Search
Close this search box.

Help, ik heb een vette huid en acné!

Enkele dagen geleden kreeg ik een vraag van Gemma over een vette huid en acné.

Omdat veel lezeressen hiermee worstelen, wil ik deze vraag graag behandelen in dit artikel.

“Ondanks allerlei ingrepen, heb ik op mijn 65e nog steeds last van overmatige talg productie en acne. Samen met de rimpels en overgebleven acne littekens ziet mijn huid er absoluut lelijk uit.

Wat kan ik hieraan doen?

Germa”

Dag Germa,

overmatige talgproductie en acné zijn gevolgen van het gebruik van de verkeerde verzorgingsproducten.

Wanneer te agressieve producten de natuurlijke huidbarrière strippen, gaat deze in overdrive en produceert teveel talg.

Acné is een gevolg van teveel slechte bacteriën op de huid.

Hoe komen dit daar, vraag je je misschien af?

Wel, de natuurlijke huidbarrière is ook een verdedigingsmechanisme: er zitten goede bacteriën in die de slechte moeten uitschakelen.

Maar als je bijvoorbeeld een agressieve cleanser gebruikt, verwijdert deze niet enkel de slechte bacteriën maar ook de goede.

Hierdoor krijgen de slechte snel de overhand, met onzuiverheden en acné tot gevolg.

Ik heb in mijn nieuwsbrieven al ontelbare keren verteld dat goedkopere verzorgingsproducten meestal te agressieve ingrediënten bevat.

Maar dan slaan lezeressen mijn advies toch in de wind en maanden later mailen ze me dat hun huid er slecht uit ziet, dat ze last hebben van acné of een te vette huid…

Tja, wat kan ik nog meer doen dat je vertellen wat het probleem is en je een oplossing aanreiken?

Als je mijn advies dan negeert en denkt “jaja, het zal wel, ik ga toch geen product kopen dat een paar euro duurder is dan mijn supermarkt-producten”, dan is dit natuurlijk jouw beslissing… maar dan denk ik eerlijk gezegd niet dat je ooit van jouw problemen verlost geraakt.

Je zegt dat je al heel wat ingrepen hebt gedaan (die waarschijnlijk gigantisch veel geld gekost hebben), maar heeft iemand je al ooit verteld dat het probleem waarschijnlijk gewoon ligt bij het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten?

Als ik nog eens advies zou moeten geven: start met het 1-2-3-4 pakket voor een mooie huid. Deze producten zijn krachtig maar tegelijk zacht en mild voor de huid en zijn natuurlijke barrière.

En je krijgt er van mij ook nog gratis een rose quartz roller bij (t.w.v. €35)

Als je dit pakket in huis wil halen, vind je hier alle informatie: https://www.mooiverouderen.com/product/1-2-3-4-pakket-voor-een-mooie-huid/

Maak er een fijne dag van!

Groetjes,

Amy

PS: kijk ook even of je deze natuurlijke middeltjes tegen acné kan gebruiken. Eerder schreef ik ook al een artikel over het feit dat veel huidcrèmes voor acné zorgen.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

17 heerlijke smoothies die de aanmaak van collageen boosten

(+ meer energie en een slankere lijn)

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik