shop

account

zoeken

Heb je plots meer last van haaruitval? Dit is de reden…

Het afgelopen jaar (ja écht, we leven ondertussen al een jaar in afwisselende beperkingen, lockdowns, …) is een moeilijk jaar geweest.

Vanmorgen las ik een interessant artikel waarin vermeld stond dat vrouwen nog nooit zoveel last van haaruitval hebben gehad als in 2020-2021.

Haaruitval is niet ongewoon: dagelijks verlies je gemakkelijk tot honderd haren maar gelukkig valt dat helemaal niet op.

Maar… vooral het afgelopen half jaar lijkt dat énorm te zijn toegenomen.

Hoe komt dit?

Corona speelt helaas wel degelijk een rol in de hoeveelheid haren die we op dagelijkse basis verliezen. Al heeft dat niet zozeer met de lange sluiting van de kappers te maken, maar wel met stress.

Stress is een bepalende factor voor de haargroei. De aanhoudende stress, onzekerheid en spanning – waar we ons in tijden van corona allemaal iets bij kunnen voorstellen – doen meer kwaad dan goed.

Door de stress stoppen de haarwortels met groeien en komen ze in de ‘rust’ fase van hun groeicyclus terecht. Haren vallen daardoor sneller uit dan normaal.

Dit soort haaruitval kan maanden tot jaren duren, afhankelijk van hoe lang jij ‘stressed out’ bent.

Ook de periode van het jaar speelt een rol. In de zomermaanden zien we meer zon. Het is warmer, waardoor de haarvaten lichtjes uitzetten. Zo kunnen ze meer voedende bestanddelen opnemen en groeit het haar beter. En niet te vergeten: in de zomer zijn we vaak gelukkiger.

Hierdoor merken we vooral in het afgelopen half jaar een toename van haaruitval, we zitten terug meer binnen, maken ons meer en meer zorgen, de situatie lijkt uitzichtloos…

Neem daar nog ‘onze hormonen’ bij en de haaruitval-cocktail is compleet.

Het is dankzij het hormoon oestrogeen dat de haargroei op gang komt. Een stofje dat de celdeling in de haarzakjes stimuleert en zo de groeifase van onze haren in stand houdt. Naarmate de jaren verstrijken, vermindert de aanmaak van oestrogeen en krijgen we meer last van haaruitval.

Dit is een geleidelijk proces waarbij de haarzakjes door de loop der jaren heen steeds kleiner worden. De haren die nog groeien worden hierdoor dus ook steeds smaller en de haarfollikels worden zwakker, wat kan leiden tot haaruitval.

Wat kan je doen tegen overmatig haaruitval?

Pas je voeding aan. Je eetgewoonten kunnen een grote invloed hebben op de gezondheid van je haar. Drink voldoende water en zorg dat je genoeg vitamines, proteïnes en aminozuren naar binnen krijgt.

Gezonde voeding stimuleert heel wat metabolische processen in het lichaam, waaronder de haargroei. Onze haren bestaan voornamelijk uit eiwitten, en je zet ze dan ook best regelmatig op het menu. Dat wil zeggen: vette vis, kip, vlees, melkproducten en eieren, maar ook bonen, erwten, noten, zaden, bessen en avocado.

IJzer, dat te vinden is in donkere chocolade, vis, vlees, groenten, fruit, noten, zaden en zeewier, zorgt voor meer energie in de haarfollikels.

Terwijl caroteen, dat terug te vinden is in alle felgekleurde groenten en fruit zoals spinazie, wortelen, paprika en aardbeien, helpt bij een gezonde hoofdhuid.

Daarnaast is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. En dan bedoel ik niet alleen je haar voldoende wassen met een goede shampoo en conditioner, maar ook je haar van binnenuit verzorgen en voeden…

Als je langere periodes kampt met haaruitval wil dat waarschijnlijk zeggen dat jouw lichaam wat meer aminozuren kan gebruiken. Door een tekort aan aminozuren worden onze haarfollikels erg zwak en dat lijdt tot haaruitval.

Hoe kan je aminozuren op een 100% natuurlijke manier weer aanvullen?

Door het gebruik van een kwaliteitsvol voedingssupplement zoals Beauty Essentials.

Het is 100% natuurlijk en levert geen enkele bijwerking op. Het ‘enige’ dat dit product doet, is jouw tekorten weer aanvullen.

Het gebruik is simpel: je neemt ‘s morgens 4 tot 6 capsules met een groot glas water en laat het product dan rustig zijn werk doen.

Maar alhoewel het een goed product is, is het geen wonderproduct. Het heeft (afhankelijk van hoe groot jouw tekorten momenteel zijn) een paar weken tot enkele maanden nodig om diep vanbinnen veranderingen door te voeren.

De meeste vrouwen merken de eerste weken….helemaal niets! :-)

Dan mailen ze me en zijn ze teleurgesteld. Sommigen voelden zich zelfs ‘beetgenomen’…

Enkele weken later mailen ze me dan dat hun nagels precies sneller groeien. En dat ze veel sterker zijn dan vroeger.

En een paar weken later brengen ze een bezoekje aan de kapper (dat mag nu weer terug) en deze merkt meteen dat hun haar veel voller en sterker is…

Je kan op een week tijd geen onderliggende oorzaken aanpakken. Dat heeft tijd nodig.

Het enige dat ik je kan zeggen, is wat het product voor jou kan doen en dat je even geduld moet hebben. Pas na 2 maanden gebruik kan je een realistisch oordeel vellen.

Vroeger gaf ik een klein fortuin per maand uit aan allerlei producten maar nooit heb ik de resultaten gehad die Beauty Essentials geeft.

Ik raad je aan om Beauty Essentials in huis te halen en het 2 maanden de kans te geven om diep in jouw cellen veranderingen door te voeren. Mail me daarna wat dit product voor jou gedaan heeft.

Klik hier als je het in huis wil halen.

Groetjes,

Amy x

 

Deel dit artikel met jouw vriendinnen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je dit stappenplan graag gratis wil ontvangen, klik dan op de knop hier beneden.

4 simpele tips voor een mooie, stevige en gezonde huid

in slechts 4 minuten per dag