Content voor Ingelogde Gebruikers

Gezond winkelen = etiketten leren lezen!

Gisteren schreef ik al een interessant artikel over het lezen van etiketten van je verzorgingsproducten. Het is belangrijk voor je huid dat je weet wat je op je gezicht smeert…

Gelukkig zijn veel vrouwen hier wel mee bezig, bewust omgaan met hetgene je op je gezicht smeert! Maar daar houdt het niet bij op voor een gezonde huid!


banner_text2


‘Je bent wat je eet’ – klopt daarom ook helemaal!

Ik vind het soms moeilijk om ‘gezond’ te winkelen. Dan kom ik thuis met een overvolle winkelmand, bekijkt mijn man het etiket en zegt ‘die rommel neem je wel niet meer mee hé?!’

Ik probeer wel om zo gezond mogelijk te winkelen… in de groenten- en fruitafdeling, maar in de ‘gewone’ winkelrekken liep het tot voor kort nog vaak mis.

De laatste maanden probeer ik hier door mijn voedselintoleranties veel beter op te letten, ah ja, want nu moet het ;-)

Heb je het artikel over mijn voedselintoleranties nog niet gelezen?

Klik dan hier verder!

De eerste weken vond ik het énorm moeilijk! Echt, ik liep vaak meer dan een uur in de supermarkt op zoek naar mijn gezonde voedingsmiddelen.

Nu… de winkelketens en grote merken/bedrijven maken het ons ook niet bepaald gemakkelijk.

Erg vaak worden dezelfde producten door x aantal verschillende merken of bedrijven uitgebracht waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet en gewoon maar iets in je kar gooit.

Toch kan je aan de hand van een aantal hulpmiddelen bewuster én gezonder winkelen.

Vooral etiketten zijn jouw beste vriendin tijdens je boodschappenronde en dankzij de volgende tips raak je er eindelijk wijs uit!

TIP 1

Eigenlijk is het heel simpel: Het ingrediënt dat als eerste vernoemd wordt in het lijstje, zit er het meeste in.

Een voorbeeldje van misleiding? Op verpakkingen van fruitsappen worden appelsienen vaak maar als vierde of vijfde ingrediënt vernoemd, terwijl water of suiker hoger op het lijstje staat. Een bewijs dat deze dranken onterecht als ‘gezond’ bestempeld worden.

TIP 2

Vaak kijken wij (vrouwen) als eerste hoeveel calorieën een product bevat.

Wat we echter durven vergeten, is het feit dat voedingswaren vaak uitgedrukt worden per 100 gram en niet per portie. Wanneer je het aantal calorieën dus fout leest, kan dat wel eens een grote streep door je dieet zijn. Opletten!

TIP 3

Heel wat producten worden met hun wetenschappelijke naam benoemd – ook om te misleiden…

Zo staat er vaak op een etiket natrium in plaats van zout te lezen. Eén gram natrium is omgerekend 2,4 gram zout en dus alweer meer dan je zou verwachten.

TIP 4

Hoe minder ingrediënten, hoe beter, is de gouden regel wanneer het over etiketten gaat.

Aan heel wat voedingswaren worden namelijk stoffen toegevoegd om de vervaldatum te rekken en het product dus langer houdbaar te maken. Niet altijd even gezond.

TIP 5

Installeer een app op je smartphone die je tijdens het winkelen allerlei informatie over voedingsmiddelen kan geven. Zo vergelijk je gemakkelijk verschillende producten en geeft je smartphone je de informatie die je zelf niet weet.

 

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.