Hoe verzorg je best een droge huid in het voorjaar?

Een droge huid is niet alleen leeftijdsgebonden maar ook seizoensgebonden.

Elk voorjaar draait het weer uit op hetzelfde: Temperatuurschommelingen (de ene dag is het 8°- de volgende weer 18°) afwisselend regen, wind, soms zelfs hagel, terug zon, we kennen het hier in België en Nederland allemaal wel!

Met de juiste verzorging en deze 8 tips kun je daar gelukkig veel aan doen.

Vooral in het voorjaar kan je nét iets extra doen om je huid in optimale conditie te houden.

Want… als die rokjes en jurkjes binnenkort terug uit de kast mogen is er niets zo vervelend als droge benen/voeten.

Ook je gelaat moet even wennen aan het nieuwe seizoen!

1. Koop een luchtbevochtiger.

Investeer in een goede luchtbevochtiger. Zet deze in de woonkamer (waar je het grootste deel van je tijd doorbrengt) of  in je slaapkamer, zodat je huid mooi gehydrateerd blijft terwijl je slaapt.

2. Drink meer water.

Het geheim voor een gehydrateerde huid is nog altijd een gehydrateerd lichaam. Geen fan van water? Geef je water een extra smaakje door er bijvoorbeeld komkommer, citroen, besjes … aan toe te voegen.

3. Douche minder lang én minder warm

De warmte van (te) heet water spoelt de natuurlijke oliën van je huid weg.

De warmere zomermaanden zijn dus ideaal voor een ‘iets’ koudere douche. Sta er dan ook iets minder lang onder.

Hydrateer je huid meteen erna want dan zijn je poriën het meest geopend.

Let er ook op dat je je droge gezichtshuid niet reinigt met koud water. Door een grotere gevoeligheid voor temperatuurwisselingen zal je gezicht snel droog en schraal worden. Ik adviseer steeds om je gelaat te reinigen met lauwwarm water.

4. Beweeg!

Het klinkt misschien raar om door meer te bewegen je droge huid te helpen: maar hoe meer je beweegt, hoe beter je huid wordt voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Dit is weer belangrijk om de aanmaak van collageen op peil te houden.

5. Voed je huid.

Gebruik na je douche of bad een voedende crème of olie. Om te zorgen dat de crème goed intrekt, kun je eerst een milde scrub gebruiken. Zo verwijder je dode huidcellen en kan je crème beter opgenomen worden door je huid. Doet dit 1 à 2 keer per week.

6. Scrub je huid.

Ik heb het net al even aangehaald. Je voedende crème kan veel beter zijn werk doen als je huid goed gescrubd is.

Je huid heeft de hele herfst en winter goed verstopt gezeten onder een dikke laag kleren. Dus die kan wel een oppepper gebruiken :-)

Als je een mooie, egale huid wil en zeker geen witte schilfertjes op je benen of voeten, dan verwijder je best regelmatig de dode huidcellen met een milde scrub.

Je huid gaat weer glanzen, raakt beter doorbloed én voelt ook gewoon veel schoner aan.

Extra: Zeker als je in het begin van de ‘witte melkflessen’ periode bruinen zonder zon wil gebruiken is het belangrijk om je huid goed te scrubben, dit zorgt voor een veel mooier effect zonder vlekken.

7. Luiercrème

Wat zeg je nu? Ja, echt luiercrème.

Als het warm wordt en je snel last krijgt van droge, geïrriteerde plekken, smeer dan wat luiercrème op deze plekken.

De combinatie van warmte en zweet kan vaak voor irritatie zorgen. Met een crème die uitslag bij baby’s helpt verzachten kan je dit probleem ook perfect oplossen.

Een tijdje geleden schreef ik ook al onderstaand artikel dat zeker de moeite is om eens te herlezen:

‘Zelfgemaakte pepermuntcrème voor een droge huid’

Het zal je huid (en je hele lichaam) ten goede komen.

8. Wil je nog meer doen voor jouw huid?

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten zoals ik juist al zei, met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast raad ik je aan om dagelijks 6 tabletjes Beauty Essentials in te nemen.

Dit is een 100% natuurlijk aminozurencomplex dat alle 20 aminozuren levert én ook nog eens puur natuur is. Aminozuren zijn letterlijk de ‘bouwstenen’ voor ALLES in ons lichaam en dus onmisbaar.

Dit is het enige product dat ik zelfs meeneem op vakantie (om zo de doffe huid al te verminderen) en hier lees je reacties van vrouwen die het ook gebruiken.

Meer energie, een mooie huid, sterkere nagels, minder haaruitval, een betere verbranding.. zijn zowat de meest voorkomende reacties.

Wil je het in huis halen, dan kan dat via deze link.

Groetjes,

Amy x

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?