Huidverzorging met een ijsblokje?

Als we ouder worden is de huid het eerste waar vrouwen ‘het moeilijk’ mee krijgen.

Veel vrouwen maken zich (terecht) druk over hoe hun huid eruitziet, omdat ze weten dat hun huid voortdurend wordt blootgesteld aan allerlei factoren die de huid kunnen beschadigen.

Gifstoffen uit de buitenlucht, schadelijke uv-stralen en verschillende soorten slechte gewoontes zijn slechts een paar van de dingen die het natuurlijke verouderingsproces van de huid kunnen versnellen.

Om deze beschadiging tegen te gaan heeft de cosmetische industrie allerlei dure crèmes en behandelingen op de markt gebracht.

Daarom wil ik vandaag in dit artikel een goedkoop alternatief aanreiken dat je dagelijks kunt gebruiken om je huid te verzorgen – zonder excuses.

Het is ook nog eens super gemakkelijk en eenvoudig: een gezichtsbehandeling met ijsblokjes.

Deze behandeling wordt steeds populairder, doordat het kan helpen om de gezichtshuid te revitaliseren en egaliseren.

Voor je verder leest moet je wel dit weten:

Wanneer je ijs direct op je huid aanbrengt, kan het huidirritatie of brandwonden veroorzaken. Wikkel daarom het ijsblokje eerst in een doekje voordat je het gebruikt om je huid mee te masseren.

Waarom is deze methode zo goed?

1. IJs is een geweldige manier om de bloedsomloop te bevorderen en je gezicht een gezondere uitstraling te geven, wallen verdwijnen sneller en kunnen zelfs voorkomen worden op deze manier.

2. De behandeling kan de zichtbaarheid van fijne lijntjes verminderen, ouderdomsvlekken voorkomen en littekens van acné minder zichtbaar maken.

3. Je poriën worden kleiner en onzuiverheden die ervoor zorgen dat de huid zijn gladde textuur verliest worden verwijderd.

4. Je kan je toner weggooien, want het ijs zal ervoor zorgen dat de poriën minder zichtbaar zullen zijn, waardoor je huid er egaler en vlekkeloos uitziet.

5. Donkere kringen onder de ogen worden minder zichtbaar.

6. Het ijs heeft een ontstekingsremmende werking waardoor roodheid zal verminderen en irritaties zullen verzachten.

Hoe gebruik je de ijsblokjes?

1. Zorg ervoor dat je huis goed gereinigd is.

2. Denk eraan, nooit ijsblokjes rechtstreeks op je huid gebruiken, wikkel ze eerst in een doekje.

3. Maak cirkelvormige bewegingen met het ijsblokje waardoor je je huid goed masseert. Druk zeker niet te hard, maar laat het ijsblokje mooi over je huid ‘glijden’. Zeker rond je ogen niet te hard drukken.

4. Herhaal dit 2x per dag :-)

Wil je nog meer doen voor je huid? Je huid nog beter van binnen uit verzorgen?

Lees dan zeker dit artikel over wat aminozuren voor jouw huid kunnen betekenen en waarom ze terecht ‘anti aging’ product genoemd mogen worden!


Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy