Hierdoor droog je jouw huid juist MEER uit…

Een droge huid is iets waar veel vrouwen last van hebben, zeker bij het wisselen van de seizoenen…

Herken je het volgende? Je hebt vanmorgen je gelaat nog netjes gehydrateerd met je dagcrème, je komt op je werk aan en je voelt je huid alweer trekken.

Dat kan zeker door de droge lucht en de warme temperaturen komen, maar het kan ook door een aantal fouten in je huidverzorging komen:

1. Je gebruikt al jaaaaaren dezelfde dagcrème.

De textuur van je huid verandert met de jaren. Een licht hydraterende dagcrème volstond misschien nog toen je 20 was maar naarmate de tijd verstrijkt vermindert de collageenproductie en wordt de huid slapper, tijd om te verstevigen dus.

Herlees zeker even dit artikel dat ik eerder al schreef over een correcte huidverzorging op basis van je leeftijd:

‘Verzorg je huid op de juiste manier… op elke leeftijd.’

2. Je wast je gezicht met (te) warm water.

Ik geef het eerlijk toe dat ik deze fout ook wel maak, een goede hete douche nemen en mijn gezicht even eronder houden, zalig!

Toch is het niet zo verstandig, want heet water verwijdert de natuurlijke vetten van je huid. Ik adviseer steeds om je gelaat te reinigen met lauwwarm water.

3. Je denkt dat alle natuurlijke ingrediënten (zonder fout) goed zijn.

Het komt uit de natuur, dus het is goed voor me!

Dat klopt voor het overgrote deel wel en ik ben absoluut fan van natuurlijke middeltjes, maar het is niet 100% correct.

Het kan zijn dat je allergisch of overgevoelig bent voor sommige natuurlijke ingrediënten. Kamille, lavendel, tea tree, ik ben er dol op! Maar het kan zijn dat jouw huid net niet tegen deze oliën kan en dan krijg je in plaats van een verzorgde huid juist rode of droge plekjes.

Wil je graag een olie gebruiken, begin dan met een neutrale olie als jojoba of avocado olie, deze olie hydrateert heel erg goed en veroorzaakt zelden irritatie.

Om al de bovenstaande redenen ben ik meer dan een jaar geleden op zoek gegaan naar een goed alternatief. Een dagcrème zonder schadelijke stoffen en volledig op basis van goede natuurlijke ingrediënten.

‘Moeilijk te vinden’ was hier een understatement. Daarom heb ik verder gezocht naar mensen die me konden helpen om een goed, verzorgende dagcrème te ontwikkelen die doet wat het beloofd met enkel en alleen top ingrediënten.

Het resultaat sinds april 2019 is mijn eigen Beautiful Day dagcrème <3.

De ingrediënten van deze crème – kokosolie, macadamia olie, avocado olie, vitamine E, zonnebloemextract, aloë vera gel, geranium olie en rozenolie – zijn buitengewoon voedend. Ze zorgen voor een diepe hydratatie van de huid en beschermen jouw gelaat tegen beschadiging door vrije radicalen én bevorderen ook nog eens de aanmaak van nieuwe en gezonde huidcellen.

Als je interesse hebt, klik dan hier om deze dagcrème in huis te halen (je leest er ook een aantal reacties van lezeressen die h’m al gebruiken).

4. Je scrubt je huid te veel.

Van scrubben krijg je een heerlijk zachte huid én je huidverzorging wordt zo veel beter opgenomen. Echter is de verleiding dan groot om te vaak te scrubben.

Het is dan ook aan te raden om een fijne scrub gebruiken en niet vaker dan één of twee keer per week je huid te exfoliëren, want dit kan schade aan je huid aanrichten en een uitgedroogde of geïrriteerde huid net veroorzaken.

5. Je gebruikt één crème voor verschillende huidzones

Super gemakkelijk, je kampt met verschillende huidzones, een vet voorhoofd, droge wangen en een kin met acné…

Een hydraterende crème met anti-aging, herstellende, voedende en acné-werende ingrediënten en klaar ben je.

Helaas. Een product met te veel actieve ingrediënten kan kwetsbare delen van je huid juist uitdrogen. Kies voor producten met specifieke werking en gebruik deze ook enkel op die delen van je gelaat.

6. Je voedt je huid enkel aan de buitenkant.

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?