Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is beter: retinol of hyaluronzuur?

Beide ingrediënten hebben een gunstige invloed op de huidveroudering. Maar welk ingrediënt moet je nu kiezen?

Huidverzorgingsproducten met hyaluronzuur en retinol worden gebruikt om de tekenen van huidveroudering (een slappere huid, fijne lijntjes en rimpels, kraaienpootjes) te verminderen. 

Maar wat is nu het beste ingrediënt: retinol of hyaluronzuur?

Om hier een antwoord op te kunnen geven, moeten we eerst even kijken wat retinol en hyaluronzuur precies is en wat het doet voor onze huid.

Retinol

Retinol is (een vorm van) vitamine A.

Het stimuleert de productie van collageen en elastine (en zorgt er voor dat de afbraak van deze 2 stoffen vertraagd wordt), het bevordert de structuur van onze huid en draagt bij aan een gezonde celvernieuwing.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is een stof die van nature in het bindweefsel van onze huid aanwezig is.

Hyaluronzuur staat erom bekend dat het tot 1000x zijn eigen gewicht aan vocht kan vasthouden, dat erna geleidelijk in de huid vrijgegeven wordt.

Het zorgt dus voor een erg goede hydratatie van onze huid.

Als je je afvraagt welk het beste ingrediënt is in jouw skincare producten (retinol of hyaluronzuur), is dat eigenlijk hetzelfde om je af te vragen of vitamine C of magnesium bijvoorbeeld beter is voor jouw lichaam…

Het zijn 2 compleet verschillende stoffen, elk met een andere werking voor onze huid.

De enige raad die ik kan geven, is om verzorgingsproducten met voldoende hyaluronzuur te kiezen (omdat het onze huid zo fantastisch hydrateert) en om daarnaast een ingrediënt te gebruiken dat de natuurlijke productie van collageen en elastine stimuleert.

Of dat retinol moet zijn, moet je voor jezelf even uitmaken. In het verleden heb ik immers al gewezen op het probleem met retinol en dat in de EU enkel nog producten verkocht mogen worden die maximaal 0,3% retinol bevatten.

Hogere concentraties retinol kunnen een nadelig effect op onze huid hebben en zijn (straks) dus verboden.

In mijn Night Repair Serum heb ik daarom geen retinol laten verwerken, maar wel het veel veiligere bidens pilosa.

Blinde testen tonen aan dat bidens pilosa het collageen tot 24% verhoogt en elastine tot 42%. Daarom staat het bekend als hét natuurlijke ingrediënt tegen huidveroudering.

"Het serum is zeer zuinig in verbruik en dringt goed in de huid. Het geeft onmiddellijk een ontspannend en rustgevend gevoel aan het gezicht. '

s Morgens voelt de huid zijdezacht aan en de textuur van de huid ziet er ook fijner uit. Een echte aanrader!"

Rita M.

Wil je het Night Repair Serum in huis halen, klik dan hier voor meer informatie

Groetjes,

Amy

Deel dit artikel met vriendinnen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pinterest

Omdat ik heel vaak vragen krijg over huidverzorging, heb ik het (gratis) “Stappenplan voor een mooie huid, van binnenuit” gemaakt. Hierin ontdek je hoe je jouw huid van binnenuit voedt en verzorgt met 100% natuurlijke producten.

Naar welk emailadres mag ik het stappenplan sturen?

Jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Uitschrijven met 1 klik