DIY – maak zelf deze natuurlijke whitening voor je tanden

Veel vrouwen onder ons hebben al wel eens gezocht naar middeltjes om onze tanden witter te maken.

Waarschijnlijk hebben ook veel vrouwen de speciale ‘whitening’ tandpasta’s in huis, of ooit al eens een gebitje geprobeerd met een bepaalde pasta in die je dan iedere dag een kwartiertje moest dragen…

En aangezien we toch steeds vaker op zoek gaan naar natuurlijke middeltjes voor zowat alles (genezen van ziektes, verzorgingsproducten enz…) waarom dan ook niet voor onze tanden?

Wat zijn de oorzaken van verkleuring van tanden?

Rode wijn, koffie, zelfs thee, koolzuurhoudende (fris)dranken, sigaretten, snoep, antibiotica, …

De makkelijkste weg naar wittere tanden is natuurlijk om deze middelen niet meer te gebruiken.

Maar, ik weet dat dat niet altijd haalbaar is, of dat je dat ook helemaal niet wilt… Een koffietje ’s morgens, een glaasje wijn bij het avondeten, …

Vandaag leer ik je een heel gemakkelijk én natuurlijk middeltje te maken voor super witte tanden! Je hebt de ingrediënten vast en zeker al in huis.

Wat heb je nodig?

– baking soda (zuiveringszout)
– 1/2 limoen of citroen
– water
– een aparte tandenborstel

Hoe maak je het?

Neem een eetlepel baking soda. Voeg daaraan het sap van een halve citroen of limoen toe. Let op, het zal gaan bruisen, dit is volkomen normaal.

Als het bruisen is gestopt meng je de pasta goed met een tandenborstel.

Hoe gebruik je het?

Poets je tanden zoals je dat dagelijks doet, je mag iets langer poetsen, gebruik de volledige pasta op.

Het water heb je enkel nodig om je mond te spoelen achteraf, het is geen vieze smaak, maar toch een redelijk specifieke ????

Gebruik deze pasta maximum één keer per week, probeer hierin niet te overdrijven omdat teveel gebruik (zoals bij alle whitening producten) kan leiden tot verzwakking van het tandglazuur.

Je gaat natuurlijk niet van bij het eerste gebruik een verbluffend resultaat zien, probeer het een aantal weken en je zal zien dat je tanden witter worden.

Lees ivm het gebruik van fluoride en de schade aan je tanden ook even dit artikel:

‘Wat is de link tussen je gezondheid en de fluoride in je tandpasta?’

PS: Bovenstaand is een zéér interessant artikel voor vrouwen in de overgang!

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?