skip to Main Content

Een slechte adem door je dieet?

Veel mensen hebben een reden om een dieet te volgen.

Het volgen van een dieet kan helaas wel gepaard gaan met enkele neveneffecten.

Eén daarvan, kan een slechte of stinkende adem zijn. De diëten, die er om bekend staan dat ze als nadeel een slechte adem hebben, zijn de eiwitdiëten en de koolhydraatarme diëten.

Bij een eiwitdieet krijg je namelijk, zoals de naam zelf al zegt, veel eiwitten binnen. Koolhydraten zijn hier uit den boze.

De bedoeling van een eiwitdieet is dan ook dat door het bannen van de koolhydraten ons lichaam vet gaat verbranden om te overleven. Op die manier verlies je dan gewicht.

Maar bij het verbranden van vet komen er afvalstoffen vrij, die ketonische lichamen genoemd worden. Ze worden afgegeven in het bloed en de urine. Daarna worden ze uitgeademd.

En we weten allemaal wel dat afvalstoffen niet echt een aangenaam geurtje hebben… Vandaar dus ook de slechte adem.

Eigenlijk is een slechte adem dus een teken dat het dieet goed werkt ;-)

Een slechte adem tijdens het volgen van een dieet is moeilijk te voorkomen. Ook is een slechte adem bij het volgen van een dieet moeilijk op te lossen.

Gelukkig zijn er wel enkele middeltjes die een slechte adem kunnen verminderen of doen verdoezelen.

Je zou om te beginnen geleidelijk aan meer koolhydraten kunnen gaan eten, om die slechte adem weg te krijgen – maar dat is dan weer niet de bedoeling van het dieet.

Wat je wel kan doen om het wat te verdoezelen is regelmatig een muntje eten.

Veel water drinken is ook de boodschap: zo worden de afvalstoffen goed afgevoerd uit het lichaam ;-)

Ga tot slot nog even na of je slechte adem misschien niet van een ander tand(vlees)probleem komt.

Want dat kan natuurlijk ook een oorzaak van slechte adem zijn.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: Verminder jouw rimpels, 100% natuurlijk 

Leer hoe je jouw huid van binnenuit verzorgt en voedt, want een strakke, mooie huid ontstaat van binnen in ons lichaam (en niet zozeer door wat je er aan de buitenkant op smeert)

x

Send this to friend