Huismiddeltjes tegen vervelende herfstkwalen

Het mag dan officieel nog zomer zijn, morgen start de herfst en daarbij passend blijkt het herfstweer ook zijn intrede te doen.

Als er één ding is wat ik hààt aan de herfst/winterperiode dan is het toch wel de grotere vatbaarheid voor verkoudheden en een griepje hier en daar.

Ik wil toch meteen ook een misverstand uit de wereld helpen, een verkoudheid krijg je niet door zonder jas buiten te gaan of door met natte haren rond te lopen.

Verkoudheid en griep worden veroorzaakt door een virus. Er bestaat eigenlijk geen echt geneesmiddel tegen verkoudheid en griep, en de meeste middeltjes die bij de apotheek of de drogist te koop zijn, helpen alleen om de klachten enigszins te onderdrukken en te verlichten.

Je kunt wel je weerstand verhogen zodat je griep of verkoudheid kan voorkomen.

Wil je meer weten over natuurlijke middeltjes om een verkoudheid of griepje te slim af te zijn?

Lees dan zeker dit artikel op rubriek.nl/gezondheid over ‘Huismiddeltjes bij griep of verkoudheid’.

Ik zei het gisteren al… het nieuwe schooljaar is nog maar goed en wel gestart en volgens de traditie hier thuis zijn de kinderen na een drietal weken alweer aan het hoesten en proesten.

Heel erg vervelend – voor mijn nachtrust, maar natuurlijk ook voor hen!

Ik ben niet zo voor geneesmiddelen en hoestflessen en ga altijd op zoek naar natuurlijke middeltjes om iets te bestrijden.

In mijn zoektocht vond ik ook dit artikel ‘Natuurlijke middeltjes tegen hoesten’.

De kinderen hier thuis zijn verzot op het zoethout en ik moet zeggen dat ik de tip om je badkamer om te bouwen tot een stoomcabine (met een hete douche) al regelmatig heb toegepast.


banner-aantal-weken-zwart


Vanmorgen was het bij mij al zover – wakker geworden met enorme keelpijn! Erg pijnlijk én vervelend.

Buiten worden de temperaturen kouder (zeker ‘s morgens en ‘s avonds) binnen stoken we het weer lekker warm (incl. drogere lucht).

Een droge lucht kan je keel al snel een beetje uitdrogen en voor een droog en rauw gevoel zorgen. Als je neus dan ook nog verstopt is en je adem moet halen door je mond, dan is keelpijn al snel het gevolg.

Ik vond een aantal huismiddeltjes om keelpijn te bestrijden. Mijn favoriete keelpijnbestrijders zijn toch wel de muntthee en het zoethout.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Ken jij nog andere effectieve middelen tegen vervelende herfstkwaaltjes? Deel ze zeker op mijn facebookpagina :-)

Hoi, ik ben Amy!

Hoi, ik ben Amy!

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Groetjes,
Amy

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring te verbeteren