Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Hoe tast roken je huid aan?

Rokers zijn op de hoogte van de gevaren van roken, sigarettenpakjes zijn tegenwoordig allemaal rijkelijk voorzien van waarschuwingen waarop staat dat sigaretten gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Het roken van sigaretten is slecht voor je longen, het hart, de hersenen én zelfs je seksleven.

Deze nadelige gevolgen van het roken zouden genoeg moeten zijn om elke roker direct te laten stoppen, maar laten we toegeven… Als de nadelige gevolgen van het roken een beetje meer voor de hand zouden liggen, zou je al lang vaarwel hebben gezegd tegen deze slechte gewoonte.

Dus… als je een meer voor de hand liggende reden nodig hebt om te breken met deze nare gewoonte:

Roken tast je uiterlijk aan.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat bij vrouwen deze verrassende reden zelfs bovenaan staat als ze overwegen te stoppen met roken. Niet om hun longen een betere conditie te bezorgen, maar wel omdat ze hun huid niet willen zien achteruitgaan.

Roken laat je er ouder uitzien dan je werkelijk bent. Het maakt niet uit hoe geweldig je huidverzorging en anti-aging behandelingen zijn, roken tast je huid aan en heeft een negatieve impact op je uiterlijk.

Je wil een aantal voorbeeldjes?

1. Diepe wallen onder de ogen.

Als je een nacht niet goed hebt geslapen, zal dit waarschijnlijk op je gezicht te zien zijn. Die diepe wallen onder je ogen zijn een duidelijk signaal. Als je rookt, heb je zelfs na een goede nachtrust een grotere kans dat je je niet uitgerust voelt in vergelijking met degenen die geen sigaret opsteken.

Het is zelfs bewezen, volgens een studie van Johns Hopkins, dat rokers vier keer meer kans hebben om zich niet uitgerust te voelen na een nacht slapen dan niet-rokers.

Nicotine speelt hierin mogelijk een rol. De nachtelijke nicotineontwenning kan ervoor zorgen dat je ’s nachts heen en weer woelt in je bed. Gebrek aan slaap of een slechte kwaliteit van slaap maakt helaas iemand niet mooier.

2. Hogere risico op psoriasis

Voor alle duidelijkheid, psoriasis is een auto-immuun huidaandoening. Dit kan ook voorkomen zelfs als je in je hele leven nog nooit een sigaret hebt gerookt. Maar als je rookt, dan stijgt je risico op deze huidaandoening dramatisch.

Een studie uit 2007 (ja écht, zolang weten we dit allemaal al) toont aan dat als je gedurende 10 jaar of minder een pakje sigaretten per dag rookt, je risico op psoriasis tot 20% stijgt. Degenen die gedurende 11-20 jaar een pakje per dag roken, hebben een 60% hoger risico op psoriasis en voor mensen die deze gewoonte al meer dan 2 decennia hebben, is het risico meer dan verdubbeld.

Zwangere vrouwen en jonge kinderen moeten ook heel voorzichtig zijn met het inademen van ‘tweedehands’ rook, omdat het gekoppeld is aan een hoger risico op Psoriasis.

En hier komt het…

3. Vroegtijdige ontwikkeling van huidveroudering en rimpels

Ja, rimpels zijn een teken van wijsheid, maar niet bij een relatief jong persoon die rookt. Tekenen van huidveroudering , zoals rimpels en fijne lijntjes, zullen zeker op de huid van een roker te zien zijn.

Experts zijn het erover eens dat roken het proces van huidveroudering versnelt. Gemiddeld zien rokers er 1,4 jaar ouder uit in vergelijking met degenen die niet roken.

Maar waarom krijg je een rimpelig gezicht van roken? Nicotine verwijdt de bloedvaten die op zijn beurt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen belemmert die nodig zijn om de huid gezond en soepel te houden.

Als je wil voorkomen dat je er ouder uitziet dan je werkelijk bent, stop dan snel met roken.

Aangezien je je lichaam al enige tijd van binnenuit hebt ‘vervuild’ is het belangrijk dat je ook hier start met je huid te herstellen en te reinigen… van binnenuit dus!

Dat kan door het innemen van aminozuren, hierdoor werk je op zeer effectieve manier aan anti-aging voor je huid.

Klik hier voor meer informatie!

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy