shop

account

zoeken

Breekbaar haar? Hier zijn 4 natuurlijke tips

Als je breekbaar haar hebt, geeft dat helaas aan dat jouw haar op dit moment niet zo gezond is…

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om breekbaar haar weer tiptop in conditie te krijgen. Nog beter nieuws is dat deze tips redelijk snel resultaat geven :-)

1. Gebruik even geen föhn/handdoek als je breekbaar haar hebt

Als je je haar hebt gewassen, is het natuurlijk ook tijd om je haar te drogen.

Maar… als je last hebt van breekbaar haar, dan kun je de f√∂hn het beste eventjes in je kast laten liggen. Het is nl. zonde van al die voedende producten als je je punten met hitte meteen weer uitdroogt.

Maar ook je handdoek is voor beschadigd haar niet de beste optie. Je handdoek zorgt namelijk voor klitten in je haar, die je haar net breekbaar maken.

Het klinkt misschien vreemd, maar gebruik een (oud) T-shirt om je haar af te drogen. Deze stoffen zijn een stuk zachter voor je haar.

2. Pas de manier van borstelen aan

Ook de manier waarop je je haar kamt/borstelt heeft effect op breekbaar haar.

Wanneer je je haar wil borstelen, wacht dan tot het helemaal droog is. Als je liever nat borstelt, dan is het aan te raden om een speciaal daarvoor gemaakte borstel aan te schaffen, deze hebben grotere ‘kammen’.

Om je haar tijdens het kammen/borstelen zo min mogelijk af te breken, kan je het best van onder naar boven werken. Borstel dus eerst je punten uit en werk dan steeds verder omhoog.

Het is even wennen om op deze manier je haar te borstelen, maar anders trek je de klitten door het haar en breek je het sneller af.

3. Draag je je haar los of vast?

Je haar los dragen kan af en toe best vervelend zijn, zeker als je wat langer haar hebt kan het in de weg zitten tijdens je werk, sporten en allerlei dagdagelijkse dingen.

Maar pas wel op: als je jouw haar vaak in een strakke staart of knot bindt, dan leg je druk op je hoofdhuid. En daar krijg je gemakkelijker breekbaar haar van. Wissel dus regelmatig af met een los kapsel.

Toch een staart? Gebruik dan zachte elastiekjes zonder ijzer om je haar zo min mogelijk te beschadigen en probeer je staart wat ‘losser’ te dragen.

4. Pas je voeding aan voor glanzend gezond haar

Als laatste (eigenlijk had dit op nummer 1 moeten staan) start gezond haar met de juiste voeding.

Als je lichaam gezond is, is je haar dat ook. Je eetgewoonten kunnen een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar. Drink voldoende water en zorg dat je genoeg vitamines, prote√Įnes en¬†aminozuren naar binnen krijgt.

De cellen die verantwoordelijk zijn voor de toestand van je haar vereisen nu eenmaal een toevoer van belangrijke voedingsstoffen.

Extra!

Supplementen toevoegen aan je voeding kan ook helpen om breekbaar haar te versterken.

Als je zo lang mogelijk volumineus, glanzend en gezond haar wil behouden, raad ik je aan om je gezond eetpatroon aan te vullen met aan kwalitatief aminozurencomplex zoals Beauty Essentials.

Want wat veel vrouwen niet beseffen, is dat onze haren en haarwortels van BINNEN in ons lichaam ontstaan. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn de aminozuren methionine, arginine en glutamine onmisbaar voor de opbouw van dik, glanzend en gezond haar. Wil je meer weten over deze aminozuren (en hoe je ze op een 100% natuurlijke en veilige manier aanvult), klik dan hier voor meer informatie.

Groetjes,

Amy x

PS: Twijfel je nog om Beauty Essentials te gaan gebruiken? Hier lees je enkele reacties van vrouwen zoals jou die het al gebruiken:

“Mijn¬†haar¬†voelt voller aan en groeit terug!”¬†–¬†Inge B.

“Mijn¬†haar¬†is dikker geworden”¬†–¬†Lydia P.

“Ik vind dat mijn¬†haar¬†steviger is geworden”¬†–¬†Jeanet¬†D.

“Heb er heel goede ervaringen mee. Wat betreft mijn¬†haar:¬†dat is terug voller”¬†–¬†Vera W

“Beauty Essentials zorgt voor een goede huid en gezond¬†haar”¬†–¬†Nancy V.

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag