Het effect van negatieve gedachten op je lichaam

Een tijdje geleden las ik al in een artikel over het effect van stress op afvallen.

Weet je nog? Dat je bolle buikje (dat je maar niet lijkt weg te krijgen) wel eens zou kunnen komen door stress.

Klik hier om het artikel ‘de plek waar jij vet opslaat zegt veel over je levensstijl’ even terug te lezen.

Vandaag ga ik een stapje verder omdat we ons niet altijd bewust zijn van het effect van onze gedachten op ons lichaam.

We laten ons vaak gaan door stress, spanning, angst, depressie, haast en andere negatieve gevoelens, zonder dat we goed beseffen dat dit ons zowel emotioneel als fysiek kan schaden en onze levenskwaliteit kan verlagen.

Onze gedachten en emoties stimuleren namelijk de productie van bepaalde chemische stoffen die onze fysieke en emotionele gezondheid beïnvloeden.

Zo zijn serotonine en dopamine bijvoorbeeld twee chemicaliën die in onze hersenen vrijkomen wanneer we blij en euforisch zijn.

Hetzelfde gebeurt met negatieve gedachten, maar in plaats van goed te doen voor ons lichaam, veroorzaken ze pijn en andere kwaaltjes die ervoor zorgen dat we ons niet gezond voelen.

In dit artikel op gezonderleven.com vond ik heel wat informatie over de effecten van negatieve gedachten op ons lichaam én natuurlijk een aantal tips om positiever in het leven te staan.

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?