Gezicht scheren zou helpen tegen huidveroudering?

Het klinkt een beetje vreemd – en ik heb het artikel even 2x moeten lezen – maar net als je man ‘s morgens of ‘s avonds met een scheermesje over je wangen gaan, zou huidveroudering tegen gaan…

Daarom heeft mijn man zo’n zachte huid en nog geen rimpels ;-)

Het is natuurlijk geen geheim dat vrouwen net als mannen ook gezichtsbeharing hebben, zij het dan wel dunner, lichter en meer donzig.

Bovendien is het zo dat ongeveer driekwart van de vrouwen meer last krijgt van gezichtsbeharing naarmate ze ouder worden. Dit kan komen door een schommeling in de hormoonspiegel, al heeft veel ook te maken met genetische aanleg.

Naast haartjes verwijder je bij het scheren ook de bovenste laag dode huid, wat een exfoliërend effect heeft.

Terwijl het volgens mijn schoonheidsspecialiste jaren geleden een doodzonde was om met een scheermesje aan je gezicht te komen. De haartjes zouden dubbel zo dik en donker terugkomen!

Niet van aan blijkt nu. Sterker nog: je gezicht scheren kan zelfs tekenen van huidveroudering te lijf gaan.

Dermatoloog Dr. Prager zegt:

Scheren is goed tegen huidveroudering. Het is een soort milde vorm van scrubben, wat de collageenproductie op gang brengt en zo rimpels tegengaat. Als de huid ergens van moet herstellen, wordt het collageen gestimuleerd om celvernieuwing in gang te zetten.

Haar boven de wortel afscheren heeft nul effect op de haarfollikel. Mensen denken misschien dat een haar dikker terugkomt omdat het vanuit een andere richting kan terug groeien.

Volgens hem is dat ook de reden dat mannen zo rond hun dertigste à veertigste minder rimpels hebben dan vrouwen én hun huid er beter uit ziet.

4stoffenbanner

Voila, ik zei het toch ;-)

De 46-jarige Angela Garvin uit het Britse Essex scheert ondertussen al acht jaar driemaal per week, en is dolgelukkig met de resultaten.

Het is goedkoop, neemt maar enkele seconden tijd in beslag en irriteert mijn gezichtshuid hoegenaamd niet. Bovendien groeit mijn haar helemaal  niet dikker of donkerder terug. Sinds ik mijn gezicht scheer vind ik het trouwens ook makkelijker om mijn make-up aan te brengen. Die zit mooier, verzorgingsproducten worden beter opgenomen en mijn huid ziet er gewoon beter uit dan ooit tevoren.

Als vrouw je gezicht scheren klinkt vreemd, maar naar verluidt deden Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor en Cleopatra het vroeger ook al. Er zijn inmiddels zelfs microscheermesjes speciaal voor vrouwen op de markt.

Misschien toch eens naar op zoek gaan?

Een waarschuwing is wel op z’n plek: voor stoppels en ingegroeide haartjes (als nadeel van het scheren) is nog geen oplossing gevonden. Je loopt natuurlijk ook altijd het risico om in je gezicht te snijden.

Zou ik het dan toch bij mijn pincet houden? Wat denk jij? Doen of niet?

Bronnen: hln.be en libelle.nl

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?