skip to Main Content

How-to: Technieken voor een zalige hoofhuidmassage

Bij de kapper krijg ik steeds zo’n heerlijke hoofdhuidmassage bij het wassen van mijn haren… daarom alleen al ga ik graag!

En ik durf zelfs toegeven dat ik soms gewoon mijn haar laat wassen en föhnen bij de kapper énkel en alleen voor eventjes te kunnen genieten van die massage!

Maar, je kan het ook gewoon zelf doen thuis, met deze simpele technieken.

Hoofdhuidmassage is niet alleen zalig, het is ook nog eens echt goed voor je:

Het wassen van je haar is het ideale moment om je hoofdhuid te masseren. Het zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid. Het is wel belangrijk dat je altijd je vingertoppen gebruikt en niet je nagels. Anders beschadig je de hoofdhuid.

Normaal gezien willen we plooitjes in ons lichaam ten allen tijde vermijden, maar hier en nu mag het even ;-)

Plooitjes maak je door de hoofdhuid vast te pakken tussen je duim en wijsvinger. Door middel van deze techniek wordt de huid als het ware een beetje beweeglijk gemaakt. Je tilt met deze techniek de hoofdhuid een beetje op.

Na de plooitjes komen de rolletjes eraan.

Knijp zachtjes onderin de basis van de nek. Rol vervolgens de opperhuid van links naar rechts. Begin zachtjes en verhoog de intensiteit langzaam.

Helemaal zalig is de techniek om je huid de verschuiven:

Maak met je vingers draaiende bewegingen op de hoofdhuid. Denk eraan dat je je hoofd steeds ondersteunt met één van je handen. Maak met de andere hand verschillende draaibewegingen. Begin bij de nek en werk omhoog tot aan het voorhoofd.

Let wel op dat je je slapen niet te hard masseert, deze zijn zeer gevoelig, want hier liggen de grotere bloedvaten dicht bij de oppervlakte. Masseer vervolgens het centrale deel van de schedel in de richting van het voorhoofd. Wissel van hand om de andere kant te masseren.

Beweeg je vingertoppen zachtjes heen en weer over de hoofdhuid. Ondersteun hier weer met je andere hand het voorhoofd. Begin bij het voorhoofd en eindig bij de nek.

En tot slot mag je nog eens lekker knijpen ;-)

Knijp zachtjes in de hoofdhuid met duim en wijsvinger. Begin aan de zijkanten van het hoofd en werk naar het midden toe. Daarna begin je vanuit de nek en ga je zo naar het voorhoofd. Hierdoor maak je het onderliggende weefsel een beetje losser.

Wedden dat je je geweldig voelt na zo’n hoofdhuidmassage?

Tip: Je zal je NOG beter voelen als je je partner dit artikel laat lezen en de hoofdhuidmassage uit besteedt ;-)

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend