfolie er voor zorgt dat de afvalstoffen gemakkelijker naar buiten worden getransporteerd.

5. Tomaten

Tomaten bevatten veel lycopeen (dat ook voorkomt in rozenbottels en watermeloen) en belangrijk is als je vaak in de zon komt. Daarnaast heeft het een positief effect op de werking van de lever.

Waarschijnlijk is tomatensoep de populairste vorm om tomaten te eten, maar dit recept van Pascale Naessens lijkt me ook superlekker. Binnenkort eens uitproberen, wanneer de tomaten op hun best zijn.

6. Kurkuma

Kurkuma is een fantastische lever-ontgifter en gaat ontstekingen in het lichaam tegen. Belangrijk voor onder andere een gezonde huid en soepele gewrichten. Je kan het gebruiken in een kurkuma smoothie met ananas en banaan, kurkuma limonade of als specerij in allerlei gerechten

7. (bonus) Groene sapjes

Groene sapjes zijn een geweldige manier om kilo’s te laten verdwijnen: ze zuiveren ons lichaam, ondersteunen de leverfunctie, leveren energie en massa’s voedingsstoffen, dragen bij aan een gezonde darmflora en stimuleren ons metabolisme.

Allemaal belangrijk als je (buik)vet kwijt wil. Begin de dag dus met een groen sapje voor maximale resultaten.

Heb je geen juicer of zie je op tegen de opruim en afwas, dan raad ik je aan om een voorraadje Greens Power in huis te halen. Het levert alle voordelen van een versgeperst sapje, maar dan eentje dat in 1-2-3 klaar is. Gewoon een schepje oplossen in een glas water, even flink roeren en klaar!

1 schepje levert even veel voedingsstoffen als 5 tot 6 porties groenten en fruit maar ik raad je aan om dit gewoon als “extraatje” te zien en gezond te blijven eten.

Als je interesse hebt om Greens Power te gaan gebruiken, klik dan hier om een voorraadje in huis te halen.

Groetjes,

Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x