Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Draag jij een zonnebril in de winter?

Misschien een vreemde vraag, maar toch wel eentje die de nodige aandacht vraagt!

Een muts, een sjaal, een stel trendy handschoenen, een dikke jas en warme boots zijn dé accessoires om te dragen in de winter, of dat zijn toch de accessoires waar je aan ‘denkt’ in de winter.

Slechts een paar onder ons denken dan ook aan een zonnebril. Een zonnebril wordt nog te gemakkelijk en te vaak geaccossieerd met de zomer, met vakantie, maar met de winter?

Nope!

Toch is een goede bescherming tegen UV-stralen in de winter nét zo belangrijk als in de zomer.

Misschien zelfs nog belangrijker, want de gevaarlijke UV-straling heeft tijdens de wintermaanden een behoorlijk verborgen en gevaarlijk kantje.

Laat me even duidelijk stellen dat UV-straling helemaal niets met temperatuur te maken heeft – zoals velen onder ons denken!

‘Het is te koud om met een zonnebril op te lopen.’ – FOUT!

Zeker als je op skivakantie gaat of gewoon een leuke sneeuwwandeling gaat maken is het belangrijk dat je een degelijke zonnebril draagt. Ook als de zon niet ‘schijnt’. De blootstelling aan UV-stralen kan door de weerspiegeling van de sneeuw bijna verdubbelen.

Ik draag mijn zonnebril zelfs (bijna) altijd in de wagen, zomer of winter. Soms levert dat wel rare blikken op – zelfs van mijn man, die vindt het maar een raar zicht – maar ik bescherm mijn ogen liever dan verblind te worden door de zon.

Want zelfs op een koude decemberdag kan de zon gevaarlijk uit de hoek komen, het is juist op deze momenten dat je het totaal niet verwacht en wel eens verrast zou kunnen worden.

Niet alleen voor de veiligheid van je ogen, maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers.

Ken je het? – De zon die gevaarlijk laag staat en fel schijnt? Net niet verblind worden in je wagen? Toch handig dan, een zonnebril!

Ik wil ook nog meegeven dat je best kiest voor een zonnebril met glazen van een hoge kwaliteit. Deze koop je bij een opticien. Vaak zijn de zonnebrillen die je koopt op een markt of in een warenhuis van slechte kwaliteit en bieden ze niet genoeg bescherming.

Je laat je best adviseren door een opticien over de sterkte van je glazen, de kleur van je glazen enz.

Een collectie deze winter die mij zeker kan bekoren is de ‘Golden Leaves’ Collectie van Dolce & Gabbana.

Dolce-Gabbana-GoldenLeaves-04-163EUR1

Dolce-Gabbana-GoldenLeaves-07-163EUR1

Beiden verkrijgbaar voor +/- 160 euro. Ga beschermd én stijlvol de winter in!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy