Zorgt een droge hoofdhuid voor (meer) haaruitval?

Een droge hoofdhuid kan zorgen voor extra haaruitval, hier zijn verschillende redenen voor. Je doet er dus goed aan om jouw hoofdhuid zo gezond mogelijk te houden.

Wanneer onze hoofdhuid te weinig talg produceert, houdt ze minder vocht vast en wordt ze dus droog. Het resultaat is jeuk en schilfertjes maar leidt heel vaak ook tot (overmatig) haaruitval.

Ontstekingen en irritatie

Een droge hoofdhuid kan gepaard gaan met jeuk, schilfering en irritatie. Als je vaak gaan krabben, kan dit de huid beschadigen en ontstekingen veroorzaken.

Chronische huidontstekingen kunnen invloed hebben op de groei van onze haren en zorgen voor extra haaruitval.

Verstoring van de haargroei

De groei van onze haren gaat in verschillende fases: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase.

Als onze hoofdhuid niet gezond is vanwege uitdroging en irritatie, kan dit de haargoei verstoren (wat kan leiden tot ergere haaruitval)

Beschadiging van de haarzakjes

Als jouw hoofdhuid droog en geïrriteerd is, kunnen de haarzakjes beschadigd raken. Dit kan leiden tot verzwakt haar, dat gemakkelijker uitvalt.

Slechte bloedcirculatie

Een gezonde hoofdhuid heeft een goede bloedcirculatie nodig om voedingsstoffen naar de haarzakjes te brengen. Een droge hoofdhuid kan de bloedcirculatie verminderen, wat de haargroei negatief kan beïnvloeden.

Stress

Een droge, jeukende hoofdhuid kan stress veroorzaken en stress kan haaruitval verergeren.

Dit komt omdat stress wordt geassocieerd met telogene effluvium, een vorm van haaruitval waarbij een groot aantal haren in de rustfase terechtkomt en uiteindelijk uitvalt.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

gratis

Nee, ik heb het niet over vitaminen en mineralen.. Klik op de knop hier beneden en ik stuur alle info meteen naar jouw mailbox.

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

lees ook zeker deze artikels...

3 "onbekende" voedingsstoffen voor dik, sterk, glanzend haar

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik