Wat is de beste shampoo voor een droge hoofdhuid?

Als je last hebt van een droge, jeukende hoofdhuid, is het belangrijk om een sulfaatvrije shampoo te gebruiken die een hydraterend en kalmerend effect heeft.

Shampoos zonder agressieve sulfaten zijn zachter voor onze (hoofd)huid en zullen minder snel de natuurlijke oliën op de huid wegwassen.

vrouw die hare wast met een milde shampoo voor een jeukende hoofdhuid
Gebruik een milde shampoo zonder sulfaten. Deze is zachter voor de hoofdhuid en zal de natuurlijke oliën op de huid niet wegwassen.

Wat is de beste shampoo tegen een droge hoofdhuid?

Wat is de beste shampoo tegen een droge hoofdhuid? Een shampoo die zacht is voor jouw hoofdhuid moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

Let ook op voor shampoos met een sterke geur, kleurstoffen en agressieve chemicaliën. Deze kunnen de hoofdhuid verder irriteren en voor jeuk en irritatie zorgen.

Natuurlijke of biologische shampoos bevatten minder agressieve, synthetische ingrediënten en zijn dus mild voor de hoofdhuid.

Ga voor een hydraterende shampoo

Kies voor een shampoo die specifiek ontworpen is voor droog haar of een droge hoofdhuid. Deze shampoos bevatten vaak ingrediënten die meer vocht vasthouden en de hoofdhuid (en het haar) hydrateren.

Glycerine: helpt vocht vast te houden en hydrateert de hoofdhuid.

Hyaluronzuur: dit is een krachtig vochtinbrengend middel dat de hydratatie verbetert.

Aloë vera: heeft kalmerende en hydraterende eigenschappen.

Sheabutter of kokosolie: natuurlijke oliën die een diepe hydratatie bieden.

Haverextract: kan de geïrriteerde huid kalmeren en hydrateren.

Anti-roos shampoo bij een droge hoofdhuid

Als jouw droge hoofdhuid gepaard gaat met schilfers of roos, gebruik dan een milde anti-roos shampoo die specifiek ontworpen is om de hoofdhuid te kalmeren en de schilfers te verminderen.

Enkele van de beste shampoos voor een droge hoofdhuid

Neutrogena T/Gel Forte: deze shampoo bevat koolteer en is effectief bij het behandelen van een droge, jeukende hoofdhuid en schilfering.

Head & Shoulders Dry Scalp Care: Head & Shoulders biedt verschillende shampoos voor verschillende hoofdhuidproblemen. De “Dry Scalp Care” variant bevat hydraterende ingrediënten die helpen om een droge hoofdhuid te behandelen. 

Aveeno Skin Relief: Aveeno staat bekend om zijn kalmerende producten voor de gevoelige huid. Deze shampoo is mild en bevat haver om de hoofdhuid te kalmeren en te hydrateren.

Dove Dermacare Scalp Dryness: Dove’s Dermacare-lijn is ontworpen om de hoofdhuid te voeden en te hydrateren, en helpt bij het verlichten van droogheid en jeuk.

Selsun Blue Naturals – Hydraterende anti-roos shampoo: deze shampoo bevat seleniumsulfide en is speciaal ontworpen om schilfering en een droge hoofdhuid te behandelen.

Bioderma Node DS+ Anti-roos: als je op zoek bent naar een intensere behandeling, kan deze shampoo van Bioderma helpen bij het behandelen van ernstige schilfering en een droge hoofdhuid.

Cetaphil Pro droge en jeukende huid: Cetaphil staat bekend om zijn milde, hypoallergene producten. Deze shampoo is ontworpen om de hoofdhuid te hydrateren en te kalmeren.

Onthoud dat niet alle shampoos voor droge hoofdhuiden hetzelfde werken voor iedereen. Het kan een tijdje duren om de juiste shampoo te vinden.

Het is dus ook moeilijk om te zeggen welke shampoo de beste is voor een droge, jeukende hoofdhuid in jouw situatie. Probeer enkele van bovenstaande shampoos eens en kijk na enkele weken wat het resultaat is.

Als de droogheid en irritatie van de hoofdhuid aanhouden na het toepassen van alle richtlijnen in dit artikel, raadpleeg dan een dermatoloog of arts voor professioneel advies.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

gratis

Nee, ik heb het niet over vitaminen en mineralen.. Klik op de knop hier beneden en ik stuur alle info meteen naar jouw mailbox.

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

lees ook zeker deze artikels...

3 "onbekende" voedingsstoffen voor dik, sterk, glanzend haar

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik