skip to Main Content

In 5 stappen een luxueuzere uitstraling

Vele vrouwen denken nog steeds dat ze honderden tot duizenden euro’s moeten uitgeven aan kleding om een stijlvolle look te hebben – wat totaal NIET realistisch is.

Ik ken vrouwen die drie jaar hebben gespaard om uiteindelijk die fashionable designer handtas te kunnen kopen… (auw!)

Ok, er zijn die uitzonderingen onder ons die het zich kunnen veroorloven om 1000 euro aan één outfit uit te geven, maar voor die 95% onder ons die dit niet kunnen of willen(!) geef ik jullie vandaag 5 tips om je outfit er met een paar kleine trucjes een stuk kwalitatiever en luxueuzer uit te laten zien.

Het gaat er natuurlijk niet om dat we er altijd duur of chique of luxueus uit moeten zien, maar voor sommige gelegenheden màg het wel.

En geloof me, het is ook gewoon fun om te laten zien dat jij er d.m.v. een aantal piece-of-cake trucjes met hetzelfde truitje als je vriendin er ‘more expenisve’ kan uitzien.

Wedden dat je meteen ‘couture’ en ‘high fashion’ uitstraalt ;-)

STAP 1 – LAAT JE KLEDING VERMAKEN/AANPASSEN AAN JOUW WENSEN

Dit is een tip die ik zo vaak meegeef tijdens mijn stijladviezen en eigenlijk pas ik ze zelf veel te weinig toe. Niet alleen kan je een kledingstuk meer doen passen bij jou qua stijl en figuur door het te laten vermaken of aanpassen, je kan het er ook nog eens een stuk duurder laten uitzien door simpele en kleine aanpassingen.

Voorbeeldje, ik ga graag eens in de H&M en de Zara binnen, maar vaak vind ik de kleding nogal vormeloos of dat het een ‘13 in een dozijn’ uitstraling heeft. Tegenwoordig heb je erg veel leuke winkeltjes waar je goedkoop accessoires of hulpmiddeltjes kan kopen (ik denk Veritas).

Neem je kledingstuk mee naar een klerenmaker of handige Hariette in de familie en laat het personaliseren, op maat maken dus ;-)

TIP – Tailleer je kleding – een jurkje, een topje, een truitje dat slechts 12,5 euro heeft gekost lijkt meteen een stuk duurder.

STAP 2 – FANCIFY MET ACCESSOIRES

Een look kan er alleen al door de juiste accessoires ‘a million dollars’ uitzien. Kies zorgvuldig je accessoires bij een bepaalde look, die kan er chiquer door lijken en het geheel meer uitstraling geven.

Ik beschouw je schoenen ook even als een accessoire – anders kom ik aan 6 stappen in plaats van 5 ;-) – zorg dat je schoenen steeds gepoetst en netjes zijn, dezelfde outfit ziet er met propere schoenen zoveel duurder uit dan de met stof bezaaide en afgesleten hakken/zolen exemplaren.

Ik wil je het verschil even laten zien, op onderstaande foto zie je 2x dezelfde dame, met 2x hetzelfde jurkje. Alleen heeft ze op de tweede foto STAP 1 en STAP 2 heel erg goed toegepast + haar haar en make-up een beetje verzorgd :-)

Luxueuzere-uitstraling

STAP 3 – KIES EEN DUURDERE JAS

Twee keer per jaar geef ik wat meer geld uit dan normaal aan kleding en dat zijn de momenten dat ik voor een jas ga shoppen.

Als het goed is, en je hebt mijn stijlregels gelezen, dan heb je ALTIJD een jas aan als je een bepaalde uitstraling wil hebben.

Een jas heb je dus ook dagelijks aan, iedereen ziet je ermee, springt in het oog, hier mag je best wel wat in investeren.

Zorg dat je een tijdloos model kiest, zo kan je er een paar jaar mee door. Kies ook niet voor modegevoelige kleurtjes in een jas, best kies je deze zo neutraal mogelijk, zo kan je hem ook weer goed combineren met je outfits.

STAP 4 – BRENG JE (DUURDERE) KLEDING NAAR DE DROOGKUIS.

Dit vind ik vooral belangrijk bij de duurdere stukken in je garderobe, want die wil je natuurlijk wel extra goed verzorgen, zodat ze er langer ‘duur’ en nieuw blijven uitzien.

Ok, het kost wel wat meer dan thuis gewoon een wasje te doen, maar geloof me, voor sommige kledingstukken is het het écht wel waard.

Als je je kleding naar de wasserette/droogkuis brengt, zorgt dat ervoor dat je kleding langer mooi zal blijven, de kleur beter blijft en de stof zijn kwaliteit niet verliest.

Let wel, dit hoef je niet iedere week te doen en dit adviseer ik dan ook meer voor bijvoorbeeld een blazer, een trenchcoat, een duurder jurkje…

EXTRA TIP – Berg je kleding degelijk op. Hang bijvoorbeeld een gebreide trui niet op een dunne ijzeren kapstok en leg deze bij voorkeur plat neer om vervormingen tegen te gaan. Wanneer je je kleding op de juiste manier opbergt zal deze stukken langer mooi blijven.

STAP 5 – GO BLACK, OF TOCH BIJNA ;-)

Iedereen is het ermee eens, zwart staat equivalent voor stylish, chique, … Het is een sobere kleur en geeft je een rijkere uitstraling.

Denk wel, niet iedereen staat met zwart, dan raad ik je aan om voor het nieuwe zwart te gaan – donkerblauw.

Deze twee kleuren zijn flatterend voor ieder figuur en je kan hier heel erg goed verschillende accessoires, schoenen, jasjes mee combineren.

Pluspunt – donkere kleuren verbergen je minpuntjes beter ;-)

Maandag leer ik je in 5 stappen de perfecte schoen kiezen.

Meer energie en een betere verbranding?

TheeTox is een milde, 100% natuurlijke detox thee zonder laxeermiddelen. Het helpt bij afslanken en ondersteunt de reinigende werking van jouw lichaam

Klik hier voor meer informatie

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy

GEEF ME 5 DAGEN… EN IK LEER JE HOE JE EEN MOOIE, EGALE HUID KRIJGT 

Door jouw huid op de juiste manier te verzorgen, kan je ze er egaler, zachter en mooier laten uitzien. Ik heb een “Stappenplan voor de rijpere huid” gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen naar jouw mailbox sturen.

Ik respecteer jouw privacy: jouw gegevens worden veilig opgeslagen en nooit met derden gedeeld. Je geeft me  toestemming om je mijn stappenplan en nieuwsbrief te sturen.

x