Welke olie helpt tegen een droge hoofdhuid?

Sommige natuurlijke oliën zijn uiterst geschikt om een droge, jeukende hoofdhuid intens te hydrateren.

Er zijn verschillende natuurlijke oliën die kunnen helpen bij het behandelen van een droge, jeukende hoofdhuid.

Kokosolie

Kokosolie staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en kan helpen om vocht in de hoofdhuid vast te houden.

Breng een kleine hoeveelheid aan op de hoofdhuid en masseer zachtjes in, laat het enige tijd inwerken en spoel het daarna af.

Olijfolie

Olijfolie bevat antioxidanten en vetzuren die de droge huid kunnen hydrateren en kalmeren. Verwarm een beetje olijfolie en masseer het in de hoofdhuid, laat het ongeveer 30 minuten zitten en spoel het daarna uit.

Jojoba-olie

Jojoba-olie is licht en lijkt sterk op de natuurlijke oliën die onze huid produceert. Het kan helpen de hoofdhuid in balans te brengen en hydrateren zonder een vettig gevoel achter te laten.

Arganolie

Arganolie staat bekend om zijn voedende eigenschappen en is rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren. Het kan helpen bij het herstellen van de vochtbalans van de hoofdhuid.

Tea Tree-olie

Tea tree-olie heeft antimicrobiële eigenschappen en kan nuttig zijn als de droge hoofdhuid wordt veroorzaakt door roos of schimmelinfecties. Verdun de olie echter altijd met een dragerolie (zoals bijvoorbeeld kokosolie) om huidirritatie te voorkomen.

Lavendelolie

Lavendelolie heeft kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verlichten van jeuk en irritatie op de hoofdhuid.

Castorolie

Castorolie is dik en rijk aan voedingsstoffen. Het kan helpen bij het hydrateren van de hoofdhuid en kan ook de haargroei bevorderen.

Zoete amandelolie

Zoete amandelolie is licht en kan de droge hoofdhuid hydrateren en verzachten. Het is ook geschikt voor mensen met een gevoelige hoofdhuid.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

gratis

Nee, ik heb het niet over vitaminen en mineralen.. Klik op de knop hier beneden en ik stuur alle info meteen naar jouw mailbox.

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

lees ook zeker deze artikels...

3 "onbekende" voedingsstoffen voor dik, sterk, glanzend haar

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik