skip to Main Content

Een slechte adem door je dieet?

Veel mensen hebben een reden om een dieet te volgen.

Het volgen van een dieet kan helaas wel gepaard gaan met enkele neveneffecten.

Eén daarvan, kan een slechte of stinkende adem zijn. De diëten, die er om bekend staan dat ze als nadeel een slechte adem hebben, zijn de eiwitdiëten en de koolhydraatarme diëten.

Bij een eiwitdieet krijg je namelijk, zoals de naam zelf al zegt, veel eiwitten binnen. Koolhydraten zijn hier uit den boze.

De bedoeling van een eiwitdieet is dan ook dat door het bannen van de koolhydraten ons lichaam vet gaat verbranden om te overleven. Op die manier verlies je dan gewicht.

Maar bij het verbranden van vet komen er afvalstoffen vrij, die ketonische lichamen genoemd worden. Ze worden afgegeven in het bloed en de urine. Daarna worden ze uitgeademd.

En we weten allemaal wel dat afvalstoffen niet echt een aangenaam geurtje hebben… Vandaar dus ook de slechte adem.

Eigenlijk is een slechte adem dus een teken dat het dieet goed werkt ;-)

Een slechte adem tijdens het volgen van een dieet is moeilijk te voorkomen. Ook is een slechte adem bij het volgen van een dieet moeilijk op te lossen.

Gelukkig zijn er wel enkele middeltjes die een slechte adem kunnen verminderen of doen verdoezelen.

Je zou om te beginnen geleidelijk aan meer koolhydraten kunnen gaan eten, om die slechte adem weg te krijgen – maar dat is dan weer niet de bedoeling van het dieet.

Wat je wel kan doen om het wat te verdoezelen is regelmatig een muntje eten.

Veel water drinken is ook de boodschap: zo worden de afvalstoffen goed afgevoerd uit het lichaam ;-)

Ga tot slot nog even na of je slechte adem misschien niet van een ander tand(vlees)probleem komt.

Want dat kan natuurlijk ook een oorzaak van slechte adem zijn.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me expliciet toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen. Je kan mijn privacyverklaring hier nalezen

x