Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Het effect van negatieve gedachten op je lichaam

Een tijdje geleden las ik al in een artikel over het effect van stress op afvallen.

Weet je nog? Dat je bolle buikje (dat je maar niet lijkt weg te krijgen) wel eens zou kunnen komen door stress.

Klik hier om het artikel ‘de plek waar jij vet opslaat zegt veel over je levensstijl’ even terug te lezen.

Vandaag ga ik een stapje verder omdat we ons niet altijd bewust zijn van het effect van onze gedachten op ons lichaam.

We laten ons vaak gaan door stress, spanning, angst, depressie, haast en andere negatieve gevoelens, zonder dat we goed beseffen dat dit ons zowel emotioneel als fysiek kan schaden en onze levenskwaliteit kan verlagen.

Onze gedachten en emoties stimuleren namelijk de productie van bepaalde chemische stoffen die onze fysieke en emotionele gezondheid beïnvloeden.

Zo zijn serotonine en dopamine bijvoorbeeld twee chemicaliën die in onze hersenen vrijkomen wanneer we blij en euforisch zijn.

Hetzelfde gebeurt met negatieve gedachten, maar in plaats van goed te doen voor ons lichaam, veroorzaken ze pijn en andere kwaaltjes die ervoor zorgen dat we ons niet gezond voelen.

In dit artikel op gezonderleven.com vond ik heel wat informatie over de effecten van negatieve gedachten op ons lichaam én natuurlijk een aantal tips om positiever in het leven te staan.

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy