Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

Hooikoorts op een natuurlijke manier aanpakken

Het is weer zover… het hooikoortsseizoen is aangebroken!

Het wordt mooier en warmer weer, het zonnetje begint wat meer te schijnen, het gras begint te groeien én de lucht wordt droger.

Ik kijk er enorm naar uit… Maar de jeukende ogen, loopneus en niesbuien door de graspollen – daar heb ik liever wat minder last van!

Met deze 8 tips op margriet.nl kan je de klachten van hooikoorts al heel wat verminderen.

Maar… als het hooikoortsseizoen op zijn top is en deze tips je niet voldoende verlichting bieden, heb ik nog een aantal natuurlijke middeltjes die helpen bij hooikoortsklachten.

Ik heb al 4 jaar geen medicatie meer ingenomen, vooral omdat ik liefst geen chemische troep in mijn lichaam wil die allerlei bijwerkingen veroorzaakt.

Maar ook omdat natuurlijke middeltjes vaak véél effectiever zijn :-)

Een eerste remedie is honing.

Honing staat al van in de oudheid bekend als wondermiddeltje tegen allerlei klachten. Eet regelmatig (biologische) honing om je allergie te bestrijden.

Waarom? Bijen voeden zichzelf met het stuifmeel (pollen) en de honing die ze hiervan produceren is een krachtig vaccin tegen allergieën.

Een tijdje geleden schreef ik dit artikel waarin de voordelen van honing, bijenpollen, propolis en koninginnebrij worden uitgelegd. Zeker de moeite om eens te herlezen!

Een tweede remedie zijn essentiële oliën.

Een verstopte neus als gevolg van je hooikoorts kan je eenvoudig oplossen door een kom met warm water op tafel te zetten, er 3 druppels rozemarijnolie en eucalyptusolie aan toe te voegen. Voeg er ook nog 2 druppels mirte olie en tea tree olie aan toe. Bedek je hoofd met een handdoek en adem de stoom een 5 tot 10 minuutjes in.

Herhaal dit 2x per dag tot de klachten afnemen.

Je kan eventueel in je woonkamer ook wat olie verdampen van kamille, citroenmelisse, citroeneucalyptus, echte lavendel of marjolein.

Een derde remedie is brandnetel.

Brandnetel komt ook veel voor in allergie-medicatie, maar is natuurlijk veel effectiever in zijn natuurlijke vorm. Drink iedere dag 1 à 2 kopjes brandnetelthee en je zal een enorme verlichting van je klachten opmerken.

Een vierde remedie is accupunctuur.

Acupunctuur wordt vaak gebruikt om de symptomen van hooikoorts tegen te gaan. Je kunt zowel voor als tijdens het hooikoortsseizoen een behandeling volgen.

Een extra ‘lapmiddeltje’ is kokosolie.

Smeer wat kokosolie aan de binnenkant van je neusvleugels, onder je ogen en op je wimpers. Dit houdt de pollen tegen die irritaties opwekken én het ruikt ook nog eens lekker!

Mijn favoriet – en die van de kinderen – is honing. Ik neem iedere dag een tabletje bijenpollen in en vaak nog een lepeltje honing doorheen de dag als extraatje.

Tegen de hooikoorts natuurlijk… en omdat het lekker is ;-)

4 "onbekende" stoffen voor een mooie, egale huid

Wat veel vrouwen niet beseffen, is dat een mooie, gezonde huid van BINNEN in ons lichaam ontstaat. Gezond eten dus met veel verse groenten en fruit, vette vissoorten, veel water en minder alcohol en koffie.

Daarnaast zijn er 4 (onbekende) stoffen erg belangrijk voor de opbouw van onze huid van binnenuit. Wil je meer weten over deze stoffen, klik dan hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy