skip to Main Content

How to: shave!

Het ziet er momenteel niet zo zomers uit buiten, maar toch komt de zomer er stilaan weer aan… incl. blote benen! En daar hoort natuurlijk ontharen bij!

Hoe onthaar jij? Er zijn momenteel een heel arsneaal aan ontharingsmethodes op de markt. Ik zet hier even alle pro’s en con’s op een rijtje zodat jij de juiste keuze kan maken.

1. The old fashioned way: met een mesje

Heel gemakkelijk, op elk moment van de dag kan je je ontharen met een mesje, best wel schuim erbij gebruiken anders kan je nogal eens last hebben van irritatie en rode puntjes.

Tegenwoordig zijn er ook verschillende mesjes op de markt met ‘scheerschuim in’. Deze laat dan tijdens het scheren een dun laagje achter op je huid waardoor je geen irritatie hebt.

Pro: Het is pijnloos (als je je niet snijdt tenminste), geschikt voor je hele lichaam én het is goedkoop.

Con: Je blijft oppervlakkig bezig, je verwijdert met het mesje geen wortels en je hebt snel weer terug stoppeltjes. Ook bestaat er een kleine kans op ingegroeide haartjes.

2. Het scheerapparaatje

Deze heeft dezelfde werking als het mesje, voordeel hierbij is dat je je niet kan snijden (of er moet iemand zijn die dat toch klaar krijgt?)

3. Waxen! In een schoonheidssalon of thuis

Je brengt een wax naar keuze aan met een spatel. Afhankelijk van de keuze van wax kan je em zo aftrekken ofwel gebruik je steriele doekjes die je in de was drukt en zo met één snelle beweging er af trekt.

Pro: Je haartjes zijn langdurig verwijderd, afhankelijk van hoe snel je haartjes groeien, ben je meestal een maandje voorzien van gladde benen. Je huid is ook nog een keer extra zacht omdat met het waxen ook je dode huidcellen verwijderd worden.

Con: AUW, best pijnlijk en prijzig als je het laat doen.

4. Epileren met de pincet of het epileerapparaat

Het pincet gebruik je vaak om kleine vervelende haartjes in je gezicht te verwijderen, ik denk dan voornamelijk aan de wenkbrauwen of je bovenlip.

Het epileerapparaat werkt hetzelfde als een scheerapparaat maar maakt ook ineens komaf met de wortels van de haartjes.

Pro: Ook hier ben je wekenlang van je haartjes verlost.

Con: Jammer genoeg ook vrij pijnlijk.

5. Definitief ontharen

Je kan kiezen tussen lichtflitstherapie of laseren. Bij beide soorten definitief ontharen worden de haarwortels in de groeifase vernietigd.

Pro: Langdurig en vaak zelfs definitief verlost van haartjes.

Con: Het is een vrij dure behandeling, afhankelijk van de grootte van de te behandelen oppervlakte tel je toch wel ettelijke euro’s neer. Je hebt ongeveer een vijf tot acht behandelingen nodig, met telkens een tussenperiode van zes weken. Je bent dus ook wel even bezig vooraleer je alles kwijt bent, wel minderen ze na elke behandeling.

Let wel op waar je dit laat doen, zorg dat diegene een professioneel apparaat heeft en niet zo’n semi-professioneel/thuisgebruik apparaat. Want deze hebben lang het effect niet van een (duur) professioneel apparaat en bieden eigenlijk enkel tijdelijk resultaat zoals harsen…

Ik spreek uit ervaring!

Ik ben nu al een tien jaar lang okselhaarvrij, dus het wérkt. De beste investering die ik ooit heb gedaan.

Sindsdien heb ik mijn man leren kennen, ben ik verhuisd en ben ik voor de permanente ontharing van mijn benen elders gegaan. Ik geef toe, ik heb me laten verleiden door mooie reclame, door een goedkopere behandeling als ik eerst heb gedaan.

Met als resultaat – géén resultaat.

Mijn haartjes werden eigenlijk gewoon weggebrand. Maar niet tot in de wortel, waardoor ik telkens wel het idee had dat het werkte, maar het effect slechts bleef zoals bij het harsen. Een vier tot zes weken was ik van mijn haartjes verlost. En dan kwamen ze stilaan weer terug.

Let dus echt op, laat je niet verleiden door goedkopere behandelingen – want deze zijn vaak met een soort thuisapparaat of niet zulk professioneel materiaal. Vraag een testbeurt en wacht het resultaat af vooraleer je gaat voor een volledige behandeling.

Ziezo, dit was mijn relaas over de verschillende shave-ways :-)

Als je nog meer wilt lezen over ontharen, kan ik je mijn artikel van een paar weken geleden aanraden:

‘6 veelgemaakte ontharingsfouten’

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend