skip to Main Content

Hoe stoppen met emo-eten?

Gisteren betrapte ik me er zelf weer op: Baaldagje gehad, ’s avonds alleen thuis, kindjes in bed, en niks op tv… Geen afleiding dus, en toen starte mijn trip naar de keuken.

De gezouten chips ging er goed in, en ook dat potje ijs (lees: 0,5l) dat ik achterin de diepvries nog vond…

De rest van de lijst zal ik jullie besparen!

Jep, ik ben dus een emo-eter. Daarna voelde ik me dan eens zo slecht dat ik dat weer allemaal gegeten had. Beetje een vicieuze cirkel :-s.

Maar ‘goed nieuws’: ik ben niet alleen. Beter nieuws is echter nog, dat je er ook wat aan kan doen!

Flair deed nog niet zo lang geleden een enquête onder haar lezeressen. Hier kwam wel een erg verrassend resultaat uit!

9 op de 10 lezeressen zouden zichzelf namelijk al hebben getroost met eten. 1 op de 2 schaamt zich hiervoor en 2 op de 3 hebben dan ook al eens een excuus verzonnen zodat de eetbui minder erg zou lijken…

1 op de 2 lezeressen zou ook ooit al naar alcohol gegrepen hebben om een rot gevoel weg te krijgen. Dat komt dan voornamelijk voor bij dames met een lager BMI…

Voor mezelf en alle andere emo-eters vond ik dit kleine noodplan: het TEARS-plan.

Think: Waarom wil je eten? Heb je echt honger omdat je al een aantal uren niets hebt gegeten? Of wil je eten uit verveling? Of misschien wil je iets van je “af-eten”?

Emotions: Welke emoties probeer je te verdringen? Is er wat gebeurd vandaag?

Act: Doe iets leuks om je emoties positief te veranderen, maar alles behalve eten ;-). Ga wat wandelen of kijk die ene leuke film nog eens. Of doe lekker gek op leuke muziek.

Remember: Praat met anderen over je slechte of droevige emoties, op die manier verwerk je het eigenlijk ook.

Selflove: krik je zelfvertrouwen weer een beetje op. Herhaal een paar keer: “Ik ben uniek en waardevol”, want dat is zo!

Wat ook kan helpen is om op een kaartje te schrijven wat je goed vindt aan jezelf. Doe dit wel in een goede bui ;-). In een slechte bui kan je dan weer eens teruglezen wat op het kaartje staat.

Wist je… dat je uit je trek naar zout, zoet, vlees,… kan afleiden welke emotie er juist speelt?

* Zin in kaas of zoute crackers? Dan ben je verward en gefrustreerd.
* Als je zin hebt in (veel) vlees zou je boos en agressief zijn.
* Bij zin in ijs of taart heb je geborgenheid nodig.
* Chocolade en koffie? Dan ben je verdrietig en aanhankelijk.
* Toch liever een hele zak chips? Teken dat je helemaal gestrest bent.
* Klinkt pasta je dan het beste in de oren? Dan voel je je alleen en ben je eenzaam.

Klopt, zout omdat ik gefrustreerd was dat mijn man zonder gsm en sleutels op pad was – en ik dus wakker moest blijven zodat hij thuis binnen kon. Ijs – avondje alleen na een baaldag, geen geborgenheid op dat moment :-(

De volgende keer als ik mezelf dus weer down voel en me vol wil proppen met al dat ‘lekkers’ (waar ik dan achteraf weer zo’n spijt van heb), denk ik alvast aan de tips die ik nu geleerd heb!

Deze 4 "onbekende" stoffen zijn belangrijk voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy
Zoeken

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend