Heb jij ook last van rode bultjes op je armen?

Heel veel mensen hebben het, maar weinig mensen weten wat het precies is: die rode bultjes aan de achterkant van je armen of je benen…

Mijn zoontje heeft er ook vaak last van, gisteren viel het me weer op… de achterkant van zijn kleine armpjes, grof en allemaal kleine rode bultjes.

Op libelle.nl vond ik onderstaand antwoord:

Voelt de achterkant van je armen ruw en bobbelig aan? Grote kans dat je last hebt van keratosis pilaris. Dat is een spannend klinkende naam voor een totaal onschuldig huidkwaaltje. Die rode bultjes zijn opeengehoopte dode huidcellen die heel licht ontstoken zijn. Vervelend, maar lang niet zo ernstig als bijvoorbeeld eczeem waarbij je huid ontstoken raakt en jeukt omdat het zich beschermt tegen invloeden van buitenaf. En het is ook al niet vergelijkbaar met psoriasis waarbij je immuunsysteem je huid aanvalt met rode, droge plekken als gevolg.

Niks aan de hand dus, maar door dit te weten ben je je bultjes op je arm nog niet kwijt ;-)

Helaas is er niet echt één wondermiddel waardoor je er meteen vanaf bent. Het helpt wel om de huid goed te behandelen met hydraterende en exfolierende producten zoals melkzuur of salicylzuur.

Dat verwijdert de dode huidcellen waardoor je huid zachter aanvoelt. Ga er vooral niet aan zitten friemelen, want dat maakt het alleen maar erger.

Blijft het aanhouden, dan kan je naar een dermatoloog gaan die een intensievere behandeling met vitamine A zuur kan opstarten. Hou er wel rekening mee dat je hiervoor een aantal behandelingen nodig hebt.


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy