Content voor Ingelogde Gebruikers
Gratis verzending Vòòr 12u besteld, volgende werkdag in huis

In 5 stappen naar de ideale gezichtscrème

Je hebt op mijn blog al heel veel kunnen lezen over crèmes: hydraterende crèmes, verzorgende crèmes, voedende crèmes, natuurlijke crèmes enz.

Toch merk ik dat heel wat vrouwen moeite hebben met de juiste gezichtscrème te kiezen/vinden.

Laat één ding duidelijk zijn: Ik begrijp je!

Als je in de winkel of een parfumerie staat en je ziet al die potjes en flaconnetjes met al die verschillende ingrediëntenlijsten en claims op de verpakking, laat staan dat er één of andere opdringerige verkoopster naast je staat met haar goedbedoelde advies.

Iedere huid is anders en heeft andere noden: ook al heb je misschien hetzelfde huidtype als je zus/moeder, qua huidverzorging kunnen jullie toch iets heel anders nodig hebben.

Ik verkondig niet dat ik voor ieder van jullie een perfecte gezichtscrème kan aanduiden, dat kan ik niet, dat is ook niet mogelijk.

Maar ik kan je wel op weg helpen om in 5 stappen de gezichtscrème te kiezen die het beste bij je past.

STAP 1 – Géén potjes meer!

Allereerst ga je naar de verpakking kijken, glazen potjes laat je best staan!

Producten die op deze manier beschermd zijn tegen licht of lucht bevatten hoogstwaarschijnlijk geen hoge concentraties werkzame ingrediënten.

Dat willen we niet, we zijn op zoek naar een product met antioxidanten die de huid kunnen kalmeren, versterken en beschermen.

Vanaf nu dus enkel tubes of flacons met een pompsysteem, liefst nog een airless systeem.  Hierdoor komt er zo min mogelijk zuurstof bij het product en blijft de werkzaamheid van de ingrediënten maximaal.

Een pompje werkt ook hygiënisch. Je hoeft immers niet je vinger of een spatel in de crème te steken. Hierdoor blijft je product schoon.

STAP 2 – Géén alcohol en parfum meer (in je verzorging)!

De ingrediëntenlijsten op verzorgingsproducten zijn vaak om gek van te worden. Ik ben nu al een paar jaar ‘bezig in het vak’ en toch kom ik nog regelmatig ingrediënten tegen waar ik nog nooit van heb gehoord.

Niet zo heel vreemd, want er bestaan duizenden ingrediënten voor je verzorgingsproducten én er komen er ook elke dag weer nieuwe bij.

Niet panikeren, het grootste deel van de ingrediënten doet er eigenlijk helemaal niet toe. Ze worden toegevoegd om een product te verdikken of te mengen. Ze zijn niet goed, maar ook niet slecht voor je huid.

Alhoewel zelf je natuurlijke crèmes maken natuurlijk veel beter is, zo weet je perfect wat je op je huid smeert.

Twee dingen MOET je wel vermijden op het etiket: parfum en alcohol.

Parfum staat op nummer één als we het hebben over allergenen in je verzorging. Het overgrote deel van de vrouwen reageert dan ook hierop. Je let best ook op allerlei ‘andere’ geurstoffen in je verzorging, deze kunnen dezelfde reactie veroorzaken.

Daarna ga je op zoek naar alcohol. De slechte alcoholsoorten (die je helaas het meest terugziet in cosmetica) zijn: ethanol, ethyl alcohol, methanol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol.

Vermijden dus. Soms staan ze helemaal onderaan de ingrediëntenlijst, dan kan het eventueel wel want dat betekent dat je verzorgingsproduct slechts een klein beetje ervan bevat.

Hoe hoger een ingrediënt op de lijst staat, hoe meer ervan in je product zit.

STAP 3 – Ga voor werkzame ingrediënten!

Goede ingrediënten in je verzorging zijn Vitamine C, niacinamide, vitamine E en allantoine. Dit zijn zowat de 4 toppers onder de ingrediënten die het grootste verschil voor je huid kunnen betekenen.

Als je deze ingrediënten kan terug vinden, zorg er dan ook voor dat er minstens 2% van in het product zit, anders is de concentratie te klein.

STAP 4 – Kies op basis van jouw eigen huid!

Ik zei het juist al, het wil niet zeggen dat je zus of moeder énorm tevreden is over product X of Y dat jij dat ook gaat zijn. Het is niet omdat jullie dezelfde genen of hetzelfde huidtype hebben dat jullie verzorging dan ook identiek is.

Over het algemeen zijn de grootste delen van de samenstelling van je product hetzelfde. Bijna alle werkzame ingrediënten zijn zowel geschikt voor een vette als droge huid en hebben meerdere functies als kalmeren, herstellen en hydrateren.

Bij een gevoelige huid moet je wat voorzichtiger zijn met exfoliërende stoffen, terwijl een vette huid best producten met olie vermijd, hier kan je best een product op waterbasis kiezen. Bij een droge huid kies je best voor een vette en volle crème.

STAP 5 – Duur is niet altijd beter!

Een goed product hoeft écht niet duur te zijn.

Ik hoop dat je je heel erg bewust bent dat je bij duurdere producten alleen je geld op tafel legt voor de marketing, de naam, de veel te dure verpakking, … maar écht niet voor de betere ingrediënten.

Goekopere crèmes daarentegen zijn niet altijd beter, een crème onder de 10 euro bevat meestal heel lage concentraties werkzame stoffen. Ze zitten er wel in, maar te weinig om hun effect te garanderen.

Investeer in een goede crème, maar overdrijf niet ;-)

STAP 6 – Herlees dit artikel zeker ;-)

Ok, nog een éxtra tip.

Zoals je weet heeft ook je leeftijd invloed op het kiezen van de juiste huidverzorging, herlees daarom zeker over onderstaand artikel waarin heel goed omschreven staat welke noden ‘de oudere wordende’ huid in elke levensfase heeft.

‘Huidverzorging voor elke leeftijd’

Amy Kaes

Welkom op mijn blog.

Ik ben een kleur-, stijl- en imago- consulente die blogt over alle mooie dingen in het leven. Mama van Ella en Lowie, getrouwd met Christof. Verder hou ik van sauna, lekker eten, fitness en natuurlijk op vakantie gaan ;-)

Ik heb een stappenplan voor een mooie huid gemaakt en als je wil, kan ik dit meteen (gratis) naar jouw mailbox sturen. Klik hier om mijn stappenplan gratis aan te vragen

Groetjes,
Amy