Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Geeft make up je een beter zelfbeeld?

Euh…

Je zou denken van wel, maar uit onderzoeken is gebleken dat dit niet klopt. Het is niet meer dan een illusie dat een laagje make up je zelfvertrouwen een boost geeft…

En toch, vrouwen gebruiken dagelijks make up! Zeker als we naar het werk gaan, want we moeten er toch goed uit zien? Zelfs als we naar de bakker of slager gaan smeren we toch nog eerst even die foundation en doen we wat lipstick op.

Eén onderzoek toonde aan dat de verschillende beautyproducten enkel erg in trek waren bij vrouwen die op voorhand al met een minderwaardigheidsgevoel zaten.

Na het gebruik van de producten gingen de vrouwen er nog steeds van uit dat anderen hun schoonheidsfoutjes en minpuntjes zouden opsporen, maar toch… bleven ze de producten gebruiken alhoewel die totaal niet bijdroegen aan een beter zelfbeeld. De vrouwen die al lekker in hun vel zaten en beautyproducten gebruikten, kwamen dan wel weer met een goed gevoel de badkamer uit!

Conclusie, make up heeft geen invloed op je negatief zelfbeeld, het versterkt wel je positieve zelfbeeld.

Ik denk dat ik ergens tussen in schommel, heb niet echt een negatief zelfbeeld, maar blaak nu ook weer niet van het zelfvertrouwen. Toch heb ik graag een laagje make up op als ik de deur uit ga.

Hoe moet ik nu na dit onderzoek thuis gaan uitleggen dat ik die (vaak dure) make up ‘nodig’ heb? ;-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy