skip to Main Content

Droogshampoo – wat kan en wat kan niet?

Droogshampoo bestaat al jaren. Maar wat is het juist? En is het wel gezond voor je haar?

Voor wie droogshampoo niet kent…

Droogshampoo is een soort spuitbus waar een poeder inzit. Je spuit het op je haar, en blaast het er daarna weer uit met de haardroger. De korreltjes absorberen het vet in je haar, en het ziet er weer gewassen uit.

Batiste-droogshampoo-collage

Het is erg handig als je snel even je haar een opfrisbeurt wilt geven, maar wees je er bewust van dat het geen shampoo vervangt!

In de supermarkt vind je waarschijnlijk maar één of twee soorten, maar online gaat er een hele droogshampoo-wereld voor je open. Het merk dat je in de supermarkt vindt is meestal Schwarzkopf. Deze bestaat uit twee types: met een geurtje en zonder.

Wist je trouwens dat talkpoeder hetzelfde effect heeft als een droogshampoo?! Als je bijna geen droogshampoo gebruikt, en het te duur vindt, kan je het dus eigenlijk vervangen door talkpoeder.

Van droogshampoo zou je ook last kunnen krijgen van je hoofdhuid, deze kan dan gaan jeuken.

Het is niet echt bewezen, maar de meeste mensen die regelmatig droogshampoo gebruiken krijgen vaak last van roos en jeuk op hun hoofdhuid. Als je echt niet zonder kan, probeer dan eens een duurdere variant.

Heb je je overslapen en geen tijd meer om je haar te wassen? Of dacht je ’s avonds dat je nog wel een dagje verder kon – ’s morgens in de spiegel blijkt dat dan niet zo te zijn…

Eens sprayen en je probleem is opgelost. Maar niet meer dan dat.

Gebruik droogshampoo alleen in noodgevallen en laat het geen vervanger zijn van een echte shampoobeurt! Zorg dat je haar gezond blijft, door het regelmatig met échte shampoo te wassen.

droogshampoo

Wist je… dat door je haar van binnenuit goed te voeden het minder snel vettig zal worden?

Dat kan door het innemen van kwaliteitsvolle aminozuren.

Eén van de belangrijkste aminozuren op het gebied van haar, essentieel voor een gezonde haargroei, is arginine, omdat het een ‘vaatverwijdende’ functie heeft.

Daardoor verbetert de doorbloeding van de haarwortel en wordt de gezonde haargroei gestimuleerd.

Klik hier verder naar een informatief artikel over de relatie tussen aminozuren en de gezondheid van je haar.

Groetjes,

Amy x

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x