Haaruitval door dieet dranken?

Onlangs las ik een interessant en eigenlijk ook wel schokkend artikel op www.worldhealth.net:

‘Diet drinks linked to hair loss’.

Aangezien het een Engelstalig artikel is, zal ik naast de link hierboven ook even kort omschrijven waarover het gaat.

Een vrouw die op dieet was zocht hulp om naast haar gewichtsverlies (gelukkig had ze dit wel bereikt!) een oorzaak te vinden voor haar haarverlies.

Ze volgde een populair dieet waarbij ze enkel shakes en light-dranken mocht drinken. Na studie van de ingrediënten bleek dat ze door haar shakes alleen al dagelijks 250-280 mg aspartaam binnen kreeg – de dieet drankjes niet meegerekend!

Veel te veel natuurlijk!

De prof die Maria haar probleem onderzocht legde de link met aspartaam en haarverlies nadat meerdere patiënten hiermee te maken hadden.

Is aspartaam daadwerkelijk een gevaar voor de gezondheid?

Wat snuffelen op het www-web levert heel wat welles-nietes spelletjes op, waarin de nietes-kant duidelijk worden onderbouwd door frisdranken industrieën en de welles-kant met overtuiging de volstrekte meerderheid telt.

Aspartaam wordt aangeduid als additief terwijl dit wettelijk gezien als drug dient te worden omschreven. Laat alleen al dit feit duidelijk zijn. Aspartaam kan op korte termijn nog geen alarmbellen doen rinkelen, omdat dit spul lang in je lichaam aanwezig blijft en kan toeslaan als een sluipmoordenaar.

Denk dus 2x na voor je een overload aan aspartaam toelaat in je dieet! Best kies je voor een nieuwe levensstijl met gezonde voeding en meer beweging.

Heb jij ook last van haaruitval na een dieet? Dan heeft jouw lichaam waarschijnlijk een tekort aan aminozuren opgelopen. Door een tekort aan aminozuren worden je haarfollikels erg zwak en dat lijdt tot haaruitval.

Wat zijn aminozuren? En hoe kan je ze 100% natuurlijk weer terug aanvullen? Door het innemen van een kwaliteitsvol voedingssupplement zoals ‘Beauty Essentials’.

Groetjes,

Amy x

PS: Herlees zeker over dit artikel dat ik gisteren nog schreef over dieetdranken.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?