skip to Main Content

In 5 stappen de perfecte garderobe

Gisteren leerde ik je al welke 20 ‘must haves’ onmisbaar zijn in een vrouwengarderobe.

Wil je dit artikel herlezen? Klik dan hier!

Vandaag leer ik je in 5 eenvoudige stappen hoe jij een perfecte garderobe kan verkrijgen!

Vanaf vandaag sta jij niet meer urenlang voor je kast te twijfelen wat je zou aandoen, het ene na het andere topje passen op die broek of rok, iets terughangen omdat het je eigenlijk niet meer past, …

Nope, vanaf vandaag heb jij een systeem in jouw kast ;-)

Eens om de zoveel tijd is het gewoon nodig om je (schijnbaar veel te kleine) kleerkast onder handen te nemen. En als je als goed geklede vrouw de deur uit wil gaan, is een goed georganiseerde garderobe een absolute MUST.

Dames, let wel, voor mijn 5-stappenplan van vandaag heb je even tijd nodig, doe dit niet gewoon even tussen de soep en de patatten, maar neem je tijd, plan dit in op een rustige namiddag of avond.

Afhankelijk van de omvang van jouw garderobe heb je hier toch wel een 2 à 4 uur voor nodig. Het ergste dat je tijdens deze fase kan overkomen is dat je halsoverkop moet stoppen en alles gewoon terug in je kast stopt – werk op niks dus!

STAP 1 – WAT HANGT ER IN JOUW KAST?

Een eerste en belangrijkste – en misschien ook wel de moeilijkste stap – is om alles eens goed na te kijken. Dat doe je op je eigen gevoel, kies jij voor comfort, trends, op basis van je figuur, op basis van kleur, …

Jij beslist, ik geef enkel de tips.

Comfort? Is het kledingstuk comfortabel of niet? Als het niet comfortabel is, draag je het nog? Hoelang heb je het al niet meer aangehad om die reden? Te lang? Gooi het weg of geef het mee met spullenhulp :-)

Is het kledingstuk nog in goede staat? Vaak heb je een heleboel kleding in je kast hangen die eigenlijk ZO versleten is dat ze het daglicht niet meer mag zien ;-) Of… zitten er vlekken in die je met de beste wil van de wereld niet eruit krijgt – weg ermee!

Neem afscheid van kledingstukken die totaal versleten zijn, want heel vaak is dat nét de reden waarom het wel in je kast hangt, maar het er helaas niet meer uitkomt.

Indien kledingstukken kapot zijn, of het nu een rits is die stuk is, een zoom die los is, een gaatje dat erin zit, beslis of jij het de moeite waard vind om te herstellen. Begin je er zelf aan? Of laat je het door iemand die er iets van kent herstellen?

Is het kledingstuk een modetrend (geweest)? Kan het nog? Of ga je raar bekeken worden als jij in een modetrend van 5 jaar geleden over straat loopt?

Draag je het kledingstuk vaak? Is het nog in goede staat? – It’s a keeper ;-)

Voel je je goed in het kledingstuk? Houden!

Want dit vind ik toch wel heel erg belangrijk, JIJ moet je goed voelen in je kleding. Is het wel mooi, maar weet je je geen houding aan te nemen in dat jurkje? Sorry, maar de kans dat je het nog gaat dragen is zeer miniem.

Is het kledingstuk flatterend voor je figuur? Dit zijn vaak de kledingstukken waarbij je niet echt goed heb nagedacht in de winkel en die in je kast belanden maar er zo goed als nooit uitkomen.

Waarom blijven ze hangen? Omdat ze gewoon niet flatterend zijn! Aan de kant leggen dus!

Is het kledingstuk in de juiste kleur?

Dit is een vraag die je je kan stellen nadat je een kleurenanalyse hebt laten doen. Dan weet je welke kleuren bij jou passen, welke kleuren je laten stralen en welke kleuren je er eerder ouder, ziek en slecht doen uitzien…

Van sommige kledingstukken in je kast weet je gewoon niet waarom je het niet aan doet. In 95% van de gevallen is het gewoon omdat het stuk op zich wel érg leuk is, maar dat je het gewoon niet kan combineren!

Neem het de volgende keer als je gaat shoppen mee en vraag de verkoopsters om advies OF laat een stijlanalyse doen en bespreek daar je moeilijke stukken/miskopen ;-)

STAP 2 – HOE ORDEN JIJ JE KAST?

Wat is voor jou gemakkelijker? Op welke manier wil jij je kleding sorteren?

Dat kan op verschillende manieren… Per kleur, per soort, per seizoen? Kies een manier die voor jou handig is en orden je kast op deze manier.

Wat ook handig kan zijn, orden je kast op combinaties. Welke dingen kan je met elkaar combineren? Leg die samen.

Of… en nu gaan we alweer iets verder.

Leg verschillende combi’s klaar op je bed, maak hier foto’s van en hang deze aan de binnenkant van je kast. Zo kan je perfect zien welke items samen gaan en heb je op 1-2-3 de perfecte combi in handen ;-)

carrie bradshaw

STAP 3 – WAT IS JOUW LEVENSSTIJL?

Deze vraag stel ik je om op basis hiervan een indeling te maken in je kast. Als jij een fulltime job als bankbediende hebt, of als je les geeft aan kleuters, of als je huisvrouw bent… zal jij een andere indeling van je garderobe nodig hebben!

Kies jij kleding op basis van functionaliteit? Hobby? Werk? Je sociale leven? Heb jij bepaalde verplichtingen ivm kleding? Dresscodes op je werk?

Schrijf deze dingen eens op en geef een percentage aan de kleding die je voor welk doeleinde nodig hebt.

Bijvoorbeeld: 70% werk, 20% hobby, 10% vrije tijd.

Deel je garderobe op basis van deze indeling in.

STAP 4 – WAT IS JOUW PERSOONLIJKE STIJL?

Laat jouw kleding overeenstemmen met je persoonlijke stijl! Hiervoor kan ik je een stijlanalyse aanbevelen.

Als stijlconsulente ken ik een hoop tips & tricks om jouw persoonlijke stijl te achterhalen, een stijl waar jij je goed in voelt, een stijl die jouw persoonlijkheid ondersteunt én waardoor jij er gewoon stukken beter gaat uitzien :-)

Ik kan je wel al een ‘oefening’ laten doen. Zoek 5 foto’s van kleding of looks die jij MOOI vindt, zonder na te denken of ze bij je passen of niet, gewoon wat jij leuk vindt. Schrijf voor jezelf ook eens 5 trefwoorden op die jouw persoonlijkheid omschrijven.

Gedaan? Mail me eventjes alles door op info@mooiverouderen.com en ik laat je weten wat deze kledingstukken/looks en trefwoorden over jouw persoonlijkheid zeggen :-)

STAP 4 – ZORG DAT JE JE 20 MUST HAVES IN JE KLEDINGKAST HEBT HANGEN

Een groot voordeel van je garderobe ordenen is dat je nu perfect weet wat je hebt en wat je nog mist ;-)

Iedere vrouw zou haar 20 MUST HAVES in haar kledingkast moeten hebben! 20 kledingstukken waarmee je eindeloos kan combineren, waarmee je voor elke gelegenheid een nieuwe look kan creeëren.

Gisteren schreef ik dit artikel over 20 must haves in iedere vrouwengarderobe…

Wist je dat je met enkel deze 20 MUST HAVES iedere dag van de maand een andere look tevoorschijn kan toveren?

STAP 5 – HOE, WAAR, WANNEER EN MET WIE SHOPPEN?

Ja, je leest het goed… Hoe je gaat shoppen, waar je gaat shoppen, wanneer je gaat shoppen en zelfs met wie je gaat shoppen heeft invloed op jouw garderobe!

Daarom onderstaande finale tips zodat ook jij over de perfecte garderobe kan beschikken:

Stel een duidelijk plan op – heb je nog een topje nodig? Of juist een jeans? Zijn je pumps écht wel aan vervanging toe? Hou je hier dan ook aan, koop geen dingen die je niet NODIG hebt, ze blijven vaak in je kast hangen, je legt ze maar bij op de stapel en je ziet door de bomen het bos niet meer ;-)

Vermijd drukke tijdstippen! Ik heb een hekel aan drukke winkelgangen, je ergens voorbij wringen om bij die ene kledingrek te raken, om dan weer een elleboogstoot van de volgende dame te krijgen. Ook liggen de winkels er op drukke tijdstippen vaak rommelig bij, dit is voor mij al een reden om rechtsomkeer te maken, ik winkel graag ‘ordelijk’.

Shop NOOIT last-minute. Je kent het wel, nog snelsnel iets voor dat ene feestje gaan kopen, je laten overhalen om toch maar iets ‘nieuws’ te hebben en het enkel die ene keer dragen…

Investeer beter 1x in een duurder item, dat je later kan combineren met goedkopere stuks.

Besteed aandacht aan accessoires, de details doen het ‘em vaak.

Bekijk de nieuwe collecties voor je gaat shoppen al eens online, dan heb je al een beetje een zich op wat er ‘verkijgbaar’ is.

Twijfel je in de winkel? Hang het terug! Vaak blijft dit kledingstuk ook in jouw kast een twijfelgeval.

Laat je NOOIT, maar dan ook NOOIT beïnvloeden door een verkoopster. Welk goed gevoel je ook bij die dame hebt, hoe vriendelijk ze ook is, ze werkt nog steeds voor eigen portefeuille, vergeet dit niet.

Shop liefst alleen. Hoe minder mensen je kunnen beïnvloeden, hoe beter.

Ga steeds opgemaakt winkelen, als je er niet flatterend uitziet in de spiegel, zal de kleding die je past ook niet flatteren.

Draag de juiste lingerie, liefst in een neutrale kleur. De verkeerde lingerie onder kleding geeft het een heel ander uiterlijk. Of… draag corrigerend ondergoed tijdens het shoppen als je dit in het dagelijkse leven ook wel vaker draagt.

Je outfit bestaat best uit een boven- en een onderstuk. Dit is veel gemakkelijker tijdens het passen. Kies hier ook voor comfortabele kledij, die je makkelijk aan en uit kan trekken, je gaat immers veel pashokjes bezoeken vandaag ;-) Let wel, hiermee bedoel ik NIET dat je je slobbertrui en legging uit de kast moet halen om te gaan shoppen, we blijven wel stijlvol eh ;-)

Draag makkelijke en neutrale schoenen, liefst met een hakje, dit is weer eleganter en laat je kleding vaak net dat beetje meer stralen.

Neem één grote shoppingtas mee waar je alle kleding die je koopt in kan stoppen. Zo heb je steeds je handen vrij.

Ben je een twijfelaar? Hou dan steeds voldoende lang je aankoopbewijsjes bij. Kijk na hoelang je het kledingstuk mag en kan ruilen. Knip ook niet dadelijk bij thuiskomst het etiketje af. Doe dit pas bij de eerste keer dat je het kledingstuk draagt.

Met deze tips is de perfecte garderobe voor jou enkel een opkuisbeurt verwijderd ;-)

Breng ook morgen zeker een bezoekje aan ‘Mooi Verouderen’ – dan leg ik je uit hoe je in 5 stappen je eigen stijl kan ontwikkelen.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie


Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GRATIS EBOOK: 100% natuurlijke beauty middeltjes 

De beste (en goedkoopste) verzorging komt uit de natuur

x

Send this to friend