Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Helpt chocolade écht tegen hoesten?

Het is dit weekend zowat hét item geweest dat je op allerlei lifestyle websites kon lezen…

Chocolade eten helpt tegen hoestaanvallen!

Maar is dat wel zo? En hoe komt het dat chocolade je hoest kan verminderen?

Je weet ondertussen al wel dat ik fan ben van alternatieve middeltjes. Dat op het gebied van beauty, maar ook zeker als het aankomt om ziektes te bestrijden!

De hoestexpert van de International Society for the Study of Cough in het Britse Yorkshire – ja écht, er is een heel instituut enkel en alleen om ‘hoestjes’ te bestuderen! – verwijst hiervoor naar de nieuwste testresultaten van een Europese studie, die over enkele maanden worden gepubliceerd.

Hiervoor werden de effecten van standaard hoestmiddeltjes vergeleken met die van een nieuw medicijn dat cacao bevat. En wat bleek: binnen twee dagen hadden de patiënten die het cacaomedicijn kregen veel minder last van hoestbuien dan de andere deelnemers.

Wat is er dan zo geneeskrachtig aan chocolade?

Wel… Chocolade werkt hoestremmend omdat het plakkeriger is dan het standaard hoestflesje uit de apotheek, hierdoor vormt het een soort beschermlaagje in je keel dat de zenuwuiteinden tegen vervelende hoestprikkels beschermt.

Geen fan van chocolade? Honing heeft hetzelfde effect.

Al zijn de professoren die meedoen aan de studie ervan overtuigd dat cacao iets met die zenuwuiteinden zélf doet, waardoor ze minder gevoelig worden voor hoestprikkels.

Eerder onderzoek heeft nl. al aangetoond dat theobromine – een stof die van nature in cacao en chocolade voorkomt – bepaalde zenuwen blokkeert, waardoor de hoestreflex stopt.

Gelukkig heb ik het meteen kunnen uittesten en was mijn zoontje (ocharme) dit weekend akelig verkouden.

Vrijdagnacht heb ik samen met hem de hele nacht wakker gelegen, ondanks de hoestsiroop. De dag en nacht erop heb ik hem een paar stukjes (pure!) chocolade laten eten en zijn hoestprikkels waren heel erg geminderd.

 

 

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy