shop

account

zoeken

Droge handen? Met deze tips krijg je ze terug zijdezacht!

Ik denk dat de overgrote meerderheid van de vrouwen (en mannen en kinderen eigenlijk ook) de laatste week weer meer last heeft van droge handen.

Al dat handen wassen, desinfecterende handgel gebruiken, veel tijd buiten doorbrengen, … zijn een aantal boosdoeners die de huid van je handen uitdrogen.

Ze tasten de natuurlijke beschermlaag van je huid aan en zorgen zo voor een vochttekort. Dat is vervelend, want die uitdroging kan leiden tot ruwheid, schilfering, kloven en zelfs wondjes op de handen.

Alhoewel ik het éxtreem belangrijk vind om vaak de handen te wassen, als ik mijn boodschappen heb gedaan mijn handen te desinfecteren én ook de kinderen aanspoor om op geregelde tijdstippen hun handen te wassen, vind ik het vooral voor hen erg dat ze zo’n pijn hebben aan hun handjes door de kloven en het uitdrogen.

Daarom vandaag een aantal tips om dit vanaf nu te voorkomen:

Dit is een tip van mijn dochter, die naar het Karrewiet nieuws had gekeken: Was je handen met lauwwarm water in plaats van met warm water, te warm water droogt je huid sneller uit.

Gebruik bij het handen wassen een neutrale zeep die de huid niet ontvet. Let op met de ‘klassieke’ zepen die vaak agressieve ingrediënten bevatten en uitdrogend werken.

Herlees ook even mijn artikel van eerder deze week over hoe je etherische oliën in je zeep kan gebruiken:

‘4 etherische oliën die virussen en bacteriën helpen bestrijden’

Vermijd om je handen gewoon ‘in de lucht’ te laten opdrogen. Dep je handen liever droog met een schone, zachte handdoek. Let hier op dat je je handen niet droog wrijft, dat zorgt voor extra ‘wrijving’ ;-) en dat is weer niet goed voor je handen.

Draag rubberen handschoenen bij huishoudklusjes zoals afwassen en poetsen. Zo komen ze niet in contact met heet water of hardnekkige chemische producten die de natuurlijke beschermlaag van je huid weer aantasten.

Scrub je handen regelmatig met een milde scrubcrème. Let erop dat de korrel fijn genoeg is zodat het je huid niet beschadigt. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en droge velletjes, zodat je handen meteen zachter zullen aanvoelen.

Dit heb ik de kinderen gisteren voor het eerst laten doen en ze vonden het superleuk. Blijf er wel bij en zeg dat ze zeker niet te hard ‘wrijven’ in hun handen, maar eerder de scrub ‘aaien’ over hun huid.

Smeer je handen preventief en regelmatig in met een beschermend laagje handcrème. Wacht niet tot je handen droog aanvoelen. Dit helpt het vochtgehalte van je huid op peil te houden.

Tip: bewaar dezer dagen op verschillende plaatsen een tube handcrème.: in je tas, op de eetkamertafel, aan de televisie, in de badkamer, op je nachtkastje, …

Omdat je de tube ziet staan, zul je sneller geneigd zijn om een laagje crème te smeren.

Kloofjes op je handen? Gebruik dan eerder een herstellende handcrème die het genezingsproces bevordert.

Breng vooral ‘s nachts een dikke laag aan, eventueel met een paar katoenen handschoenen over zodat de voedende stoffen optimaal hun werk kunnen doen. Slaap je handen mooi :-)

Vergeet ook je nagelriemen niet. Masseer een druppel nagelriemolie in op je nagels. Je nagelriemen blijven zo gevoed én bij regelmatig gebruik zullen je nagels langer en sterker uitgroeien.

Groetjes,

Amy x

PS: De tips die ik vandaag met je heb gedeeld zijn allemaal “externe” zaken om jouw handen en nagels mooi te maken maar je weet ondertussen al dat een gezonde, gehydrateerde huid en mooie, sterke nagels van binnenuit ontstaan.

Heb je vaker last van een droge huid op jouw handen of gespleten/broze nagels?

Dan doe je er goed aan om jouw voorraad aminozuren aan te vullen.

Aminozuren zijn belangrijk voor sterke nagels, maar ook voor de productie van collageen (dat nodig is voor een stevige, elastische huid), persoonlijk neem ik trouw iedere ochtend mijn 6 tabletjes Beauty Essentials in.

Beauty Essentials levert alle essentiële stoffen om jouw huid en nagels van binnenuit weer gezond en sterk te maken.

Waarom een kwalitatief aminozurencomplex zo goed is voor onze gezondheid, lees je in dit artikel.

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag