shop

account

zoeken

Dry Brushing – wat is het en wat doet het voor je huid?

Dry Brushing of je huid droog borstelen is een eeuwenoud ritueel dat de laatste tijd aan een flinke opmars bezig is. Heel wat vrouwen zweren erbij, en da’s niet zo verwonderlijk als je weet welke voordelen het biedt.

Het concept is simpel: voor je gaat douchen of in bad gaat, neem je even de tijd om je huid zacht te exfoliëren met een borstel. Het klinkt misschien niet erg uitnodigend, met een harde borstel over je droge huid wrijven, maar het heeft wel een aantal voordelen.

Wat zijn de voordelen van Dry Brushing?

1. Het vermindert cellulitis

Dry Brushing helpt om ophoping van vet af te breken, waardoor je benen er gladder, steviger en strakker uitzien en aanvoelen. Het is geen magisch hulpmiddel dat cellulitis doet verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar je zal wel na verloop van tijd een duidelijk verschil merken.

2. Het verwijdert dode huidcellen

Ben je geen fan van ruwe scrubs?  Dan is Dry Brushen voor jou een goed alternatief. Het is een effectieve manier om dode huidcellen te verwijderen, waardoor je lichaam zachter aanvoelt en alle goede ingrediënten van je verzorgingsproducten optimaal kan opnemen.

3. Helpt bij ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes zijn het gevolg van verstopte poriën. Maar regelmatig Dry Brushen bevordert de celvernieuwing, waardoor je haartjes minder snel zullen ingroeien.

4. Het bevordert de bloedcirculatie

Dry Brushing verbetert de bloedsomloop en stimuleert de bloedsomloop met een betere celdeling en een mooie, gezonde huid als resultaat.

5. Het verbetert je immuunsysteem

Het Dry Brushen van je lichaam helpt bij lymfatische drainage. Het lymfatisch systeem is een cruciaal onderdeel van ons immuunsysteem en het helpt bacteriën, toxines en ziekteverwekkers uit ons lichaam af te voeren. De meeste lymfevaten bevinden zich net onder je huid.

Als je elke ochtend Dry Brusht, stimuleer je dus je lymfatisch systeem, waardoor je je lichaam op een natuurlijke manier ontgift en je immuunsysteem versterkt.

De voordelen van lymfatische drainage zijn alom bekend. Gezichtsmassages – met bijvoorbeeld een ‘quartz roller’ – werken volgens hetzelfde principe en je kan ook langs bij de kinesist voor een lymfatische massage.

Hoe doe je het?

Dry Brushen doe je niet zomaar lukraak, maar op een bepaalde manier zodat je huid er de vruchten van kan plukken: Doe dit liefst ‘s morgens, zo komt het je bloedcirculatie alleen maar ten goede. Doe dit gedurende twee of drie minuten, voor je gaat douchen een tweetal keer per week.

Om stoffige situaties te vermijden, borstel je je huid best in de douche, zodat je de dode huidcellen achteraf meteen kan wegspoelen.

Belangrijk voor je start, begin onderaan met je voeten en werk naar boven toe. Zo volg je de natuurlijke circulatie van het vocht in je lichaam en profiteer je optimaal van de invloed op je lymfeklieren. Borstel steeds in de richting van je hart en gebruik een zachte hand: door te gaan schrobben beschadig je je huid en werk je een droge, geïrriteerde en schilferende huid in de hand.

Stap 1: Met een harde borstel maak je stevige, ritmische bewegingen op de zool van je rechtervoet. Borstel dan over de bovenkant van je voet in de richting van je enkel. Herhaal dit op de linkervoet.

Stap 2: Borstel je rechteronderbeen. Borstel vanaf je knieën naar de bovenkant van je dij. Borstel de bilstreek tot aan je middel. Herhaal dit op je linkerbeen.

Stap 3: Borstel de bovenkant van je billen en beweeg naar boven. Borstel je hele rug tot aan je schouders.

Stap 4: Borstel je rechterarm, met bijzondere aandacht voor het gebied rond je oksel. Herhaal dit voor de linkerarm.

Stap 5: Eindig door zachtjes te borstelen over je keel en je nek.

Welke borstel kies je?

Kies voor een borstel met haren die een beetje stijf aanvoelen, maar vooral heel zacht zijn. Te harde haren beschadigen je huid, en natuurlijk moet Dry Brushing je een aangenaam gevoel geven. Het is niet de bedoeling dat je huid er achteraf vuurrood en geïrriteerd uitziet.

Wil je je gezicht borstelen? Dat kan, maar zorg er dan voor dat de borstelhaartjes nóg zachter zijn. De huid van je gezicht is immers dunner en extra kwetsbaar.

Groetjes,

Amy x

 

PS: na het dry brushing of scrubben is het belangrijk om jouw huid te voeden, hydrateren, herstellen en beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Gebruik hiervoor milde, zachte producten met natuurlijke ingrediënten die het microbioom van de huid niet beschadigen, zoals bijvoorbeeld mijn “1-2-3-4 pakket voor een mooie huid”.

Deze producten bevatten onder andere hyaluronzuur, abrikozenpit olie, avocado olie, pompoenpit olie, argan olie en fruitextracten om de huid een flinke “boost” te geven. Klik hier als je interesse hebt om het pakket in huis te halen.

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag