Zoek
Sluit dit zoekvak.

Welke vitaminen zijn belangrijk bij een droge hoofdhuid?

De juiste voedingsstoffen (vitaminen, mineralen aminozuren en vetzuren) helpen om onze hoofdhuid gezond te houden.

Als je vaak last hebt van een drogere, jeukende hoofdhuid, doe je er goed aan om eerst te kijken of je wel voldoende vitaminen, mineralen en aminozuren binnenkrijgt.

Welke vitaminen voor een gezonde hoofdhuid?

Vitamine A

Vitamine A helpt bij het onderhouden van een gezonde huid en talgproductie. Talg is een natuurlijke olie die onze huid en hoofdhuid beschermt. Voedingsmiddelen die veel vitamine A bevatten, zijn zoete aardappelen, wortelen, donkere bladgroenten en lever.

Vitamine E

Vitamine E staat bekend als krachtig antioxidant en kan helpen bij het verbeteren van de vochtbalans van onze huid. Noten, zaden, bladgroenten en plantaardige oliën zijn goede bronnen van vitamine E.

Vitamine D

Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de haargroei en gezondheid van onze huid. Zonlicht is een natuurlijke bron van vitamine D, maar het zit ook in voedingsmiddelen zoals vette vis, eieren en (verrijkte) zuivelproducten.

Vitamine B

Verschillende B vitaminen zijn belangrijk voor de gezondheid van onze huid en haargroei.

Bijvoorbeeld vitamine B7 (biotine) staat bekend om zijn rol bij het bevorderen van gezond haar en huid. Vitamine B komt vooral voor in volle granen, eieren, noten, zaden en bladgroenten.

Vitamine C

Vitamine C is belangrijk bij de productie van collageen. Citrusvruchten, bessen en paprika’s zijn rijk aan vitamine C.

Een belangrijk mineraal voor een gezonde huid

Zink is essentieel voor de celvernieuwing en het herstel van weefsels in ons lichaam. Dit is natuurlijk ook belangrijk voor onze hoofdhuid. Zinkrijke voedingsmiddelen zijn onder andere vlees, schaaldieren, zaden en noten.

Gezonde vetten

Omega-3-vetzuren (die vooral voorkomen in vette vis zoals zalm, chiazaad en lijnzaad), kunnen ontstekingen in onze huid verminderen en de hydratatie verbeteren.

De beste manier om voldoende van bovenstaande voedingsstoffen binnen te krijgen, is via een gezond, gebalanceerd eetpatroon.

Aminozuren voor onze (droge) hoofdhuid

Aminozuren zijn de “bouwstenen” voor ALLES in ons lichaam, dus ook voor onze huid. Hier zijn enkele aminozuren die bijdragen aan een gezonde hoofdhuid:

Threonine: geeft stevigheid en elasticiteit aan jouw huid

Threonine helpt bij de opbouw van collageen. Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Serine: zorgt voor een gezonde huid

Deze stof ken je wel. Of tenminste: onrechtstreeks. Het wordt vaak gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden. Een goed gehydrateerde huid is een mooie huid. Serine houdt de vochtbalans in de huid op peil.
 

Proline: gaat huidveroudering tegen 

Proline is een belangrijk bestanddeel van collageen en helpt dus bij de opbouw van onze huid. Het gaat veroudering van het bindweefsel tegen, waardoor het biologische verouderingsproces vertraagd wordt.
 

Glycine: voor een mooie huid met minder rimpels

Glycine is (samen met proline en threonine) nodig voor de productie van collageen in ons lichaam. Zonder voldoende glycine, proline of threonine kan er onvoldoende collageen geproduceerd worden.

Wil je jouw natuurlijke voorraad aminozuren aanvullen, dan raad ik Beauty Essentials aan. Het is een 100% natuurlijk aminozuren supplement dat alle 20 aminozuren levert.

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest
ebook cover met een potje havermout en honing

In dit ebook ontdek je receptjes voor voedende maskers, scrubs, natuurlijke shampoos, anti-roos oliën en hydraterende serums. Kortom: alles wat je nodig hebt om een droge hoofdhuid te behandelen.

ebook cover met een potje havermout en honing

10 natuurlijke middeltjes tegen een droge hoofdhuid

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik