Deze 3 “onbekende” stoffen zijn onmisbaar als je zo lang mogelijk dik, glanzend en sterk haar wil behouden

Ik weet niet hoe het bij jou is maar voor de meeste vrouwen is hun haar heilig: ze gaan regelmatig naar de kapper, gebruiken milde shampoo’s en conditioners en zorgen dat hun haar altijd piekfijn verzorgd is als ze de deur uit gaan.

Ze hebben weinig problemen met wat extra rimpeltjes maar als ze ’s morgen in de spiegels kijken, maken ze zich wel zorgen om hun haar…

In dit artikel wil ik je op 3 belangrijke stoffen wijzen die onmisbaar zijn voor sterke haarwortels en glanzend, dik haar. Neem daarom even rustig de tijd om het helemaal te lezen.

Veel vrouwen gebruiken maskers en lotions OP hun haar om het verouderingsproces te vertragen maar beseffen één ding meestal niet…

Ons lichaam vernieuwt zichzelf constant van binnenuit, waarbij oude cellen worden afgebroken en nieuwe lichaamscellen in de plaats komen.

We merken hier niets van, maar het gebeurt wel. Zelfs op het moment dat je deze zin leest, zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig.

Tijdens deze processen heeft jouw lichaam massa’s aminozuren nodig om sterke, stevige en gezonde haarwortels en haren te produceren.

Want ik weet niet of je het weet maar ons lichaam bestaan grotendeels uit water, maar ook voor 20% (!) uit eiwitten.

Om eiwitten te kunnen produceren, heeft ons lichaam “bouwstenen” nodig. Dit zijn de aminozuren.

het belang van aminozuren in ons lichaam

Iedereen weet dat vitaminen en mineralen belangrijk zijn voor een goede werking van het lichaam. Maar wat bijna niemand weet, is dat aminozuren minstens zo belangrijk zijn. Het zijn de bouwstenen van het menselijk lichaam.

Jouw lichaam kan (onder andere) pas sterke nagels, stevige haarwortels en een strakke huid krijgen als het voldoende van deze bouwstenen heeft.

De uitleg hiervoor is simpel: ons lichaam is constant bezig met zichzelf te vernieuwen.

Zelfs op dit moment zijn er duizenden processen in jouw lichaam bezig, waardoor miljoenen lichaamscellen vervangen worden door nieuwe cellen.

Je merkt er helemaal niets van maar jouw lichaam van vandaag is niet hetzelfde als jouw lichaam over een paar weken.

Wanneer er voldoende aminozuren beschikbaar zijn, is er helemaal geen probleem.

Maar het menselijk lichaam neemt vanaf ons 35ste ongeveer steeds minder aminozuren op uit voeding en ook de productie in ons lichaam vermindert dan.

Daarom is het heel erg belangrijk voor een goede gezondheid om jouw lichaam aan te vullen met kwalitatieve aminozuren.

3 onmisbare aminozuren als je dik, gezond haar wil behouden

Hier is een kort overzicht van de aminozuren die belangrijk zijn voor dik, glanzend haar en sterke haarfollikels.

Methionine

Bevordert de gezondheid van je huid, haar en nagels. Het versterkt de haarfollikels (hoe sterker deze zijn, hoe sterker en gezonder jouw haar)

Methionine bevat zwavel en kan sterke ketens vormen. Verschillende ketens vormen samen een sterk netwerk. Dit is precies wat er in de haren en nagels gebeurt.

Wanneer jouw lichaam echter een tekort aan methionine heeft, kan het geen sterke haarfollikels produceren en valt jouw haar gemakkelijker uit.

Als haaruitval gepaard gaat met zwakke, breekbare nagels wijst dit op een tekort aan aminozuren.

Arginine

Arginine is essentieel voor een gezonde haargroei, omdat het een “vaatverwijdende” functie heeft. Daardoor verbetert de doorbloeding van de haarwortel en wordt de haargroei gestimuleerd.

Glutamine

Glutamine wordt gevormd uit glutaminezuur en is nodig voor gezond haar omdat het zwavel levert. Zwavel is onmisbaar voor de aanmaak van sterk, glanzend haar.

Het is het aminozuur dat van nature door het lichaam zelf het meest geproduceerd wordt, maar door het verouderen neemt ook de productie van glutamine af. Wanneer je lichamelijk meer actief bent, heeft jouw lichaam meer glutamine nodig.

de verschillende aminozuren en hun functie in ons lichaam

Asparagine(zuur): gaat vermoeidheid tegen en breekt gifstoffen af

Asparagine heeft een bloedzuiverende werking en speelt een belangrijke rol bij de afbraak van gifstoffen uit het lichaam. Asparagine innemen na het drinken van alcohol zou de afbraak van alcohol versnellen. Sommige bedrijven hebben een “anti-kater-pil” op de markt gebracht die hoge concentraties aan deze stof bevat.

Asparagine wordt in de medische wereld ook gebruikt om depressies te bestrijden.

Threonine: stevigheid en elasticiteit van je huid

Threonine helpt bij de opbouw van tandglazuur en collageen.

Collageen is het hoofdbestanddeel van het bindweefsel in de menselijke huid en is dus verantwoordelijk voor de stevigheid en elasticiteit van je huid.

Bij jonge mensen wordt er voldoende collageen aangemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Maar vanaf ons 25ste vermindert de productie van collageen, waardoor er rimpels ontstaan en de huid slapper wordt.

Ook jouw botten, pezen, tanden en kraakbeen zijn voor het grootste deel opgebouwd uit collageen. Het is dus erg belangrijk om de productie van deze stof zo lang mogelijk op peil te houden.

Serine: voor een gezonde huid

Deze stof ken je wel. Toch zeker als je een vrouw bent. Of tenminste: onrechtstreeks. Het wordt vaak gebruikt in vochtinbrengende crèmes om de vochthuishouding in je huid in balans te houden.

Maar het heeft nog een ander, veel belangrijker, voordeel: wanneer er teveel homocysteïne in je lichaam opgestapeld wordt, kan dit een risicofactor voor hart- en vaatziektes zijn. Serine zet dit gevaarlijke homocysteïne om in een andere, totaal onschadelijke stof: cystathionine.

Wanneer je een tekort aan serine hebt blijft homocysteïne in het lichaam aanwezig, wat het risico op aderverkalking en hartziektes toeneemt.

Glutaminezuur: spierherstel en stofwisseling

Glutamine heeft verschillende positieve effecten op jouw lichaam. Het is immers één van de belangrijkste stikstofbronnen en daardoor belangrijk voor gezonde spieren.

Maar glutaminezuur is ook een zeer goede energiebron: het kan door je lichaam eenvoudig worden omgezet in glucose, waardoor je meer energie en uithouding krijgt.

Is ook belangrijk voor de spijsvertering en voor het zenuwstelsel. Het speelt ook een grote rol bij de stofwisseling van suikers en vetten.

Proline: gaat veroudering van het bindweefsel tegen

Belangrijk bestanddeel van collageen en helpt bij de opbouw van botten, huid en bloedvaten. Versnelt daarnaast de wondgenezing en gaat veroudering van het bindweefsel tegen. Het biologische verouderingsproces kan hierdoor vertraagd worden.

Glycine: voor een mooie huid met minder rimpels

Bouwsteen van collageen (belangrijk voor een mooie huid zonder rimpels). Ook is glycine betrokken bij het ontgiften van de lever.

Alanine: belangrijk voor je spieren

Belangrijk voor je spieren. Als je energie nodig hebt, kan je lichaam van alanine zelf glucose maken. Dit gebeurt in de lever en in de spieren.

Bij mensen die last hebben van een te lage bloedsuikerspiegel stelt men heel vaak een tekort aan alanine vast. Een te lage bloedsuikerspiegel zorgt voor vermoeidheid, hartkloppingen, koud zweet en flauwvallen.

Valine: groei en herstel van spierweefsel

Speelt een rol bij de groei en herstel van spierweefsel en is noodzakelijk voor een goede werking van je zenuwstelsel. Kan ook helpen om tabak- en alcoholverslavingen te overwinnen. Valine helpt ook afslanken: het heeft namelijk een hongerremmende werking.

Cysteïne: ontgiftende werking en levert veel anti-oxidanten

Heeft een ontgiftende werking en bevat veel anti-oxidanten. Het vermindert de schadelijke invloed van vrije radicalen op ons lichaam en verwijdert zware metalen uit je lichaam. Daarnaast beschermt het je lever tegen beschadiging door alcohol en giftige stoffen in sigarettenrook.

Cysteïne beschermt je lichaam. Het wordt dan gebruikt bij de behandeling van een aantal klachten (hooikoorts, psoriasis en haaruitval. Maar ook astma, artritis, infecties en wonden)

Methionine: voor sterke nagels en glanzend haar

Bevordert de gezondheid van je huid, haar en nagels. Het versterkt de haarfollikels (hoe sterker deze zijn, hoe sterker en gezonder jouw haar)

Isoleucine: zorgt voor energieproductie in je spieren

Is noodzakelijk voor de groei en opbouw van je spieren en zorgt voor de energieproductie in je spieren.

Leucine: spierweefsel

Belangrijk voor groei en herstel van spierweefsel en het herstel van wonden en gebroken botten.

Tyrosine: bij verminderde sekszin en overgewicht

Belangrijke grondstof voor de aanmaak van schildklier-, bijnier- en hersenhormonen. Het verhoogt de weerstand. Het wordt toegediend bij verminderde sekszin en overgewicht.

Fenylalanine: gaat eetbuien tegen

Wordt gebruikt bij de behandeling van overgewicht: het is verantwoordelijk voor het verzadigingsgevoel en gaat dus eetbuien tegen.

Lysine: verbetert het concentratievermogen

Verbetert het concentratievermogen, stimuleert de groei van botweefsel en ondersteunt het immuunsysteem.

Histidine: ontwikkeling van lichaamsweefsels

Nodig voor het herstel en ontwikkeling van lichaamsweefsels. Het is dan ook een belangrijke voedingsstof voor kinderen. Daarnaast is het belangrijk voor een goede weerstand.

Tryptofaan: voor een gezonde slaap

Tryptofaan wordt gebruikt om rustig te worden of om op een natuurlijke manier in te slapen. Het is immers een noodzakelijke stof voor de aanmaak van serotonine. Samen met serotonine zorgt het voor een gezonde slaap.

Tryptofaan is ook een goed hulpmiddel bij het afslanken: het stilt namelijk je honger en wordt ook de “feel good”-stof genoemd: het zorgt voor een opgewekt gevoel.

Arginine: stimuleert de ontwikkeling van spiermassa en vermindert de opname van vetten

Bodybuilders nemen arginine om de ontwikkeling van spiermassa te stimuleren en de opname van vetten te verminderen. Het is belangrijk voor het verminderen van lichaamsvet.

Arginine is samen met methionine verantwoordelijk voor de productie van creatine.

Creatine geeft energie aan de cellen en ondersteunt daardoor de opbouw van bindweefsel en de celvernieuwing.

Ornithine: verbetert de verbranding en vetafbraak

Stimuleert de productie van groeihormonen en verbetert de leverfunctie. Het kan helpen om gewicht te verliezen: het groeihormoon verbetert immers de verbranding en vermindert de vetafbraak..

Carnitine: “natuurlijke vetverbrander”

“Natuurlijke vetverbrander” en onmisbaar als je lichaamsvet wil verbranden. Transporteert de vetcellen naar de “oven”. Zonder carnitine geen transport en dan wordt het vrijwel onmogelijk om lichaamsvet kwijt te spelen.

Aminozuren zijn 100% natuurlijk en lichaamseigen

Aminozuren komen van nature voor in het menselijk lichaam. In “normale” omstandigheden beschikt jouw lichaam over voldoende aminozuren en verloopt alles in het lichaam goed.

Het is belangrijk om te weten dat aminozuren al in jouw lichaam aanwezig zijn, net als vitaminen en mineralen.

Iedereen weet dat je tijdens de winter extra vitamine C moet innemen tegen verkoudheden maar vrijwel niemand hecht belang aan gezonde voorraden aminozuren. En toch is het aanvullen van tekorten heel erg belangrijk als je het verouderingsproces zo optimaal mogelijk wil laten lopen.

Aminozuren zijn de bouwstenen van ALLES in ons lichaam: onze botten en pezen, onze bloedvaten en organen, onze hormonen en enzymen, en dus ook ons haar, nagels en huid.

Zonder voldoende bouwstenen is het voor ons lichaam bijvoorbeeld onmogelijk om sterke nagels, stevige haarwortels en een strakke huid te produceren.

Logisch, niet?

Ik weet dat het misschien een vreemde vergelijking is, maar stel je eens voor dat een bouwvakker een muur moet metselen met oude, poreuze afbraakstenen in verschillende formaten.

Zie je die muur voor je? Zou je zo’n muur in jouw huis willen?

Hetzelfde gebeurt in jouw lichaam: het heeft kwalitatieve bouwstenen nodig om een strakke huid, sterke nagels en stevige haarwortels te kunnen produceren. Hoe beter de gebruikte “bouwmaterialen”, hoe beter het eindresultaat.

Omdat ons lichaam vanaf ons 35ste steeds minder aminozuren uit voeding opneemt en zelf steeds trager gaat werken, is het belangrijk om aminozuren aan te vullen met een kwalitatief aminozurencomplex.

Beauty Essentials is zo’n product. Het grote verschil met andere voedingssupplementen is dat het ALLE 20 aminozuren levert terwijl de meeste supplementen maar een 5 of 6-tal aminozuren leveren.

Surf maar even rond als je me niet gelooft: je gaat waarschijnlijk geen enkel ander aminozurencomplex vinden dat alle 20 aminozuren levert (meestal maar 5 of 6 voor dezelfde prijs)

Het gebruik van Beauty Essentials is simpel: je neemt ’s morgens voor het ontbijt 4 tot 6 tabletjes in met een groot glas water en je eet daarnaast zo gezond en gevarieerd mogelijk.

Natuurlijk moedig ik dagelijks bewegen ook aan: iedere dag 30 minuten wandelen is al voldoende voor een goede gezondheid.

Dan geef je het product de tijd om “op te bouwen” en diep in jouw lichaam veranderingen door te voeren.

De eerste dagen ga je… niets merken.

Zelfs de eerste 2 weken is het normaal dat je niets merkt.

Dit komt omdat het product tijd nodig heeft om jouw aminozuren aan te vullen (en pas wanneer jouw lichaam de cellen opnieuw vernieuwt, kan je resultaat gaan merken)

Doorgaans is dit na zo’n 3 weken gebruik. Dus ga niet panikeren als je de eerste weken niets merkt: dit is volkomen normaal.

Als het de eerste keer is dat je jouw voorraad aminozuren gaat aanvullen, raad ik aan om een kuur van 3 maanden te volgen.

Ik zeg dit niet omdat we dan meer potjes verkopen, maar wel omdat de volledige kracht van dit product tot uiting komt als je het enkele maanden dagelijks gebruikt.

Als je jouw lichaam wil voorzien van kwalitatieve bouwstenen zodat het een mooi egale huid, sterke nagels en dik, glanzend haar kan produceren, klik dan hier om Beauty Essentials in huis te halen.

Beauty Essentials is 100% natuurlijk en veilig

Ik wil nog even meegeven dat Beauty Essentials een geregistreerd product met NUT nummer NUT_AS 1688/8 is. Het bevat enkel 100% natuurlijke stoffen en geen chemische toevoegingen.

Het is helemaal veilig in gebruik en je kan er ook nooit teveel van binnenkrijgen: ons lichaam neemt op wat het nodig heeft en de rest wordt via de natuurlijke weg naar buiten getransporteerd.

Beauty Essentials levert geen enkele bijwerking op omdat het “enige” dat dit product doet, is het aanvullen van jouw natuurlijke voorraad aminozuren.

Enkele reacties van tevreden klanten

Hier beneden zie je enkele spontane reacties van vrouwen die Beauty Essentials gebruiken.

Heb je nog vragen over Beauty Essentials voor je bestelt?

Heb je nog vragen over Beauty Essentials, check dan eerst hier beneden de Vaak Gestelde Vragen. Vind je daar jouw antwoord niet terug, contacteer me dan even.

Ik hoop dat je beseft hoe belangrijk aminozuren zijn voor ons lichaam. Niet enkel voor sterke haarwortels en zacht, glanzend haar maar ook voor een optimale algemene gezondheid.

Je kan nog zoveel shampoo’s, lotions en conditioners gebruiken als je wil, maar pas als ons lichaam over voldoende kwalitatieve “bouwstenen” beschikt, kan het een optimaal resultaat afleveren. Klik hier als je jouw voorraad “bouwstenen” wil aanvullen.

Groetjes,

Amy

Vaak Gestelde Vragen over Beauty Essentials

Het “enige” dat Beauty Essentials doet, is jouw natuurlijke voorraden aminozuren opnieuw aanvullen. Door het ouder worden, produceert jouw lichaam steeds minder en minder aminozuren. De beste manier om veroudering tegen te gaan of te vertragen, is door het aanvullen van deze aminozuren.

Beauty Essentials is een geregistreerd voedingssupplement bij het F.A.V.V. en heeft het NUT nummer NUT_AS 1688/8 ontvangen. Klik hier om genotificieerde voedingssupplementen op te zoeken op de site van de Belgische overheid en vul bij product “Beauty Essentials” in.

Dit betekent dat de gebruikte ingrediënten en hoeveelheden veilig bevonden zijn en op de markt mogen gebracht. Veel voedingssupplementen op de markt hebben geen NUT nummer waardoor je niet weet of ze veilig voor gebruik zijn.

Ik raad aan om te starten met 6 tabletjes per dag, liefst ‘s morgens bij het ontbijt met een glas water (250ml) innemen. Na verloop van tijd kan je eventueel overschakelen naar de “onderhoudsdosis” van 4 tabletjes per dag.

1 potje bevat 180 tabletjes, voldoende voor 30 tot 45 dagen gebruik (afhankelijk of je 4 of 6 tabletjes per dag inneemt

Het “enige” dat Beauty Essentials doet, is jouw natuurlijke voorraden aminozuren opnieuw aanvullen.

Je brengt dus geen “vreemde” stoffen in jouw lichaam, waardoor er ook geen enkele bijwerkingen zijn.

Beauty Essentials vult tekorten aan (natuurlijke) aminozuren weer aan. Aminozuren komen in jouw lichaam voor en deze tekorten aanvullen, is even logisch als het innemen van extra vitamine C.

Als je medicijnen gebruikt, raden we aan om dit even met jouw arts te overleggen.

Nee, Beauty Essentials bevat geen synthetische toevoegingen, vulstoffen of anti-klontermiddelen. Het is een 100% natuurlijk (lichaamseigen) product dat in tabletjes geperst is.

Sommige vrouwen doen regelmatig een kuur van 3 maanden, anderen gebruiken het maand na maand omdat ze zich er zo goed bij voelen. Dit is een persoonlijke keuze.

Hier is een foto van een tabletje naast een gewoon melkcupje:

Je neemt ‘s morgens 4 tot 6 tabletjes in met een groot glas water en daarna ontbijt je zoals gewoonlijk.

De eerste weken neem je best 6 tabletjes per dag om jouw tekorten zo snel mogelijk aan te vullen. Daarna kan je overschakelen op een “onderhoudsdosis” van 4 tabletjes per dag.

Ons lichaam hernieuwt zichzelf constant, maar niet alle cellen worden aan hetzelfde tempo vernieuwd. Dit wil zeggen dat als je vandaag aminozuren inneemt, je pas over een 28-tal dagen resultaat kan merken.

Jouw lichaam moet eerst de voorraden aanvullen en daarna kan het de kwalitatieve aminozuren gebruiken om jouw huid strakker te maken, rimpels te verminderen, sterkere nagels en glanzend haar te produceren, je meer energie te geven en om het verouderingsproces tegen te gaan.

Leucine, alanine, phenylalanine, lysine, valine, glutaminezuur, asparagine, histidine, threonine, serine, tryptofaan, proline, glycine, thyrosine, tryptofaan, arginine, methionine, cysteïne, iso-leucine, carnitine, organisch ijzer

Nee, ons lichaam vult tekorten weer aan maar bouwt nooit een teveel aan aminozuren op. De overtollige aminozuren worden via de natuurlijke weg uit ons lichaam verwijderd.

Dat kan ;-)

Hier is het volledige etiket van Beauty Essentials. Klik er op om het in ware grootte te bekijken.