skip to Main Content

Heb je een doffe huid na je vakantie?

Heb jij ook een heerlijk ontspannen vakantie achter de rug? Maar merk je eenmaal thuis toch dat je huid er wat doffer als normaal uitziet?

Hoe kan dit? En hoe zorg je weer voor een frisse uitstraling?

Onze huid vormt om zich te beschermen een barrière tussen je lichaam en allerlei invloeden van buitenaf. Ik denk hierbij aan koude, allerlei bacteriën, luchtvervuiling, maar vooral aan uv-straling.

Iets waar we dagelijks mee te maken krijgen en in extreme vormen op vakantie.

Ik hoor je al denken: maar ik bescherm mijn huid wel goed hoor, ik smeer ze regelmatig in. Maar eenmaal thuisgekomen verdwijnen tubes en crèmes vaak weer achteraan in onze badkamerkast en krijgt onze huid geen crèmetje meer te zien.

Juist op een moment waarop onze huid wel wat extra aandacht kan gebruiken.

Gelukkig doet onze huid ook een aantal dingen zèlf om zich te wapenen tegen schadelijke uv-stralen.

Hoe doet ze dat dan?

Dr. Jetske Ultee heeft dit heel goed uitgelegd:

Het meest bekende beschermingsmechanisme van onze huid is de aanmaak van melanine: hierdoor kleurt de huid bruin. De bruine kleur voorkomt schade aan huidcellen als de keratinocyten.

De epidermis (opperhuid) bestaat grotendeels uit deze keratinocyten die voornamelijk uit keratine – eiwit – zijn opgebouwd. Ze dienen als het ware als een soort ‘pantser’.

Keratinocyten schuiven door celdeling langzaam omhoog naar het huidoppervlakte. De buitenste huidlaag (stratum corneum) bestaat uit corneocyten (hoorncellen), dat zijn dode keratinocyten oftewel dode huidcellen.

De keratinocyten vormen een belangrijk onderdeel van nog een beschermingsmechanisme van de huid. Onder invloed van uv-straling nemen ze in aantal toe. Deze toename zorgt uiteindelijk voor een dikkere opperhuid én stratum corneum.

Het enige ‘nadeel’ van dit ‘dikkere pantser’ is dat de huid er dof kan gaan uitzien. Hierdoor kan het dus goed zijn dat je terugkomt van vakantie met een zonnig, maar helaas ook dof tintje.

Hoe kan je ervoor zorgen dat je huid er na je vakantie weer fris uit gaat zien?

Zorg voor voldoende nachtrust. Je huid vernieuwt zich nl. ’s nachts terwijl jij heerlijk ligt te slapen.

Berg je zonnecrème bij thuiskomst van vakantie niet meteen op, maar gebruik ze nog even verder.

De aanmaak van melanine en opeenstapeling van keratinocyten vinden namelijk plaats onder invloed van uv-straling. Blijf je huid dus gewoon dagelijks beschermen met een SPF15-30.

Scrub regelmatig je huid, je hoeft geen bang te hebben om je ‘bruine kleurtje’ af te srubben, je zal enkel en alleen de dode huidcellen verwijderen en de gezonde celdeling stimuleren. Hierdoor zal je huid een frisse en egale uitstraling krijgen.

Hydrateer je huid met een goede moisturizer die vitamine C & E bevat, deze stoffen zorgen voor verminderde roodheid en een gezonde huidbarrièrefunctie. Onmisbaar in een goede aftersun!

Tijdens de vakantie heb je misschien wat minder op je voeding gelet (dat heb ik toch èlk jaar voor)? Maar nu je uitgerust en vol goede moed weer thuis bent, is het moment aangebroken om ook je voedingspatroon weer in het gareel te brengen.

Zorg ervoor dat je voldoende vitamine, mineralen en aminozuren binnenkrijgt, eet vers fruit en groenten, matig met vet en drink minimaal 1,5l liter water per dag.

Het zal je huid (en je hele lichaam) ten goede komen.

Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten zoals ik juist al zei, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen.

Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert én ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie (om zo de doffe huid al te verminderen) en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken.

Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties.

Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link.

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x