Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Gezond eten hoeft niet duur te zijn, het kan ook goedkoop

Ik beken, ik weeg een paar kilo te veel, zou graag afvallen, maar eigenlijk wil ik vooral gezonder en fitter worden.

Afvallen begint bij gezond, gematigd en gevarieerd eten. Je moet alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen zonder dat je jezelf opscheept met overschotten aan ‘ongezonde’ voedingsstoffen zoals verzadigd vet, suiker en zout.

Daarnaast mag je dagelijks niet meer calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt.

Veel mensen beweren dat ze niet over de financiële middelen beschikken om iedere dag gezond te eten. Dat is eigenaardig, want gezond eten hoeft helemaal niet duurder te zijn dan ongezond eten.

Heel erg lang heb ik mezelf ook ‘voorgelogen’ dat gezond eten zo duur is. Elke dag mager vlees of vis en verse groenten, daar kruipt al snel heel wat geld in… Koekjes, verwerkt vlees, conserven, voorverpakte groenten, … Dat zou goedkoper uitkomen.

Toch is dat laatste niet waar.

Vandaag deel ik een paar tips met je om goedkoop én gezond te eten.

Ten eerste: het vlees. Het is waar dat onverwerkt vlees zoals biefstuk en kipfilet niet goedkoop zijn, hetzelfde geldt voor verse vis zoals tonijn, zalm enz. – maar je hoeft het dan ook niet elke dag op het menu te zetten.

Hoewel vis- en vleeswaren veel essentiële voedingsstoffen leveren, hoef je ze echt niet dagelijks te eten.

Je kan namelijk ook peulvruchten, noten, eieren en paddestoelen eten om aan je dagelijkse dosis eiwitten te komen.

Wat betreft de groenten, ook hier hoeft het niet persé duur te zijn. Let er gewoon op dat je seizoensgroenten en -fruit koopt.

Tegenwoordig kan je in elk seizoen alle groenten en fruit verkrijgen.

Zelfs in de winter kan je aardbeien krijgen! Maar het prijskaartje is in de winter natuurlijk een pak hoger…

En dan ons grootste excuus: de koekjes en andere zoetigheden. Deze zijn goedkoper als groenten, klopt.

Maar (jep, er is een grote maar!) als je koekjes eet zal je slechts een korte tijd verzadigd zijn en dus sneller teruggrijpen naar de koekjes of andere zoetigheden.

Je kan dus maar beter meteen fruit en groenten eten, zodat je verzadigd bent voor langere tijd, én met de juiste vitaminen, vezels, …

Als je het op die manier bekijkt, dan hoeft gezond eten dus echt niet duur te zijn.

Plus: kijk wat naar de prijzen bij de verschillende supermarkten. Je zal zien dat als je de acties wat in de gaten houdt, je heel wat kan besparen.

Ikzelf heb me daarom geabonneerd op de nieuwsbrieven van de supermarkten bij mij in de buurt. Zo krijg ik altijd per mail netjes de nieuwe aanbiedingen en kan ik een beetje selecteren waar ik inkopen zal gaan doen.

Wat doe jij om toch gezond maar goedkoop te eten?

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy