Content voor Ingelogde Gebruikers

Hierdoor droog je jouw huid juist MEER uit…

Een droge huid is iets waar veel vrouwen last van hebben, zeker in de warmere zomermaanden…

Herken je het volgende? Je hebt vanmorgen je gelaat nog netjes gehydrateerd met je dagcrème, je komt op je werk aan en je voelt je huid alweer trekken.

Dat kan zeker door de droge lucht en de warme temperaturen komen, maar het kan ook door een aantal fouten in je huidverzorging komen:

1. Je gebruikt al jaaaaaren dezelfde dagcrème.

De textuur van je huid verandert met de jaren. Een licht hydraterende dagcrème volstond misschien nog toen je 20 was maar naarmate de tijd verstrijkt vermindert de collageenproductie en wordt de huid slapper, tijd om te verstevigen dus.

Herlees zeker even dit artikel dat ik eerder al schreef over een correcte huidverzorging op basis van je leeftijd:

‘Verzorg je huid op de juiste manier… op elke leeftijd.’

2. Je wast je gezicht met (te) warm water.

Ik geef het eerlijk toe dat ik deze fout ook wel maak, een goede hete douche nemen en mijn gezicht even eronder houden, zalig!

Toch is het niet zo verstandig, want heet water verwijdert de natuurlijke vetten van je huid. Ik adviseer steeds om je gelaat te reinigen met lauwwarm water.

3. Je denkt dat alle natuurlijke ingrediënten (zonder fout) goed zijn.

Het komt uit de natuur, dus het is goed voor me!

Dat klopt voor het overgrote deel wel en ik ben absoluut fan van natuurlijke middeltjes, maar het is niet 100% correct.

Het kan zijn dat je allergisch of overgevoelig bent voor sommige natuurlijke ingrediënten. Kamille, lavendel, tea tree, ik ben er dol op! Maar het kan zijn dat jouw huid net niet tegen deze oliën kan en dan krijg je in plaats van een verzorgde huid juist rode of droge plekjes.

Wil je graag een olie gebruiken, begin dan met een neutrale olie als jojoba olie, deze olie hydrateert heel erg goed en veroorzaakt zelden irritatie.

4. Je scrubt je huid te veel.

Van scrubben krijg je een heerlijk zachte huid én je huidverzorging wordt zo veel beter opgenomen. Echter is de verleiding dan groot om te vaak te scrubben.

Het is dan ook aan te raden om een fijne scrub gebruiken en niet vaker dan één of twee keer per week je huid te exfoliëren, want dit kan schade aan je huid aanrichten en een uitgedroogde of geïrriteerde huid net veroorzaken.

5. Je gebruikt één crème voor verschillende huidzones

Super gemakkelijk, je kampt met verschillende huidzones, een vet voorhoofd, droge wangen en een kin met acné…

Een hydraterende crème met anti-aging, herstellende, voedende en acné-werende ingrediënten en klaar ben je.

Helaas. Een product met te veel actieve ingrediënten kan kwetsbare delen van je huid juist uitdrogen. Kies voor producten met specifieke werking en gebruik deze ook enkel op die delen van je gelaat.

6. Je voedt je huid enkel aan de buitenkant.

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen. Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert EN ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken. Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties.

Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link.

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging op latere leeftijd, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor de rijpere huid" gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.