Geeft make up je een beter zelfbeeld?

Euh…

Je zou denken van wel, maar uit onderzoeken is gebleken dat dit niet klopt. Het is niet meer dan een illusie dat een laagje make up je zelfvertrouwen een boost geeft…

En toch, vrouwen gebruiken dagelijks make up! Zeker als we naar het werk gaan, want we moeten er toch goed uit zien? Zelfs als we naar de bakker of slager gaan smeren we toch nog eerst even die foundation en doen we wat lipstick op.

Eén onderzoek toonde aan dat de verschillende beautyproducten enkel erg in trek waren bij vrouwen die op voorhand al met een minderwaardigheidsgevoel zaten.

Na het gebruik van de producten gingen de vrouwen er nog steeds van uit dat anderen hun schoonheidsfoutjes en minpuntjes zouden opsporen, maar toch… bleven ze de producten gebruiken alhoewel die totaal niet bijdroegen aan een beter zelfbeeld. De vrouwen die al lekker in hun vel zaten en beautyproducten gebruikten, kwamen dan wel weer met een goed gevoel de badkamer uit!

Conclusie, make up heeft geen invloed op je negatief zelfbeeld, het versterkt wel je positieve zelfbeeld.

Ik denk dat ik ergens tussen in schommel, heb niet echt een negatief zelfbeeld, maar blaak nu ook weer niet van het zelfvertrouwen. Toch heb ik graag een laagje make up op als ik de deur uit ga.

Hoe moet ik nu na dit onderzoek thuis gaan uitleggen dat ik die (vaak dure) make up ‘nodig’ heb? ;-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?