Hoe vaak per dag ‘moet’ je eigenlijk gaan plassen?

Sommige dagen loop ik me suf naar het toilet, kan ik de deur niet uit en dan moet ik weer… Andere dagen denk ik dat ik het toilet zelfs niet zie.

Ik weet wel dat dat grotendeels komt omdat ik met momenten véél te weinig water drink. Shame on me!

Op die dagen kleurt mijn urine ook donkerder en dan weet ik dat ik slecht bezig ben. Maar hoe vaak moet je nu eigenlijk per dag plassen om gezond te zijn?

Is het erg als je niet vaak kan gaan plassen?

Eigenlijk wel! Als je maar 2 tot 3 keer per dag naar de wc moet, is dat een teken van uitdroging. Je plas ophouden is eigenlijk net zo ernstig als ontlasting ophouden.

Wanneer je je plas ophoudt, span je je spieren aan. Als je dat de hele tijd doet, kunnen die spieren in de war raken. Zo kun je het signaal missen dat je moet plassen en het zo (onbewust) de hele tijd ophouden, of juist de hele tijd het gevoel hebben dat je moet plassen.

Ongeveer iedere 2 à 3 uur naar het toilet gaan is normaal. Het is een teken dat je goed drinkt en de nieren hun werk doen. Een droge mond, moe zijn en duizeligheid kunnen allemaal symptomen zijn van te weinig water binnenkrijgen.

Daarnaast is de kleur van je urine ook belangrijk. Kijk even mee:

Als je urine de kleur rond nummer 6 heeft, dan ben je goed bezig, terwijl je rond nummer 28 echt nodig water moet drinken.

Probeer iedere dag een tweetal liter water te drinken.

Hoeveel je precies moet drinken, is afhankelijk van je lichaamsbouw. Er bestaan een aantal formules voor. Dit is er eentje van:

Vermenigvuldig je lichaamsgewicht x 0,03: dan heb je het aantal liter dat je binnen moet krijgen. Iemand die 70 kilo weegt, moet dus 70×0,03=2,1 liter drinken. Ik weet het, dit is veel en ik kom er ook niet iedere dag aan… Maar het is wel een goede richtlijn.

Wanneer je sport, is het verstandig om ook voor, tijdens en na het sporten water te drinken.

Helaas kan een te donkere kleur urine ook wijzen op een teveel aan afvalstoffen in je lichaam en dat je lever en/of nieren niet naar behoren functioneren.

Hiervoor drink ik dagelijks een glaasje Greens. Zo ondersteun ik heel gemakkelijk de reinigende werking van mijn lever, draag ik bij aan een gezonde darmflora én begin ik de dag vol energie.

Klik hier voor meer informatie als je het ook in huis wil halen!

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?