Hoe kan je vermoeide voeten gemakkelijk verlichten?

Je voeten zijn een belangrijk deel van je lichaam.

Je moet het mij niet zeggen, na 3 voetoperaties en al 2 jaar onverklaarbare pijnen en krampen in mijn linkervoet… Daar mijn enkel(en been)breuk van vorig jaar nog bij :-(

Dat terzijde, je voeten dragen de hele dag je gewicht, dus het is van belang om ze goed te verzorgen en ze ook goed te ontspannen en laten rusten.

Want zelfs na een vermoeiende dag… moet je de volgende dag weer: op je voeten!

Je voeten laten rusten betekent meer dan alleen je schoenen uitdoen aan het eind van een vermoeiende dag en op de zetel liggen. Je voeten kunnen wel wat extra zorg gebruiken.

Een regelmatig gevoel van zware en vermoeide voeten kan veel verschillende oorzaken hebben:

  • Ze zijn geforceerd. We beseffen het misschien niet altijd, maar we hebben de neiging om onze lichaam fysiek erg zwaar te belasten. Als je gedurende lange tijd blijft staan of veel ‘op de been’ bent, krijgen je voeten niet de ontspanning die ze nodig hebben.
  • Je draagt slechte schoenen – ik weet het, dit wil je als vrouw zeker niet horen… Om de pijn van vermoeide voeten te vermijden, is het cruciaal om comfortabele schoenen te dragen. Vermijd daarom hoge hakken en nauwe punten als je weet dat je veel moet staan of wandelen.
  • Overgewicht kan ook een oorzaak zijn van vermoeide voeten, dit gevoel is een gevolg van het extra gewicht dat hierop steunt. 
  • Je hebt last van een slechte bloedsomloop, hierdoor raken je voeten sneller vermoeid.

Wat kan je er (op natuurlijke wijze) aan doen?

Neem een voetbadje met warm water, laat hier wat Engels zout in oplossen. Je kan eventueel wat druppels muntolie toevoegen om je bloedsomloop extra te verbeteren. Rozenolie is hier ook een goede optie. Afhankelijk van welk geurtje je het liefste hebt ;-)

Als het water begint af te koelen haal je je voeten eruit en laat je ze heerlijk masseren met dezelfde olie die je in het voetbadje hebt gebruikt.

Als afsluiter kan je je voeten nog extra insmeren vlak voor het slapengaan.

Als alternatief kan je ook je voeten baden in rijstwater. Gebruik hiervoor ongeveer een liter water en kook er een kopje rijst in. Laat dit koken tot ongeveer de helft van het water overblijft en giet het in een kom.

Laat het rijstwater een beetje afkoelen – het moet wel nog warm zijn, maar wees voorzichtig dat je je voeten niet te snel onderdompelt.

Hier kan je indien gewenst nog 2 à 3 eetlepels zuiveringszout aan toevoegen.

Ook bij dit voetbadje: als het water begint af te koelen haal je je voeten eruit en laat je ze heerlijk masseren met een olie (munt of rozen).

Natuurlijk kan je iedere dag simpel je voeten een kwartiertje omhoog leggen, best is om achteraf wel je voeten even te masseren met een paar cirkelbewegingen om de bloedsomloop te stimuleren.

Doe dit zeker iedere dag als je merkt dat je vaak vermoeide voeten hebt.

Als je naast vermoeide voeten ook last hebt van ‘harde plekken’ onder je voeten (deze kunnen extra last meebrengen) kan je ‘s avonds voor je gaat slapen ook een beetje natuurlijke vaseline op deze plaatsen aanbrengen, alsook op je hielen, doe een paar oude sokken aan en laat maar zalig inwerken :-)

Je kan heel gemakkelijk zelf een natuurlijke vaseline maken. Hiervoor heb je maar 2 ingrediënten nodig:

  • 50 gram bijenwas of koolzaadwas
  • 150 ml olijfolie of amandelolie

Doe de 2 ingrediënten samen in een kommetje en verwarm ze au bain marie tot de was gesmolten is. Even goed roeren en dan overgieten in een potje dat je afgesloten kan bewaren. Als ze afgekoeld is, is ze klaar voor gebruik.

Groetjes,

Amy x

PS: Als ik je nog één tip mag geven voor een goede voetverzorging, dan is het onderstaand artikel wel:

‘Wat zeggen je voeten over je gezondheid’ – zeker lezen!

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?