skip to Main Content

Feiten en fabels over zon en zonnen

Het ziet er naar uit dat het vanaf nu gaat beginnen zomeren :-)

Daarom deel ik graag wat meer informatie over zon, zonnen, zonnecème enz… omdat het gewoon héél erg belangrijk is dat je je goed beschermt tegen uv-stralen.

Vandaag ga ik voor jullie een aantal feiten en fabels opsommen over onze mooie zon én het zonnen!

Feit: Smeren, elke twee uur.

Klopt, je huid droogt in de zon heel erg uit en de crème trekt dan snel in. Elke twee uur opnieuw smeren is een goede maatstaf. Let wel op, ga je zwemmen, dan smeer je je best elke keer opnieuw in als je uit het water komt.

Feit: Olie zorgt voor meer kleur!

Doucheolie geeft je 30% langer een bruin kleurtje, de bruine kleur in je huid (melanine) neemt af als je huid te droog is, je huid extra goed verzorgen met een olie is de boodschap.

Fabel: Je wordt donkerder bruin als je je éérst verbrandt.

Dat is een zinnetje dat ik jammer genoeg heel vaak hoor. ‘Het is niet erg als ik verbrand, dan word ik daarna ook bruiner’.

Sorry dames, verbranden heeft helemaal geen invloed op bruiner worden, goed insmeren met de juiste factor wél :-)

Fabel: In de schaduw kan je niet verbranden.

Ik hoop dat iedereen ondertussen wel al weet dat dit een fabel met hoofdletter F is. De zonnestralen bereiken je ook als je in de schaduw zit, je hebt misschien wel geen ‘branderig’ gevoel, maar verbranden kan je dus hier ook!

Tot slot nog een paar leuke tips:

Scrub of peel je huid iedere week, je wordt hierdoor mooier en egaler bruin én het geeft je huid extra uitstraling.

Een haarserum (jup, het klinkt héél gek!) over je benen smeren geeft je een prachtige glans, zonder dat plakkerige gevoel.

Als je net een scheerbeurt (van je benen, oksels, bikinilijn, het maakt niet uit) achter de rug hebt, wacht je best een aantal uren vooraleer je gaat zonnen, anders kan het wel eens gaan irriteren.

Scheer dus best vlak voor dat je gaat slapen alle ongewenste haartjes weg, zo kan je de dag erop dadelijk genieten van die eerste zonnestraaltjes.

Spuit géén parfum op je huid voor je gaat zonnen, dit kan nogal lelijke plekken achter laten door de alcohol die in de parfum zit.

Ziezo, nu ben jij (en ik ook) helemaal klaar om te genieten van de Belgische/Nederlandse zon, als het druilerige regenweer tenminste eindelijk plaats wilt maken!

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend