Heb je een doffe huid na je vakantie?

Heb jij ook een heerlijk ontspannen vakantie achter de rug? Maar merk je eenmaal thuis toch dat je huid er wat doffer als normaal uitziet?

Hoe kan dit? En hoe zorg je weer voor een frisse uitstraling?

Onze huid vormt om zich te beschermen een barrière tussen je lichaam en allerlei invloeden van buitenaf. Ik denk hierbij aan koude, allerlei bacteriën, luchtvervuiling, maar vooral aan uv-straling.

Iets waar we dagelijks mee te maken krijgen en in extreme vormen op vakantie.

Ik hoor je al denken: maar ik bescherm mijn huid wel goed hoor, ik smeer ze regelmatig in. Maar eenmaal thuisgekomen verdwijnen tubes en crèmes vaak weer achteraan in onze badkamerkast en krijgt onze huid geen crèmetje meer te zien.

Juist op een moment waarop onze huid wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Gelukkig doet onze huid ook een aantal dingen zèlf om zich te wapenen tegen schadelijke uv-stralen.

Hoe doet ze dat dan?

Dr. Jetske Ultee heeft dit heel goed uitgelegd:

Het meest bekende beschermingsmechanisme van onze huid is de aanmaak van melanine: hierdoor kleurt de huid bruin. De bruine kleur voorkomt schade aan huidcellen als de keratinocyten.

De epidermis (opperhuid) bestaat grotendeels uit deze keratinocyten die voornamelijk uit keratine – eiwit – zijn opgebouwd. Ze dienen als het ware als een soort ‘pantser’.

Keratinocyten schuiven door celdeling langzaam omhoog naar het huidoppervlakte. De buitenste huidlaag (stratum corneum) bestaat uit corneocyten (hoorncellen), dat zijn dode keratinocyten oftewel dode huidcellen.

De keratinocyten vormen een belangrijk onderdeel van nog een beschermingsmechanisme van de huid. Onder invloed van uv-straling nemen ze in aantal toe. Deze toename zorgt uiteindelijk voor een dikkere opperhuid én stratum corneum.

Het enige ‘nadeel’ van dit ‘dikkere pantser’ is dat de huid er dof kan gaan uitzien. Hierdoor kan het dus goed zijn dat je terugkomt van vakantie met een zonnig, maar helaas ook dof tintje.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je huid er na je vakantie weer fris uit gaat zien?

Zorg voor voldoende nachtrust. Je huid vernieuwt zich nl. ‘s nachts terwijl jij heerlijk ligt te slapen.

Berg je zonnecrème bij thuiskomst van vakantie niet meteen op, maar gebruik ze nog even verder.

De aanmaak van melanine en opeenstapeling van keratinocyten vinden namelijk plaats onder invloed van uv-straling. Blijf je huid dus gewoon dagelijks beschermen met een SPF15-30.

Scrub regelmatig je huid, je hoeft geen bang te hebben om je ‘bruine kleurtje’ af te srubben, je zal enkel en alleen de dode huidcellen verwijderen en de gezonde celdeling stimuleren. Hierdoor zal je huid een frisse en egale uitstraling krijgen.

Hydrateer je huid met een goede moisturizer die vitamine C & E bevat, deze stoffen zorgen voor verminderde roodheid en een gezonde huidbarrièrefunctie.

Ga voor een product met voldoende collageen en glycine omdat deze je huid een heuse boost geven.

Hiervoor kan ik je deze Beautiful Day dagcrème <3 aanbevelen.

De ingrediënten van deze crème – kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie – zijn buitengewoon voedend. Ze zorgen voor een diepe hydratatie van de huid en beschermen jouw gelaat tegen beschadiging door vrije radicalen én bevorderen ook nog eens de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Als je interesse hebt, klik dan hier om deze dagcrème in huis te halen (je leest er ook een aantal reacties van lezeressen die h’m al gebruiken).

Tot slot… Tijdens de vakantie heb je misschien wat minder op je voeding gelet (dat heb ik toch èlk jaar voor)? Maar nu je uitgerust en vol goede moed weer thuis bent, is het moment aangebroken om ook je voedingspatroon weer in het gareel te brengen.

Zorg ervoor dat je voldoende vitamine, mineralen en aminozuren binnenkrijgt, eet vers fruit en groenten, matig met vet en drink minimaal 1,5l liter water per dag.

Het zal je huid (en je hele lichaam) ten goede komen.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?