Draag jij een zonnebril in de winter?

Misschien een vreemde vraag, maar toch wel eentje die de nodige aandacht vraagt!

Een muts, een sjaal, een stel trendy handschoenen, een dikke jas en warme boots zijn dé accessoires om te dragen in de winter, of dat zijn toch de accessoires waar je aan ‘denkt’ in de winter.

Slechts een paar onder ons denken dan ook aan een zonnebril. Een zonnebril wordt nog te gemakkelijk en te vaak geaccossieerd met de zomer, met vakantie, maar met de winter?

Nope!

Toch is een goede bescherming tegen UV-stralen in de winter nét zo belangrijk als in de zomer.

Misschien zelfs nog belangrijker, want de gevaarlijke UV-straling heeft tijdens de wintermaanden een behoorlijk verborgen en gevaarlijk kantje.

Laat me even duidelijk stellen dat UV-straling helemaal niets met temperatuur te maken heeft – zoals velen onder ons denken!

‘Het is te koud om met een zonnebril op te lopen.’ – FOUT!

Zeker als je op skivakantie gaat of gewoon een leuke sneeuwwandeling gaat maken is het belangrijk dat je een degelijke zonnebril draagt. Ook als de zon niet ‘schijnt’. De blootstelling aan UV-stralen kan door de weerspiegeling van de sneeuw bijna verdubbelen.

Ik draag mijn zonnebril zelfs (bijna) altijd in de wagen, zomer of winter. Soms levert dat wel rare blikken op – zelfs van mijn man, die vindt het maar een raar zicht – maar ik bescherm mijn ogen liever dan verblind te worden door de zon.

Want zelfs op een koude decemberdag kan de zon gevaarlijk uit de hoek komen, het is juist op deze momenten dat je het totaal niet verwacht en wel eens verrast zou kunnen worden.

Niet alleen voor de veiligheid van je ogen, maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers.

Ken je het? – De zon die gevaarlijk laag staat en fel schijnt? Net niet verblind worden in je wagen? Toch handig dan, een zonnebril!

Ik wil ook nog meegeven dat je best kiest voor een zonnebril met glazen van een hoge kwaliteit. Deze koop je bij een opticien. Vaak zijn de zonnebrillen die je koopt op een markt of in een warenhuis van slechte kwaliteit en bieden ze niet genoeg bescherming.

Je laat je best adviseren door een opticien over de sterkte van je glazen, de kleur van je glazen enz.

Een collectie deze winter die mij zeker kan bekoren is de ‘Golden Leaves’ Collectie van Dolce & Gabbana.

Dolce-Gabbana-GoldenLeaves-04-163EUR1

Dolce-Gabbana-GoldenLeaves-07-163EUR1

Beiden verkrijgbaar voor +/- 160 euro. Ga beschermd én stijlvol de winter in!

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?