Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Heb jij vaak last van een herfst-of najaarsdip?

De temperaturen zijn sinds afgelopen weekend al meteen een stuk gezakt…

De herfst is volgens veel vrouwen het mooiste seizoen. De bomen kleuren oranje, de luchten kleuren roze en er komen heerlijke geuren vrij. Toch is er ook een groot nadeel aan de herfst: de najaarsdip!

Waar komt deze dip vandaan?

Wanneer we buiten zijn maakt onze huid vitamine D aan. Deze vitamine ondersteunt talloze processen in ons lichaam, en is ook een belangrijke factor bij het reguleren van je goede humeur.

Met andere woorden, wanneer je te weinig vitamine D aanmaakt ga je je ‘wat down’ voelen. Die gevreesde najaarsdip staat om de hoek.

En hoewel meer buiten zijn je helpt meer vitamine D aan te maken, is de kans groot dat je in het najaar (en in de daarop volgende winter) te weinig zonlicht op je huid krijgt om voldoende vitamine D aan te maken.

Vitamine D kan niet of toch heel weinig aangemaakt worden tussen november en april omdat de UV-straling dan meestal te zwak is, en je waarschijnlijk (lekker) dik bent ingepakt.

Toch is er een eenvoudige oplossing. Je kunt vitamine D tegenwoordig heel makkelijk aanvullen in de vorm van een supplement. Ook kan je extra vitamine D uit voedingsmiddelen halen, maar die dosis is vaak te klein om effectief te zijn. Maar in de theorie van alle beetjes baten kan het natuurlijk nooit kwaad.

vitmaine D

Een tip die ik vroeger van mijn mama mee kreeg:

(en dus nog steeds weet, zo zie je maar eh mama, ik luister écht wel)

Neem extra vitamine D in tijdens de R-maanden. De R-maanden? Jup, alle maanden waar een R in voorkomt ;-)

Naast vitaminen is het ook belangrijk dat je de tekorten aan aminozuren in je lichaam aanvult.

Deze aminozuren zorgen alvast voor meer energie:

1. Asparagine(zuur)

2. Glutaminezuur

3. Proline

4. Cysteïne

5. Isoleucine

6. Lysine

7. Tryptofaan

Waarom? Dat kan je op deze pagina lezen!

Geen last van dipjes maar wel een fit en energiek gevoel!

Ik neem dit iedere dag in – het helpt écht! Klik hier!

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy