Gebruiken we deodorant al jaren verkeerd?

Mijn ochtendritueel bestaat al jaar en dag uit hetzelfde: opstaan, gezicht reinigen/wassen, tanden poetsen, deo stick gebruiken, kleren aan, make-up.

Nu blijkt dat ik dat dus al jaren verkeerd doe?!

Deodorant onder je armen sprayen of rollen is iets wat de meeste mensen ‘s ochtends in hun dagelijkse routine doen. Het is gewoon een geruststellend idee dat je met een vers laagje deodorant het huis verlaat.

Maar dat blijkt nu dus helemaal niet de beste manier.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat je deodorant niet ‘s ochtends, maar juist ‘s avonds op moet doen.

Anti-perspirant blokkeert namelijk de zweetklieren in je oksel. Door het ‘s avonds op te doen, heeft het de hele nacht de tijd om goed in te trekken. Daardoor creëert het een sterkere barrière tussen zweet en nare luchtjes waardoor je deodorant zijn werk goed kan doen.

Het maakt zelfs niet uit als je je deodorant ‘s avonds opdoet en ‘s morgens alsnog onder de douche springt. Door het (eventuele) residu ‘s morgens weg te spoelen, doe je niets af aan de werking van de anti-perspirant omdat het diep genoeg in je huid is getrokken om zijn werk te blijven doen.

Als je ‘s ochtends deodorant opdoet na het douchen, ben je namelijk al begonnen met zweten. Daardoor kan het product niet helemaal je zweetklieren binnendringen.

Ha – wist ik écht niet!

Vanavond dus een kleine aanpassing in mijn avondritueel: make-up verwijderen, tanden poetsen, pyjama aantrekken én een vers laagje deodorant rollen.

PS: Als ik je écht een super deodorant mag aanraden dan is het deze wel: Aloe Ever Shield Deodorant Stick

aloe ever shield

Deze Aloe Ever Shield Deodorant geeft mij een hele dag effectieve bescherming en een fris gevoel.

Het is een huidvriendelijke en erg krachtige deodorant. Heel belangrijk voor mij: deze deo is niet-irriterend en laat geen vlekken achter in mijn kleding.

Ik kan echt een hele dag door zonder geurtjes, zelfs mijn zweetgeur bij het sporten blijft weg! (ok, ik zweet wel, maar ik ruik helemaal niet!)

De formule van deze deodorant is gebaseerd op gestabiliseerde aloë vera gel, bevat geen aluminiumzouten of alcohol zoals in anti-perspirant deo’s gebruikelijk is en geeft na het scheren/waxen een rustgevend effect.

Een toppertje! En wat nog beter is – ik kom er ongeveer een jaar mee toe ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?