Hoe was je het beste delicate stoffen?

Mooi Verouderen heeft niet alleen met je uiterlijk te maken.

Je goed in je vel voelen is énorm belangrijk! En dat heeft ook met je kleding te maken…

Vorige week baalde ik enorm: ik had een nieuw jurkje gekocht in een delicatere stof, stomweg er niet bij stilgestaan en bij de grote hoop kleurenwas gedaan…

Resultaat – heel uit model getrokken :-(

Vandaag geef ik jullie wat tips om ‘delicate stoffen’ te wassen (zodat jullie dit niet moeten meemaken):

Zijde = Handwas.

Ook al staat er op het label dat het kledingstuk in de wasmachine mag gestoken worden.

TIP: gebruik lauw water en voeg een beetje haarconditioner toe voor een zacht gevoel.

Leder: Was nooit zelf vlekken uit.

Ga naar een droogkuisspecialist. Zij gebruiken oplosmiddelen en chemische goedjes om het lederen kledingstuk er als nieuw te laten uitzien.

Wol en kasjmier = Handwas.

Week het kledingstuk in lauw water (2/3 koud water en 1/3 kokend water) met een lichte detergent. Leg het plat op een handdoek om te drogen. Ga niet langs de droogkuis, tenzij je het wil doorgeven aan je (toekomstige) dochter. Je krijgt het immers vaak terug in een maatje kleiner…

Kleine versieringen (pareltjes, pailletten, …):

Delicate kledingstukken met versieringen kan je perfect zelf met de hand wassen. Steek ze uiteraard na de wasbeurt niet in de droogtrommel om te vermijden dat je de pareltjes en pailletten beschadigt. Ga je liever langs de droogkuis? Vraag of ze het stuk kunnen kuisen met een droge handdoek erop om de versieringen te beschermen.

Plooien: Steek kledingstukken met plooien nooit in de wasmachine.

De kans is groot dat de plooien eruit gaan. Ook als je een vlek laat verwijderen bij de droogkuis kan het voorkomen dat de plek van de vlek geen plooien meer zal hebben. Vraag dan of ze de plooien op een hogere strijktemperatuur goed kunnen strijken.

Tot slot (en dit wist ik écht niet): Was jeans/denim altijd op een temperatuur lager dan 25°C.

Bron: Elle.be

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Gratis "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit"

De meeste vrouwen beseffen niet dat een mooie, elastische en stevige huid van binnen in ons lichaam ontstaat. Daarom heb ik een handig en simpel stappenplan gemaakt dat je leert hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten. Als je interesse hebt, kan ik dit stappenplan meteen en gratis naar jouw mailbox sturen.

Wil je mijn GRATIS "Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit" ontvangen?