skip to Main Content

Hoe stoppen met emo-eten?

Gisteren betrapte ik me er zelf weer op: Baaldagje gehad, ’s avonds alleen thuis, kindjes in bed, en niks op tv… Geen afleiding dus, en toen starte mijn trip naar de keuken.

De gezouten chips ging er goed in, en ook dat potje ijs (lees: 0,5l) dat ik achterin de diepvries nog vond…

De rest van de lijst zal ik jullie besparen!

Jep, ik ben dus een emo-eter. Daarna voelde ik me dan eens zo slecht dat ik dat weer allemaal gegeten had. Beetje een vicieuze cirkel :-s.

Maar ‘goed nieuws’: ik ben niet alleen. Beter nieuws is echter nog, dat je er ook wat aan kan doen!

Flair deed nog niet zo lang geleden een enquête onder haar lezeressen. Hier kwam wel een erg verrassend resultaat uit!

9 op de 10 lezeressen zouden zichzelf namelijk al hebben getroost met eten. 1 op de 2 schaamt zich hiervoor en 2 op de 3 hebben dan ook al eens een excuus verzonnen zodat de eetbui minder erg zou lijken…

1 op de 2 lezeressen zou ook ooit al naar alcohol gegrepen hebben om een rot gevoel weg te krijgen. Dat komt dan voornamelijk voor bij dames met een lager BMI…

Voor mezelf en alle andere emo-eters vond ik dit kleine noodplan: het TEARS-plan.

Think: Waarom wil je eten? Heb je echt honger omdat je al een aantal uren niets hebt gegeten? Of wil je eten uit verveling? Of misschien wil je iets van je “af-eten”?

Emotions: Welke emoties probeer je te verdringen? Is er wat gebeurd vandaag?

Act: Doe iets leuks om je emoties positief te veranderen, maar alles behalve eten ;-). Ga wat wandelen of kijk die ene leuke film nog eens. Of doe lekker gek op leuke muziek.

Remember: Praat met anderen over je slechte of droevige emoties, op die manier verwerk je het eigenlijk ook.

Selflove: krik je zelfvertrouwen weer een beetje op. Herhaal een paar keer: “Ik ben uniek en waardevol”, want dat is zo!

Wat ook kan helpen is om op een kaartje te schrijven wat je goed vindt aan jezelf. Doe dit wel in een goede bui ;-). In een slechte bui kan je dan weer eens teruglezen wat op het kaartje staat.

Wist je… dat je uit je trek naar zout, zoet, vlees,… kan afleiden welke emotie er juist speelt?

* Zin in kaas of zoute crackers? Dan ben je verward en gefrustreerd.
* Als je zin hebt in (veel) vlees zou je boos en agressief zijn.
* Bij zin in ijs of taart heb je geborgenheid nodig.
* Chocolade en koffie? Dan ben je verdrietig en aanhankelijk.
* Toch liever een hele zak chips? Teken dat je helemaal gestrest bent.
* Klinkt pasta je dan het beste in de oren? Dan voel je je alleen en ben je eenzaam.

Klopt, zout omdat ik gefrustreerd was dat mijn man zonder gsm en sleutels op pad was – en ik dus wakker moest blijven zodat hij thuis binnen kon. Ijs – avondje alleen na een baaldag, geen geborgenheid op dat moment :-(

De volgende keer als ik mezelf dus weer down voel en me vol wil proppen met al dat ‘lekkers’ (waar ik dan achteraf weer zo’n spijt van heb), denk ik alvast aan de tips die ik nu geleerd heb!

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x